SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anma Etkinliği Yapıldı

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:18:03
Anma Etkinliği Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da Ermişli İmam Cafer'i Anma Etkinlikleri ilgi gördü.

Malatya’nın Arguvan ilçesine bağlı Ermişli Köyü’nde İmam Cafer'in türbesi önünde düzenlenen anma etkinliğine; Arguvan Kaymakamı Zafer Oktay, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, İl Genel Meclisi Üyeleri, CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakil Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Sezai Yılmaz, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Grup Başkan Vekili Fahrettin Kayhan, Ataşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Sadık Kayhan ile kalabalık bir topluluk katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, etkinlikte yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Anadolu topraklarında Hacıbektaş, Pir Sultan Abdal, Yunus Emre, İmam Cafer Sadık gibi önderlerin kardeşlik, barış tohumları ektiklerini söyleyen Ağbaba, “Bu tohumların yeşermesi için bu tohumlara su verenleri bir kez daha saygıyla selamlıyorum” dedi.

Ağbaba, konuşmasında şu iddiaları ileri sürdü:

“Anadolu’da savaşa karşı barışın, nefrete karşı hoşgörünün sesini yükseltmeye devam ediyorsunuz. Burada da böyle, Taksim Gezi Parkı’nda da böyle. Ben de orada günlerce Fahrettin Kayhan’la birlikte nöbet tuttum. Birilerinin söylediği gibi Gezi Parkı’nda şiddet, nefret yok. Dayanışma var. Hoşgörü var. Barış var, kardeşlik var. Orası sadece İstanbul’a değil, Türkiye’ye değil, bütün dünyaya, kendine benzeştirmeye çalışan, her şeyi ben bilirim diyen, kimin ne okuyacağına, kimi izleyeceğine, kaç çocuk yapacağımıza nasıl yaşayacağına, geçmişimize her fırsatta küfreden, bu ülkeyi kuran, dünyanın en büyük devrimcisi Mustafa Kemal ve İnönü’ye 2 ayyaş diyen anlayışa karşı çıktı.”

Ağbaba, konuşmasına şöyle devam etti:

“O ses Anadolu topraklarında barışın dostluğun ve kardeşliğin sesiydi. Gezi Parkı’nda bir tek olay, hırsızlık, kavga taciz yaşanmadı. Çünkü onlar Hacı Bektaş’ın, Pir Sultan’ın, Yunus Emre’nin öğretileriyle büyüyen insanlardı. Çünkü onlar Hacı Bektaş-ı Veli’nin öğretilerinde olduğu gibi bir elinde ceylanı, bir elinde aslanı barış içerisinde, hoşgörü içerisinde yaşatan bir anlayışı savunuyorlardı.

Her zaman dayanışma içerisinde olmalıyız. Ne diyor Şeyh Bedrettin; ‘Yarın yanağından gayrı her zaman her yerde hep beraber.’ Pir Sultan’ların, Hacı Bektaş’ların ektiği tohumların yeşermesi için hepimize önemli görevler düşüyor. 19 Mayıs 1919’da bu ülkenin kurtulmasını sağlayan, emperyalizme karşı mücadele eden, kardeşçe bir arada yaşamamızı sağlayan Mustafa Kemal’e karşı görevlerimiz var. Birlik olmak, kardeşlik tohumlarını yeşertmek. Ben TBMM’de bunu sizin adınıza yapmaya çalışıyorum. Bin kere mazlum olsak da bir kere zalim olmayacağız. Özgürlüğün sesini yükselteceğiz.”

Konuşmaların ardından katılımcılara İmam Cafer Birlik Lokması dağıtılırken, Türk Halk Müziği Sanatçısı Nilüfer Sarıtaş deyişler seslendirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız