SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Anlamakta Zorluk Çekiyoruz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:05:23
A- A+ PAYLAŞ

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gezi Parkı olaylarına yönelik değerlendirmesinde dışarıdaki saldırıları anladıklarını, ancak içerdeki fitneyi anlayamadıklarını söyleyerek, Mayıs ayında Cumhuriyet tarihinde ilk kez faiz oranlarının yüzde 4.7’ye düştüğünü ifade etti. Bakan Şimşek’in katıldığı ödül töreninde bir kişi ayağa kalkarak “Beyin okuma yoktur , yalan söylüyorlar.” diye bağırdı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) tarafından düzenlenen Ekonomi Ödülleri törenine katıldı. Bakan Şimşek buradaki konuşmasında, “Bilmenizde fayda var, Türkiye 2002 yılında topladığı her 100 Lira verginin 86 Lirası devletin borç faizine gidiyordu. Bakın bu çok önemli. Halbuki geçen seneye bakın, geçen sene topladığımız her 100 Lira verginin nerdeyse 84 Lirası hizmete gitmiştir. Yani Türkiye çok temel yapısal bir sorunu çözmüştür. Nedir bu yapısal sorun? Milletten topladığımız kaynaklar, tekrar bu güzel milletimize hizmet olarak dönmüştür. Faiz bütçeleri yerine esnek bütçeleri yapmışız. Bu çok önemli. Sizin bugünü anlayabilmeniz için biraz tarih faydalı olur” diye konuştu.

“CUMHURİYET TARİHİNDE İLK KEZ FAİZ ORANLARI MAYIS AYINDA EN DÜŞÜK DÜZEYDE SEYRETTİ”

Şimşek şunları söyledi, “Gerçekten Türkiye kriz dönemlerinde astronomik faiz oranlarını bulmuştur. Fakat Mayıs ayı ilginç bir aydır, Türkiye açısından. Faizin Cumhuriyet tarihinin en düşük düzeyde gittiği yüzde 4.7’ye indiği bir dönemdir. 10 yıllık bir sürecin sonucunda bütün kötü niyetlere rağmen kredi derecelendirme kuruluşları eninde sonunda gerçeği görüp notu arttırmak zorunda kalmıştır.”

Gezi olayları hakkında da değerlendirme yapan ve yapancı yatırımcılara Türkiye’ye gidilmemesi konusunda bilgilerin gönderildiğini aktaran Bakan Şimşek, “Biz dünyada bir çıkar lobisinin olduğunu, daha doğrusu bir yarış olduğunu biliyoruz, bir çatışmanın her zaman işler güçte olduğunu biliyoruz, fakat içerde bu fitneler, tabiî ki güçlü bir katılımın olmasını doğrusu anlamaktan zorluk çekiyoruz” ifadelerini kaydetti.

Bakan Şimşek, “Sivil bir anayasa olmazsa, olmaz. Herkesin kendisinin tanımını gördüğü ve bulduğu bir anayasa. İnşallah hep beraber yapacağız” dedi.

Vali Vasip Şahin ise, sadece hükümetin yaptığı işlerle ülkenin büyüyemeyeceğini söyleyerek, sivil toplum kuruluşu ve kurumların gayretiyle ülkenin büyüyeceğini kaydetti.

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yaptığı konuşmasında üretime katkı sağlayan herkesin ödüllendirilmesi ve onlarla gurur duyulması gerektiğini ifade etti.

MAKİAD Başkanı Suat Sarın, “Ülkemizin 2013 hedefi 500 milyar dolar ise Malatya’nın ihracatı en az 1 milyar dolar olmalıdır” diye konuştu.

MAKİAD Ekonomi Ödülleri kapsamında Yılın Girişimci Ödülü Ali Kılıç’a, Gönül Köprüsü Ödülü Şaban Taçyıldız’a, Ortaklık Kültürü Ödülü, Ortak Girişim Group adına Bayram Dağaşan’a, Malatya’nın Tanıtımına Katkı Ödülü THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’ya, Yurtdışında Yaptığı İşlerde Öne Çıkan Hemşehrimiz Ödülü işadamı Mahmut Baştürk’e, Sosyal Sorumluluk Ödülü Yakup Öztürk’e, Eğitime Katkı Ödülü Mehmet Ali Aydınlar’a, Yılın İşkadını Ödülü Dr. Fethiye Ersan’a, Yılın İşadamı Ödülü Ahmet Çalık’a ve MAKİAD Özel Ödülü Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e verildi.

“BEYİN OKUMA YOKTUR, YALAN SÖYLÜYORLAR” DİYE BAĞIRDI

Maliye Bakanı Mehmet şimşek, Yılın İşadamı Ödülünü Ahmet Çalık’a verirken, salonda bulunan dinleyiciler arasında bulunan M. T. E. adlı şahıs ayağa kalkarak, “Bakanım beyin okuma yok, yalan söylüyorlar” diyerek bağırdı. Şahısa o esnada sivil polisler müdahale ederek, salonun dışına çıkarttılar. Gözaltına alınan ve kime yönelik protestoda bulunduğu anlaşılmayan şahıs polis merkezine götürülerek ifadesi alındı. Şahıs daha sonra serbest kaldı.

Bu arada ödül törenine Bakan Şimşek ile birlikte Vali Vasip Şahin, AKP Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, işadamı Ahmet Çalık ile kalabalık bir topluluk katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız