SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Anlatmak Mecburiyetindeyiz'

A- A+ PAYLAŞ

Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Malatya İl Müftülüğünce bayanlara yönelik "Hz.Peygamberin Öğretilerinde Aile" konulu panel düzenlendi.

Belediye Konferans Salonu'nda düzenlenen panelde, Uzman Fatma Geçici, " Hz. Peygamber ve Sosyal Hayat", Vaiz Nilgün Güneş "Hz. Peygamber ve Çocuk Eğitimi", Vaiz Ayşe Bertan Uysal "Hz. Peygamber ve Aile Hayatı" Vaiz Ayşe Gül Çoban "Hz.Peygamberin Ana Babalara Tavsiyeleri" konulu sunumlar yaptılar.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Mahmut Karatepe, günümüzdeki nesillerin dini, manevi ve ahlaki değerlerle yetiştirilmesinde babalardan daha çok anneye görevler düştüğünü belirterek, konuşmasına şöyle devam etti:

"Hamdolsun bu millet asırlardan öte gelen bir Peygamber sevgisini taşımaktadır. Peygamber Efendimizin bu sevgisini gelecek nesillere taşımak gibi bir görevimiz var. Bizler asrın idrakine, anlayışına uygun, genç nesillerimizin anlayacağı bir dil ile, metod ile Efendimizi nesillerimize anlatmak mecburiyetindeyiz."

Hazreti Muhammed'in kız ve erkek çocukları arasında hiçbir zaman ayırım yapmadığını, onlara büyük insan gibi muamele ettiğini, hatta kuşu ölen bir çocuğa gidip taziyede bulunduğunu ifade eden Vaiz Nilgün Güneş ise, "Peygamber Efendimiz (sav) çocuklara güzel ad takardı, güzel isim takmamızı tavsiye etmiştir. Onlara her zaman dua ederdi. Torunlarını sırtına alırdı, onları mescide götürürdü. Bir keresinde "Ya Resulullah benim on tane çocuğum var, daha onları bir defa öpmüş değilim" diyen adama
"Allah senin kalbinden merhameti almışsa ben ne yapayım" demiştir. Çocuklarla şakalaşır, onlarla oynardı. Çocuklara karşı bu kadar merhametli, şefkatli, hoşgörülü olan Peygamber Efendimiz onların dini hayatı, yaşantısı hususunda da son derece titiz davranırdı. Haramlara karşı, haram bir lokma boğazlarına girme hususunda çok dikkatli idi. Bu hususta hoşgörülü olmazdı" şeklinde konuştu.

Programda İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Ramazan Kamiloğlu ney dinletisi sunarken, öğrenciler şiir ve ilahiler okudular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız