SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Anne Sütü de Belli Yaşa Kadar'!

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:56:25
'Anne Sütü de Belli Yaşa Kadar'!
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın sona ermesi ile ilgili tepkilere, “Yeni yatırım yapacak, istihdam yaratacak, üretim planlayan herkes için mevcut yeni teşvik sistemlerimiz var” cevabını verdi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, 5084 Sayılı Teşvik Yasası’nın sona ermesi ile ilgili tartıymalar üzerine yaptığı değerlendirmede, “Teşvik Yasalarını, 5084 sayılı yasayı çıkarttığımız zaman, bölgeler arası gelişmişlik farklılıklarını giderme adına yatırımcılara uyguladığımız bir teşvik sistemi. İşin çalışma şekli şu; biz yatırımcılara şunu söyledik;  dedik ki, batıya yatırım yapacağınıza, gelin Malatya’ya yatırım yapın, 5 yıl süreyle size enerjide, SSK priminde bu destekleri vereceğiz.  Dolayısıyla yatırımcı oturdu, fizibilitesini yaptı. Dedi ki evet doğru. Ben bunu Batı’da yapacağıma, gidip Malatya’da yapayım, örnek olarak Malatya’yı verirsek, 5 yılda ben bu teşviklerden istifade ederim ve bu yatırımım karlı ve cazip bir hale gelir. Dolayısıyla karşılıklı protokolle gelip bu yatırımlarını yaptılar. 5 yıl devlet sözünde durdu mu, durdu. Yatırımcıda sözünde durdu mu, durdu. Evet o da yatırımını yaptı. Bu 5 yılın sonunda yatırımcılar bunun bir 5 yıl daha uzatılmasını, dolayısıyla fizibilitelerindeki aksaklıkları da tamamlamak adına süre istediler. Bir 5 yıl daha olsun, başka bir şey istemiyoruz dediler. Hükümetimizde bunu alıp inceledi ve bir 5 yıl daha bu 5084 sayılı yasayı uzattı. Dolayısıyla o 5 yıllık sürede doldu. Şimdi aynı yatırımcılarımız, bu yasa biraz daha uzatılsın istiyorlar. Halbuki, biz o zamanki dönemde 5084 diye uyguladığımız teşvik sisteminin yerine yepyeni bir teşvik sistemi çıkarttık geçen yıl. Nedir o? Bölgesel teşvik, proje bazlı teşvik ve istihdam ağırlık teşvik. Biz yeni bir teşvik yasası hazırladık. Bu teşvik yasasında ise Malatya şuanda 4. teşvik bölgesinde. Malatya Organize Sanayi bölgesi ise 5. teşvik bölgesinde. Maden yatırımlarının tamamında 5. teşvik bölgesinde, sağlık, turizm, eğitim yatırımlarında da 5. teşvik bölgesinde. Dolayısıyla yeni yatırım yapacak, istihdam yaratacak, üretim planlayan herkes için mevcut yeni teşvik sistemlerimiz var” şeklinde konuştu.

Fındıklı şunları söyledi: “Dolayısıyla Malatya’da yeni bir teşvik sistemi var. Sanki Malatya teşvik sisteminden çıkmış gibi ifadeler ve beyanlar okuyoruz. Bunlar doğru değil. Yeni hazırladığımız, Türkiye genelinde uyguladığımız teşvik sisteminin tamamından Malatya’da istifade ediyor, yatırımcılarımız SSK primlerinden tutun, bedava arsa tahsisinden tutun, KDV muafiyetinden tutun, yatırım indirimine kadar bütün teşviklerden yeni yatırım yapacaklar tamamından istifade ediyor.”

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, “Biz yatırımcının her zaman yanındayız. Ama şöyle bir örnekte verebiliriz. Bir anne çocuğunu mutlaka sütü ile besler. Ama belli bir yaşa kadar besler. Ömrünün sonuna kadar o sütle beslenmez. Dolayısıyla Gaziantep’teki yatırımcı hiç teşvik almadan yatırımlarına devam ediyorsa, bizler bu bölgedeki cazip olmayan yatırımcının önündeki bazı gayri sıhhi şartları iyileştirmek adına bu tür teşvikleri veriyoruz. Şuanda yeni uyguladığımız yeni teşvik sistemi de devreye girdi. Onu kullanan ve çok ciddi Malatya’da yatırımcılarımız var. Bu işi herkesin böyle bilmesinde fayda var” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız