SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anlaşmalı, Sessiz ve Sakin!..

A- A+ PAYLAŞ

Belediye Meclisi'nin, 3 önemli organ için seçim yapılan toplantısına, Japonya'dan dönen Belediye Başkanı Cemal Akın başkanlık etti. 37 üyelikten 27'sine sahip olan AKP'nin encümen ve komisyon üyelikleri için kendi iç görüşmelerinde sağlanan mutabakat nedeniyle toplantı "sessiz- sakin" geçti. Belediye Meclisi toplantısında encümen üyelikleri ile Plan ve Bütçe ve İmar Komisyonu üyeliklerinin seçimi yapıldı. Toplantıda çeşitli imar konuları da görüşülürken MHP’li meclis üyelerinin çeşitli konulardaki sorularının bir kısmını yanıtlayan Belediye Başkanı Akın, bir kısmına da yazılı yanıt vereceğini belirtti.

BELEDİYE MECLİSİ TOPLANDI
Malatya Belediye Meclisi Eylül ayının ilk toplantısını dün yaptı. Japonya'dan Çarşamba gecesi dönen ve meclis üyeleriyle tek tek tokalaşan Belediye Başkanı Cemal Akın’ın başkanlığında yapılan toplantı İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başlandı.

Toplantıya Belediye Meclisinin 37 üyesinden 35’i katılırken, encümen ve komisyon üyelikleriyle ilgili "mutabakata" tepkili olduğu öne sürülen AKP'li üye Atilla Kantarcı katılmadı. MHP'li üye Latif Yıldırım'ın da maazeret bildirerek toplantıya gelmediği öğrenildi.

Toplantıda ilk olarak Encümen üyeliği için 3 isim belirlendi. Encümen üyeliği için AKP’li üyeler Metin Mandal, Vahap Ergün, Osman Bayram ve Nurettin Karaaslan'ın imzasını taşıyan önergeyle AKP'li Raci Yüksel, Ramazan Özdemir ve Fahrettin Eserdi aday gösterildi. Kapalı oylama sonucu Ramazan Özdemir 32 oy, Raci Yüksel ve Fahrettin Eserdi ise 27’şer oy aldı. 1 oy ise boş çıktı. Toplantıya 26 AKP'linin katılması nedeniyle, encümene seçilen üyelerin MHP'den de oy aldıkları belirtiliyor.

Daha sonra Plan ve Bütçe Komisyonu üyelikleri seçimi açık oylama şeklinde yapıldı. Komisyon üyeliklerine AKP'den Süleyman Erkuş, Ahmet Ergül, Bekir Akça, Basri Akatay ve MHP'den Recep Ülkü seçildiler.

Ardından İmar komisyonu üyelikleri seçimi yine açık oylama ile yapıldı. AKP'den Avukat Enes Yarloğlueş, Metin Mandal, Alaattin Acun, Mehin Aydın ve MHP'den Mehmet Torun bu göreve seçildiler.

Belediye Başkanı Akın'ın "yakın" çevresinden olan ve son gezisinde başkanlık vekaletini bıraktığı Alaattin Acun, geçen dönem encümende yeralmasına karşın, bu dönemde İmar Komisyonu'na seçildi. Meclisin tek bayan üyesi AKP'li Mehin Aydın da imar komisyonunda yeralırken, imar komisyonunda bu dönem mimar ya da mühendis üye bulunmuyor.

Toplantıda, su sayaçlarının fiyatına ilişkin Gelir Müdürlüğü’nün teklifi görüşüldü ve yenilenecek sayaçların 30 YTL artı KDV olması önerisi oy çokluğuyla kabul edildi.

Su sayaçları fiyatının yeniden belirlenmesi teklifi sırasında söz alan CHP’li üye Doğan Ağdaş, içme suyunda uzun süreden beri sıkıntı çeken vatandaşlara belediyenin bir jest olarak sayaçlardan üret almamasını istedi.

MHP'Lİ ÜYENİN ELEŞTİRİLERi..
Meclis toplantısında gündem dışı olarak söz alan MHP’li üye Mehmet Torun , meclis üyeleri olarak bazı konuların televizyonlarda duyduklarını belirterek, “ Büyük bir hizmet olduğuna inandığımız doğalgaz konusu çileye dönüştürülmemeli, ama çileye dönülmüş durumda. 2 aydır çukur olan yerler var. Başka illerde daha planlı yapıldığına tanık olduk. Bunlara çözüm bulunmalı. Sağlık için bunun gerekli olduğuna inanıyoruz. Haftaya okullar açılıyor çocuklar sıkıntı çekeceklerdir. Ayrıca TOKİ evlerinde 850 kişiye konutları teslim edilmiş ancak, bu evlerin yanında yapılan diğer konutlar için şantiyeler teslim edilen konutların yakınında bulunmakta, burada çalışanlar argo konuşmakta, üzerleri belirli oranda açık dışarıda yatmaktalar. Bu konutlarda oturanları sıkıntıya itmektedir. Ayrıca bu konutların içme suyu sıkıntısı ile o bölgedeki beton şantiyesi sorunu var” dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın, bu konuyla ilgili olarak açıklamasında duyarlılık nedeniyle teşekkür ederek, beton şantiyesi konusuna çözüm bulacaklarını, şantiye konusuyla ilgili olarak da ilgili firma ile görüştüklerini söyledi.

Akın doğalgaz şebekesiyle ilgili de arzularının sıkıntıların en aza indirilmesi olduğunu, daha itinalı yapılması ve mevsim itibariyle de yağmurlar yağmadan bu sıkıntıların çözümü için gerekenlerin yapılacağını belirtti.

Eylül dönemi toplantılarını bir oturumda tamamlayan Belediye Meclisi'nin bir sonraki toplantısının 4 Ekim'de yapılacağı bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız