SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Anlaşılmalı, Sahiplenilmeli'

A- A+ PAYLAŞ

Sosyal Riski Azaltma ve Kırsal Kalkınma Projesi tanıtım toplantısı yapılarak, bu projeden verimli yararlanılması istendi.

İl Özel İdaresi Salonu'nda düzenlenen toplantıya, Vali Halil İbrahim Daşöz, Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi ve İnci Sezer Becel, bazı kaymakam ve belediye başkanları, ilgili daire müdürleri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, projenin iyi anlaşılıp, yürekten sahiplenilmesini isteyerek, "Sürdürülebilir ve verimli olan projeler uygulanmalıdır" diyerek, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Koordinatörlüğünde mikro kredi çalışmasının başlayacağını, bu proje ile Sosyal Riski Azaltma ve Kırsal Kalkınma Projesi'nin bağdaştırılabileceğini ve sisteme ilave edilebileceğini ifade etti.

Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal da, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı kaynağından yararlanılarak uygulanan Sosyal Riski Azaltma ve Kırsal Kalkınma Projesi hakkında bilgi verdi.

Kırsal alanda sosyal destek projesini 5 yıldır uyguladıklarını hatırlatan Ahmet Güldal, "Bu konuda, 10 ayrı alanda kredi kullandırıldı. 909 aileye bin 818 adet süt sığırı temin edildi. Sosyal Riski Azaltma Projesi kapsamında 8 projeye 460 bin YTL kaynak aktarıldı" şeklinde konuştu.

Güldal, Sosyal Riski Azaltma ve Kırsal Kalkınma Projesi'nde çiftçilerin başarılı olabileceği projelerin öne çıkarılması gerektiğini vurguladı.

Daha sonra Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Şube Müdürlüğü'nde görevli Proje Koordinatörleri Birsen Çapanoğlu ve Mehlika Yosmaoğlu, Sosyal Riski Azaltma ve Kırsal Kalkınma Projesi hakkında slayt eşliğinde bilgi verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız