SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anne Katiline ''İndirimli'' Ceza

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da annesini namus meselesinden öldürdüğü iddia edilen genç, ağır tahrik sebebiyle suçundan indirim yapılarak müebbet hapisten kurtuldu ve 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu arada, bir başka davada da esrar hammaddesi olan hint keneviri bitkisi ektiği gerekçesiyle yaşlı şahsa 2.5 yıl hapis cezası verildi.

ANNE KATİLİNE 10 YIL..
Malatya merkez Yamaç Mahallesi 13. Sokak'ta 5 Ağustos 2005 tarihinde meydana gelen olayda, suçu işlediği dönemde 18 yaşından küçük olan M.K., annesi Meryem A.'yı (41) önce keserle başına vurup, sonra da vücudunun 10 ayrı yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. M.K., mahkemede verdiği ifadesinde annesini namus meselesinden dolayı öldürdüğünü savundu.

Cinayetin görüldüğü Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan M.K., "Ağır tahrikle adam öldürme, yaşının küçük olması ve duruşmadaki iyi hal indirimin"den dolayı 10 yıl ağır hapis cezasıyla cezalandırıldı.

HİNT KENEVİRİ EKİMİNE 2.5 YIL..
Öte yandan Malatya'nın Yazıhan İlçesi'ne bağlı Tecerli köyünde 2004 yılında jandarma ekiplerine bahçesinde 52 bin 500 adet kenevir buldukları A.Ş (65) adlı şahsın "İzinsiz hint keneviri yetiştirmek" iddiasıyla yargılandığı Malatya 2. ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davada karar çıktı.

A.Ş., mahkemede verdiği savunmasında, "Ben hint kenevirini tanımam. Ben ekmedim. Ben ekip de kime vereyim. Kimin ektiğinden de haberim yoktur" dedi. Mahkeme başkanı ise "Toprağa tohumu ekmesen büyür mü" sorusunu yöneltti.

Mahkeme heyeti, A.Ş.'ye önce izinsiz hint keneviri ekmekten 3 yıl, sonrada indirime giderek ertelemesiz olarak 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız