SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Anlayış Birliği Lazım'

A- A+ PAYLAŞ

Bilgi Yolu Eğitim ve Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) tarafından, "İslam'ın Temel Mesajlarına Yeniden Bakış" konulu konferans düzenlendi.

Malatya Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Sağlık Müdürü Bayram Zengin, TSO Genel Sekreteri Sait Kabadayı, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin ve BİLSAM Derneği Malatya Şube Başkanı Prof.Dr. İbrahim Gezer'in yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlikte ilk olarak BİLSAM Yönetim Kurulu Üyesi Murat Sezik, bir selamlama konuşması yaptı. Selamlama konuşmasının ardından Araştırmacı-Yazar İhsan Eliaçık, "İslam'ın Temel Mesajlarına Yeniden Bakış" konulu konferansını verdi. Eliaçık, konferansında şunları kaydetti:

"Son zamanlarda cümlelerimizi yeniden kurmamız gerekiyor. Zamanımızda söylenmesi gereken cümleler var. Bu cümleler, çok bildiğimiz, hele hele dini ve İslami konularda tekrar ettiğimiz konulardır. Bize daha ne anlatacaksınız? diye sorabilirsiniz. Ama ben sizlere bir başka açıdan bakmanızı sağlayacak cümleler kuracağım. Bir başka açıdan bakarak, sizlere yeni bir dünya ve ufkun açıldığını göreceksiniz. İslam'ın temelleri üzerinde fikir birliği olmasına rağmen insanlar birlikte hareket edemiyor. Ancak anlayış
birliğinde insanlar aynı şeyi anlıyor ve birlikte iş yapabiliyorlar. Anlayış birliği içinde İslam'ın temellerine yeni bir bakış yapmamız lazım" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız