SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anma Programı Düzenlencek

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:33:28
Anma Programı Düzenlencek
A- A+ PAYLAŞ

Somuncu Baba ve Hulusi Efendi için 7 ayrı yerde anma programı düzenlenecek. 

Hacı Bayram-ı Veli'nin hocası Somuncu Baba ile yüzyılımızın önemli mutasavvıf ve divan şairlerinden Osman Hulusi Efendi; Karabük, Ankara, Konya, Elbistan, Gürün, Gaziantep ve Kahramanmaraş'ta düzenlenecek panellerle anılacak.

Merkezi Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Hulusi Efendi Vakfı tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, "Tarih içerisinde ve çağımızda insanlığa hizmet eden önemli simaların tanıtımını yapmak amacıyla Hulusi Efendi Vakfı tarafından 7 ayrı yerde 'Somuncu Baba ve Hulusi Efendi paneli' düzenlenecek. Genel merkezi Darende’de bulunan, ülkemizin çok sayıdaki ilinde temsilcilik ve gönüllüleri aracılığıyla toplumun ihtiyaç duyduğu birçok alanda hizmetler üreten Hulusi Efendi Vakfı, tarihi şahsiyetlerin yaşamlarını konu alan konferanslarla vatandaşlara birlik mesajı verecek. Kabri Darende’de bulunan Somuncu Baba ve mutasavvıf Osman Hulusi Efendi, şahsiyeti, insanlığa kazandırdığı eserleri ve hizmetleriyle panellerde dile getirilecek" ifadeleri kullanıldı.

Panellerde bilim adamları, Anadolu'nun iki manevi dinamiği hakkında hazırladıkları çalışmaları kamuoyu ile paylaşacak. Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Abdullah Kahraman, Prof. Dr. Mahmut Yeşil, Prof. Dr. Ali Akpınar, Yrd. Doç. Dr. Ümran Ay ve Uzman Tarihçi Resul Kesenceli'nin konuşmacı olarak katılacağı panellerle, önemli bir tanıtım faaliyeti gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Paneller; 15 Kasım 2012 Perşembe günü Karabük, 16 Kasım 2012 Cuma günü Ankara, 17 Kasım 2012 Cumartesi günü Konya, 24 Kasım 2012 Cumartesi günü Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi, 25 Kasım 2012 Pazar günü Sivas'ın Gürün ilçesi, 1 Aralık 2012 Cumartesi günü Gaziantep ve 2 Aralık 2012 Pazar günü Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilecek. Programlara, panellerin yapılacağı il ve ilçelerdeki üst düzey yöneticiler ile vatandaşların katılımının yoğun olması bekleniyor. Öte yandan, Somuncu Baba'nın hatırasını yaşatmak amacıyla ‘Somuncu Baba Sebil Ekmeği’ vakıf yayınlarından hediye edilecek. Panellerin, daha önce Kayseri, Mersin, Sivas ve Malatya’da gerçekleştirilen programlarına vatandaşlar yoğun ilgi göstermişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız