SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anne Konuştu, Vali Şaşırdı..

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:37:46
Anne Konuştu, Vali Şaşırdı..
A- A+ PAYLAŞ

3 tane engelli çocuğu bulunan E.İ. adlı kadının, hakkı olmasına rağmen sadece iki çocuğu için maaş aldığı, ‘İkisi bana yetiyor. Üçüncü çocuğum için boş yere maaş almak istemiyorum. Devletimize kalsın’ diyerek bu maaşı reddettiği ortaya çıktı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Vali Süleyman Kamçı’nın engelli çocuklarla Yeşil Sinemada “‘Pırdino Sürpriz Yumurta’ adlı çizgi animasyon filmini izlediği sırada, engelli 3 çocuğu bulunan İ.E adlı kadının yana gelerek bir süre sohbet etti. ‘Böyle insanlar da varmış’ dedirten türden diyalog da işte tam bu sırada yaşandı. 

Son olarak geçtiğimiz günlerde Malatya ve Elazığ'da yapılan bir operasyonda,  sakatlık oranları sosyal yardım için yetmeyenlere hazırladıkları sahte raporlarla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından haksız yere engelli ve bakıma muhtaçlık maaşı almalarını sağlayan 3 kişilik şebeke ortaya çıkarılırken, diğer yandan 3 çocuğu engelli olan bir ailenin, yasal olarak almaları gereken bakım ücretinin bir bölümünü, aldıkları paranın yettiği gerekçesiyle reddettikleri ortaya çıktı.

Vali Süleyman Kamçı’nın İ.E adlı kadınla sinema salonundaki kısa sohbeti, ‘takdir’ edilecek bir duyarlılığı ortaya çıkardı. Vali Süleyman Kamçı, İ.E adlı kadından çocuklarının engellilik durumu hakkında bilgi aldı ve eşinin çalışıp çalışmadığını sordu. Vali Kamçı bu kez de,  3 çocuğunun da engelli olduğunu ve kocasının özel güvenlik elemanı olduğunu söyleyen İ.E adlı kadına ‘Bu çocuklar için evde bakım maaşı alıyor musun?’ diye sordu. İ.E bu kez de “2 çocuğum için alıyorum. Diğeri için almıyorum’ diye yanıt verdi. İ.E, Vali Kamçı’nın ‘Neden 3. çocuk için bakım maaşı almıyorsun?’ sorusuna da “Sayın Valim, eşim çalışıyor. Evim kirada değil. İki çocuğum için maaş alıyorum. Bana yetiyor. Bu para bana yetiyorken neden diğer maaşı alayım? O para da devletimize kalsın” sözleriyle yanıt vermesi salonda bulunanları duygulandırdı.  Vali Süleyman Kamçı ise, “Devlet sizlere bu hakkı tanımış. O para sizin hakkınız. 3 çocuğun için de maaş alırsan onlara daha iyi bir bakım ortamı ve daha iyi bir eğitim ortamı hazırlarsın. Bu para zaten bunun için veriliyor” dedi.

Sohbet üzerine Vali Süleyman Kamçı’ya bilgi veren Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ndeki bir görevli, ailenin her üç çocuğu için de maaş alması için ısrar ettiklerini ancak E. ailesinin 3’üncü çocuk için parayı almayı reddettiğini belirtti.

Sohbetin ardından engelli çocuklar ve aileleri Vali Süleyman Kamçı ile birlikte film izledi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız