SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Anne Hesabına 42 Milyon Yattı'

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:07:26
'Anne Hesabına 42 Milyon Yattı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’ya 427 milyon liralık eğitim yatırımının yapıldığı bildirildi.

AKP Malatya İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkci, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada AKP hükümeti tarafından 2002 yılından bu yana Malatya ili ve ilçelerine eğitim alanında yapılan yatırımlarını değerlendirdi.

Tüfenkci "Malatya’ya son 12 yılda yaklaşık 427 Milyon TL eğitim yatırımı yapılmıştır" dedi.

Kalabalık dersliklerin tarih olduğunu, öğretmen atamalarının katlanarak arttığını belirten Bülent Tüfenkci, "Eğitimde kaliteyi arttırmak amacıyla bin 504 yeni derslik inşa ederek derslik sayısı yüzde 31 arttırıldı. İlimizdeki derslik sayısı 2002 yılında 4 bin 807 iken bu rakam 2013 yılında 6 bin 311 olmuştur. Okullaşma oranının artmasıyla çıkan öğretmen ihtiyacını gidermek için her kademede çok sayıda yeni öğretmen istihdam edildi. Malatya'da görev yapan öğretmen sayısı son 12 yılda 7 bin 334'ten, 11 bin 244'e çıktı. Okul öncesi eğitimde çığır açtık. Ders kitapları artık ücretsiz dağıtılıyor. 2003 yılında uygulamaya koyduğumuz ücretsiz ders kitabı projesiyle öğrenciler kitap bulma derdine, veliler için kitap alma çilesine son verildi. 2003-2013 yılları arasında Malatya'daki öğrencilere 33 milyon 400 bin lira maliyetle, 19 milyon 200 bin adet ders kitabı ücretsiz olarak dağıtıldı. Eğitimde yenilikçi çözümler ürettik. 2003 - 2013 yılları arasında eğitim de ile teknolojiyi yakalamak için ilimizdeki okullara 11 bin 388 adet bilgisayar, 678 ADSL bağlantısı, 208 bilişim teknoloji sınıfı kuruldu. Eğitime %100 destek kampanyası ile 71 yeni bina, 942 yeni bina derslik, 5 ek bina, 18 ek bina derslik olmak üzere toplam 76 bina, 960 derslik yapıldı. Okul sütü projesinden 55 bin 552 öğrencimiz faydalanmaktadır" diye konuştu.

ANNELERİN HESABINA TOPLAM 42 MİLYON TL YATIRILDI

Şartlı eğitim yardımı ile ailelerin yükünün biraz olsun hafifletildiğini söyleyen Başkan Tüfenkci, "Çocuklarımızın okula gitmesinin önündeki bütün engelleri kaldırdık. Ailelerin yükünü hafifletmek için ciddi bir irade ortaya koyuldu. İlk ve ortaöğretimdeki öğrencilerin eğitime destek olmak amacıyla şartlı eğitim yardımı başlatıldı. 2003 yılından bu yana annelerin hesabına kız öğrenci için ayda 55 TL, erkek öğrencilerimiz için 45 TL yatırılıyor. Malatya'da her yıl ortalama 24 bin 487 öğrenci için 2013 yılına kadar annelerin hesabına toplam 42 Milyon TL geçmiş oldu. Geçtiğimiz günlerde Ankara'da Milli Eğitim Bakanlığımızın düzenlediği ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla gerçekleşen Fatih Projesi Tablet Dağıtım Töreni ile birlikte Malatya’mızda öğrencilerimize 807 tablet bilgisayarın dağıtımı yapıldı. Ayrıca 69 doküman kamera, 69 çok fonksiyonlu yazıcı ve bin 330 akıllı tahta da Fatih Projesi ile okullarımıza kazandırıldı" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız