SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anma Etkinlikleri Yapılıyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:34:30
Anma Etkinlikleri Yapılıyor
A- A+ PAYLAŞ

UNESCO'nun anma ve kutlama yıldönümleri programında yer alan önemli şahsiyetler ve yazarlarla ilgili anma programları başladı. 

Malatya İl Halk Kütüphanesi Salonu’nda, İsmail Gaspıralı’nın ölümünün 100. Yılı nedeniyle bir program düzelendi.

Düzenlenen programa, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Gülhan Haliloğlu, İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Mümine Aydın, kütüphane okuyucuları, bazı vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Malatya İnönü Üniversitesi ve Malatya İl Halk Kütüphanesi işbirliği düzenlenen anma programına konuşmacı olarak Fen Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Doç.Dr. Orhan Yazıcı katıldı. Yazıcı konuşmasından İsmail Gaspıralı’nın yaşamı, hakkında bilgiler verdi. Yazıcı, İsmail Gaspıralı ‘nın 20 Mart 1851 - 24 Eylül 1914 tarihleri arasında yaşadığını belirterek Gaspıralı’nın köken olarak, Kırım Tatarı olduğunu ifade etti. Gaspıralı’nın iyi bir eğitimci, yayıncı ve politikacı olduğunu vurgulayan Yazıcı Gaspıralı, Rus İmparatorluğu'nda Türk ve İslam toplumlarının eğitim, kültür reformu ve modernleşmeye ihtiyacını dile getiren ilk Müslüman Türk aydınlarından olduğunu ifade etti.

İl Halk Kütüphanesi Müdiresi Mümine Aydın ise, programlar ve hakkında bilgi aktarıp, UNESCO tarafından programa alınan anma etkinliklerin İnönü Üniversitesi işbirliği ile 18 Kasım’da başladığını ve 27 Kasım’da sona ereceğini söyledi. Mümine Aydın, “İlimizde düzenlenecek etkinliklerde ilk olarak, Kültür reformu ve modernleşmede öncü isimlerden yayıncı ve politikacı İsmail Gaspıralı Ölümünün 100. Yılı nedeniyle anılacak. İl Halk Kütüphanesi salonunda yapılacak program 20 Kasım 2014 tarihinde saat 10.30'da ise, İ.Ü. Fen Edebiyat Fak.den Yrd.Doç.Dr. Taner Namlı tarafından toplumcu gerçekçi, Türk romancısı ve oyun yazarı Orhan Kemal anlatılacak. Minyatürcü, hattat, tarihçi ve matematikçi unvanıyla Matrakçı Nasuh, ölümünün 450. Yıldönümü nedeniyle anılacak. Matrakçı Nasuh için düzenlenen program ise 21 Kasım tarihinde saat 10:30'da başlayacak. Programa konuşmacı olarak Yahya Başkan katılacak. İl Halk Kütüphanesi salonunda düzenlenecek son programda ise, romancı, yazar Halide Edip Adıvar ölümünün 50. Yıldönümü nedeniyle anılacak. Programa konuşmacı olarak İ.Ü.Eğitim Fakültesi Öğretim görevlisi Yrd. Doç.Dr. Salim Durukoğlu katılacak” dedi.

Aydın, ayrıca hafta süresince de Kütüphane bünyesinde bulunan ve UNESCO tarafından anılan yazar ve bilim adamlarının hayatı ve eserlerinin yer aldığı bir kitap sergisi de düzenlediklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız