SON DAKİKA
SON DEPREMLER

ANKOS Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Kısa adı ANKOS olan “Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu” 9. Yıllık toplantısı İnönü Üniversitesi'nde yapılıyor.

Toplantıya ilişkin olarak İnönü Üniversitesi'nden gönderilen basın bülteni şöyle:

"Kısa adı ANKOS olan “Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu” 9.Yıllık Toplantısı üniversitemizin ev sahipliğinde yapılıyor.

24 Nisan 2009 Cuma günü Kongre ve Kültür Merkezinde başlayan ve iki gün sürecek olan Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu 9. yıllık toplantısına üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, ANKOS Başkanı Gültekin Gürdal ve davetliler katıldı.

Atatürk ve aziz şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan toplantının ilk konuşmasını Üniversitemiz Merkez Kütüphane Başkanı Neziha Üstüner yaptı. Üstüner, “Sekiz yıldır ANKOS toplantısına katılıyorum. Benim İçin hepsi bayram havasında geçmiştir.ANKOS’a ev sahipliği yapmak heyecan ve onur verici.Şahsım ve mesleğim adına bana çok şey kattığına inanıyorum.” dedi.

ANKOS Başkanı Gültekin Gürdal ise yaptığı konuşmada şunları ifade etti: “Günümüzde bilgi teknolojilerindeki gelişmelerle birlikte, bilginin basılı ortamdan elektronik ortama aktarılması giderek yaygınlaşmış, bilgisayar üzerinden doğrudan bilgiye ulaşmak kolaylaşmıştır.2000’li yıllardan itibaren elektronik dergiciliğin başlaması ile birlikte dünyadaki büyük kütüphaneler bir araya gelerek kullanıcının bilgiye erişimini daha kolay ve ekonomik hale getirmek için bilgi paylaşımına dayalı konsorsiyumlar oluşturmuşlardır. 2000 yılında ülkemizde de aynı amaçla kurulan ANKOS, 12 üye kurumun 3 veritabanına ortak aboneliği ile çalışmalarına başlamıştır.ANKOS bugün 48’den fazla yayıncının 63 ayrı veritabanıyla 1234 anlaşması bulunan, 2008 yılında bu veritabanlarından 11.207.856 makale indirilen 13.000.000 dolarlık bir pazar 108 üniversite ve araştırma kurumunun üye olduğu 50’ye yakın çalışanı ile uluslar arası alanda da yerini almış bir konsorsiyum, mesleki birlik, büyük bir gönüllü topluluğudur.”

Bilgiye erişimde yardımlaşmayı konu alan bu toplantının dostluk, işbirliği ve sinerji gibi olumlu sonuçlar doğuracağına inandığını belirten Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal konuşmasına şöyle devam etti: “Bilginin katlanma hızının bir yıla indiği bilişim çağında ayakta kalabilmemiz, dayanışma içinde çalışmamızla gerçekleşebilecektir. Bilginin en önemli ekonomik meta haline geldiği günümüzde güçlü bir ülke olabilmek için bilgiyi güncellemenin ötesine geçerek bilgi üretme aşamasına gelmek durumundayız.”

İki gün sürecek olan konsorsiyum, açılış konuşmalarından sonra düzenlenen oturumlarla devam etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız