SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anne Üniversitesi'nde İlk Ders

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:51:23
Anne Üniversitesi'nde İlk Ders
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi ile İnönü Üniversitesi tarafından hayata geçirilen "Anne Üniversitesi" projesi kapsamında eğitim gören annelerle İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi'nde ilk eğitimleri verildi.

İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Birimler Fakültesi Toplantı Salonu'nda verilen il eğitime AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ile Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'da katıldı. 

Eğitim öncesi konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Annelik Üniversitesi'nin ülkede başlayan çok önemli değerler eğitimini de beraberinde getirecek, güzel bir çalışma olduğunu kaydetti.

Programın başlamasına vesile olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a teşekkür eden Çalık, şunları söyledi: "Annelik Okulu'nda bir anne olarak benim söyleyeceğim çok söz var. Bildiğim için değil, sadece yaşadığım için. Annelik sonradan öğrenilecek bir kavram değildir. Ama geliştirilebilecek bir şeydir. Eğitimle, zamanın değişen ortamına göre kendimizi geliştirip, hem ailenin hem çocuklarımızın hem eşimizin hem toplumumuzun hem de ülkemizin gelişmesine ve değişmesine katkı sunabiliriz."

Aile, kadın ve anne denildiğinde akla gelen çok önemli kavramlardan bir tanesinin şiddet olduğunu dile getiren Çalık, "Maalesef kadın cinayetlerinin yaşandığı, tüm dünyada kadına karşı şiddetin uygulandığı bir atmosfer var. Bunu değiştirmek hem kadın hem de erkeğin elinde" ifadelerini kullandı. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, kadınlara daha sağlıklı bir aile yapısını oluşturacak temel bilgileri vermeyi amaçladıklarını kaydetti.

Anne Üniversitesi'nde 11 farklı eğitimi verileceğini ifade eden Çakır, aile içerisindeki şiddetten anne-çocuk ilişkilerine kadar birçok konunun işleneceğini belirtti.

Çakır, daha sağlıklı ailelerin oluşturulabilmesi adına projenin büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, sağlıklı toplumun sağlıklı ailelerle oluşabileceğini dile getirdi. 

Yapılan konuşmaların ardından İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bünyamin Akdemir, girişimcilik konusunda Anne Üniversitesi'ne katılanlara ilk dersi verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız