SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Annan'ı Okumamışlar Bile

A- A+ PAYLAŞ

Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos, 24 Nisan 2004'de Kıbrıs'ta eş zamanlı referanduma sunulan ve Kıbrıslı Türklerin yüzde 65 “evet”, Rumların da yüzde 76 “hayır” dediği, Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm öngören Annan Planı'nı, kendisinin ve dönemin Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un okumadığını belirtti.

HALK OKUMADI BİLE
Başpiskopos 2. Hrisostomos, haftalık Kathimerini gazetesine yaptığı açıklamada, “Annan Planı'nın milli sorunumuzu çözebileceğini zannetmiyorum, ama 'Kıbrıs Cumhuriyeti'ni dağıtırdı. İnancım buydu ve bütün gücümle ve ruhumla tepki gösterdim, şükür ki halk da akıllılık edip doğru tepki gösterdi. Halk, Annan Planı'nı okumadı, sadece planla ilgili duyduklarını değerlendirdi. Planı kimse okumadı, Annan Planı 10 bin sayfaydı” ifadesini kullandı.

Annan Planı'nı Kilise'nin de okumadığına işaret eden 2. Hrisostomos, planın sadece 500 sayfasını okuduklarını belirterek, “Başkan Tasos Papadopulos da bilmiyordu ve bunu bana kendisi söyledi. Planı kimse bilmiyordu ve şükürler olsun ki reddedildi, çünkü halkımızın ve hükümetin bilmediği o kadar çok yönü vardı ki, bizi nereye götürürdü bilemiyorum” açıklamasında bulundu.

Başpiskopos, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın Kıbrıs müzakerelerinde masaya koyduğu önerileri benimsemeyerek, halkı bilgilendirmek adına broşür dağıttıklarını ve bunun yanlış bir şey olmadığını söyledi.

ARTAN IRKÇILIK
Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos, Rum tarafında aşırı ve ırkçı olarak nitelendirilen, Kıbrıslı Türklere ve yabancılara saldırı faaliyetleri ve yabancı düşmanlığıyla kendini gösteren ve partilileşme talebinde bulunan “Ulusal Halk Cephesi”nin (ELAM) çoğu görüşünün kendisini ifade ettiğini de açıkladı.

ELAM'ı Kilise tesislerinde misafir etmediklerini savunan 2. Hrisostomos, “Ama ELAM'ın çoğu görüşü beni ifade ediyor. Kaçak mültecilere karşı ise ben de kaçak mültecilere karşı olduğumu söyleme cesaretini gösteririm. Burası ırkların karıştığı bir yer olamaz” dedi.

ELAM'ın söylemlerinden, yalnız kaçak mültecilere değil yabancı herşeye karşı olduğunun anlaşıldığına vurgu yapılması üzerine ise Başpiskopos, “Bu çocuklarla ne zaman temasa geçtiysem, eğitimli çocuklar olduklarını, ülkeye ilgi gösterdiklerini anladım, görüşleri nettir” ifadesini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız