SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Anlamakta Zorlanıyorum!.'

A- A+ PAYLAŞ

Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Beydağı ağaçlandırmasında "Valiliğin olmadığı" yolundaki açıklaması üzerine bakan Veysel Eroğlu'na mektup yazan CHP Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, "Valinin yok sayılmasını anlayamadığını" bildirdi ve açıklama beklediğini ifade etti.

Aslanoğlu'nun mektubu şöyle:

"Sayın Bakan;

04.01.2011 tarihli malatyahaber.com internet sitesinde bakanlığınıza ait bir basın bülteni yayımlanmıştır. Bu bültende, Malatya, Beydağı’nda yapılan ağaçlandırma çalışmalarının valilik tarafından değil, iktidar partisi milletvekillerinin destekleriyle Çevre ve Orman Bakanlığı’nca yapıldığı belirtilmektedir.

Sayın Bakan,

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın en temel özelliği, yasama, yürütme ve yargı arasındaki kuvvetler ayrılığı ilkesidir. Bakanlığınızın yaptığı hizmetler, kamu bütçesinden illerde valiler tarafından yürütülmektedir.

Bakanlığınızca, Devlet adında yapılan bir hizmette, illerimizde en yüksek düzeyde valinin yok sayılmasını anlamakta zorlanmaktayım.

Ayrıca, ülkemizde, Devlet tarafından yapılan tüm hizmetler yürütme tarafından yapılmakta ve illerde ise bu hizmetlerin takipçisi sayın valilerdir.

Bakanlığınızca yayımlanan bu basın bülteni ile ilgili tarafından acilen yanıt beklediğimi bilgilerinize arz ederim.

Saygılarımla."

Bu arada Vali Ulvi Saran'ın, 6 Ocak Perşembe günü saat 10.00'da makamında bir basın toplantısı düzenleyeceği bildirildi. Valinin, Çevre ve Orman Bakanlığı'nın kendisini dışlayan ağaçlandırma açıklamasıyla ilgili konuşması bekleniyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız