SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anne ve 4 Oğlunun Öldürülmesi Davasında Karar..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 2 yıl önce 5 kişinin öldürülmesi olayı ile ilgili olarak 8 kişinin tutuklu olarak yargılandığı dava sonuçlandı. Dava sonucunda, 8 zanlıdan 3'üne ağırlaştırılmış müebbet, 5'ine de 20 ila 30 yıl arasında değişen hapis cezası verildi.

Hekimhan İlçesi'ne bağlı Kurşunlu Kasabası'nın Gelengeç Mahallesi'nde 24 Temmuz 2003 tarihinde meydana gelen olayda, mercimek tarlasından dönmekte olan Hatice (51) ile oğulları İsmet (29), Erdal (25), Ali (23) ve Yusuf (13) Yılmaz yolda av tüfeği ve tabanca ile ateş açılması sonucunda olay yerinde öldürülmüşlerdi.

Öldürülenlerden İsmet Yılmaz'ın, dayısı Süleyman Yılmaz'ın kızı Yeter Yılmaz ile evli olduğu, cinayetten yaklaşık 40 gün önce kadının tabancayla intihar ettiği, bu nedenle Süleyman Yılmaz'ın kızının ölümünden aynı zamanda yeğeni olan damadı ile ailesini sorumlu tuttuğu, son cinayetlerin bu yüzden işlendiği öne sürülmüştü.

Olayın ardından 60 yaşındaki Süleyman Yılmaz ile oğlu Bekir Yılmaz yakalanırken, kaçan diğer çocuklar ise Darende Balaban'da Jandarma'ya teslim olmuşlardı.

Baba ve oğulları, cinayetlerle ilgili olarak Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başlanmışlardı.

Süleyman Yılmaz (60) ile çocukları Süleyman, Bekir, Abdulvahap, İhsan, Hamit, Halil ve Ali Seydi Yılmaz'ın, yargılandıkları Malatya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dava sonuçlandı.

Mahkeme heyeti, baba Süleyman Yılmaz'a (60) ve oğullarından Süleyman ve Bekir Yılmaz'a müebbet hapis cezası verdi. Olaya karışan diğer oğullar Abdulvahap Yılmaz'a 25 yıl, İhsan Yılmaz'a 30 yıl, Hamit Yılmaz'a 30 yıl, Halil Yılmaz'a 24 yıl ve Ali Seydi Yılmaz'a ise 20 yıl 10 ay ağır hapis cezası verildi.

FOTOĞRAFLAR: (ÜSTTEKİ) Cinayet kurbanı anne Hatice ile oğulları İsmet (sol üstteki), Erdal (sol alttaki), Ali (sağ üstteki) ve Yusuf (sağ alttaki).

(ALTTAKİ): Cinayete karışan kardeşlerden 5'i de olaydan kısa bir süre sonra Darende Balaban'da Jandarmaya teslim olmuşlardı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız