SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anneler Günü

A- A+ PAYLAŞ

Anneler Günü Malatya'da da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Ayrıca, siyasiler ve çeşitli kuruluşlar bu özel gün nedeniyle açıklamalar yaptılar.

ANNELER İÇİN ÖZEL BİR GÜN..
Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün.

Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Zamanla başka ülkelere de yayıldı.

Annelere armağan edilen bu özel gün Türkiye'de 1955 yılından bu yana kutlanmaktadır. Türkiye'de Mayıs ayının 2. Pazar günü Anneler Günü olarak kutlanır. Bu evrensel günde, Dünyada milyonlarca anne, çocukları tarafından sevgi ve saygı ile anılır.

AKP'NİN PROGRAMI..
Anneler Günü nedeniyle AKP Malatya Kadın Kolları bir program düzenledi.

Kongre Kültür Merkezi'nde düzenlenen Anneler Günü programında ilk önce Sahne Sanatları Merkezi tarafından tiyatro gösterisi sunuldu. Tiyatro gösterisinde AKP iktidarırın icraatları anlatılıp, ana muhalefet partisi CHP'nin seçim vaadları esprili şekilde ortaya konuldu.
Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı ve Ömer Faruk Öz, kısa selamlama konuşmalarında annenin önemi anlatıp, İslam dininin annelere verdiği önem dile getirildi.

Birçok kadın dernek ve sivil toplum kuruluşu temsiliceri, milletvekili adayları ile milletvekili aday adayları ile AKP Kadın Kolları yöneticilerinin bulunduğu Anneler Günü programında, Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt'e milletvekili Çalık ile başkanı Tüfenkçi buket çiçek takdim etti.

ANNELER GÜNÜ MESAJLARI..
Malatya Milletvekili, AKP MKYK Üyesi, TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı, Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi, Avrupa Parlamenter Forumu (EPF) Yönetim Kurulu Üyesi Öznur Çalık, Anneler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şöyle dedi:

"Büyütülmesi, yetiştirilmesi en zor olan canlı, insandır. İnsan, doğumundan, büyütülmesine kadar çok büyük bir emek ister. Böylesine güç bir işin altından kalkabilmek için derin bir sevgi, şefkat ve fedakarlık sahibi olmak gereklidir. Bu fedakarlık melekleri annelerimizdir. Anneler bizi dünyaya getirendir. Anneler yemeyip yediren, giymeyip giydiren, uykusundan, rahatından ve hatta tatlı canından fedakârlık yaparak bin bir güçlükle bizleri büyütendir.

Anneler, bizlerin kişiliğini yoğuran, geleceğe hazırlayandır. Sevgiyi, şefkati, merhameti onlar öğretir bize. Ana kucağı, yuva sıcaklığıdır.

Milli ve manevi değerlere sahip, kişisel bütünlük içinde hayatımıza yön veren, zorluklar karşısında yılmayan, ahlak değerlerini tam olarak özümsemiş nesillerin yetişebilmesi, annelerimizin özverili ve her türlü takdirin üzerindeki gayretleriyle mümkün olacaktır. Peygamber Efendimiz, 'cennet anaların ayakları altındadır' diyerek asırlar öncesinden çok büyük önem ve saygı atfettiği annelerimiz, hayat tecrübeleriyle geleceğimizi şekillendiren bize sevgiyi ve sevmeyi öğreten, geleceğe umutla ve güvenle bakmamızı sağlayan, bizleri güçlü kılan, imrenilecek bir tahammülle yetişmemizi sağlamışlardır.

Türk milletini millet yapan değerlerin bizlere aşılanmasında annelerin payı büyüktür. Anneler saf bilginin, sevgi ve şefkat duygularının, hoşgörünün tükenmez kaynağıdır. Yeni nesillerle birlikte gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesi de annelerdir. Bunun için, annelerimize hem birey, hem de toplum olarak minnet ve şükran borçluyuz.

Aileye, kadına ve anneye hak ettiği değeri veren ve vermeye devam eden AK Parti iktidarına, bu yönde gerek yasal düzenlemeler açısından ve gerekse sosyal politikalar açısından azımsanmayacak hizmetler yapılmıştır ve yapılmaya devam etmektedir.

Ancak ne yaparsak yapalım, yine de annelerimize borcumuzu ödeyebildiğimizi söyleyemeyiz.

Bu anlamlı günün, annelik bilincinin gelişmesine ve annelerin değerinin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunmasını temenni ediyorum.

Anneler Günü vesilesi ile evlatlarını kucaklayamamanın hüznünü yaşayan, yüreği yaralı tüm şehit annelerimize de minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Hayatın tüm güzelliklerine layık olan, baş tacımız annelerimizin, Anneler Günü'nü tebrik ediyor, tüm annelerimize sevgilerimi, saygılarımı ve selamlarımı iletiyor, sağlık ve mutlu günler diliyorum."

AKP Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz'ün mesajı da şöyle:

" Peygamber efendimizin “ Cennet Anaların ayakları altındadır. “Sözü o günden bu güne kadar anneler için söylenebilecek en manidar sözdür. Anneler: şefkat, merhamet ve sevgi duygusuyla öncelikle ailesine, sonrasında toplumuna ve milletine hayırlı bireyler yetiştirmesine vesile olan kutsiyetlerimizdir. Üzerimizde ne yaparsak ödeyemeyeceğimiz haklara sahip olan annelerimize karşı, bu güne mahsus değil, her zaman sevgimizi eksik etmeyip, onlara layık bir evlat olmaya çalışmalıyız.

Bu vesileyle o elleri öpülesi annelerimizin 8 Mayıs “Anneler Gününü” kutluyor selam ve sevgilerimi sunarak, sağlıklı ve mutlu günler diliyorum.”

Belediye Başkanı Ahmet Çakır da şu mesajı yayınladı:

"“Anneler; en kutsal varlıklarımızdır. Büyük fedakarlıklarla çocuklarını büyütüp, yarınlara en iyi şekilde hazırlamak için büyük gayret gösteren anneler, her yaşta insan için en güvenilir ve en büyük güç kaynağıdırlar.

Annelerimizin hakkını ne yapsak ödeyemeyiz. Anne sevgisi, sevgilerin en büyüğü, en kıymetlisidir. Üzerimizde ödenmez hakları bulunan annelerimizin tek beklentisi sevgidir.

Onları mutlu edebilmek, gurur duyacakları evlatlar olmak, annelerimiz için en büyük armağandır. Annelerimizin merhametine ve şefkatine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, cennetle müjdelenen, bütün güzelliklere layık, hayat boyu yol göstericimiz olan annelerimizin “Anneler Günü”nü kutluyor, ebediyete intikal etmiş annelerimize de Allah´tan rahmet diliyorum.”

AKP İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi'nin mesajı şöyle:

"Hiç şüphesiz bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında en çok annelerin payı vardır. Annelerimiz hoşgörünün, sevgi ve şefkat duygularının, saf bilginin tükenmez kaynağıdır.

Annelik gibi kutsal bir sorumluluğu üstlenen kadınlarımız, yeni nesillerimizle birlikte gelenek ve değerlerimizin de yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesidir.

Bu anlamlı günün, annelik bilincinin gelişmesine ve annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza katkıda bulunmasını diliyorum.

Üzerimizde ödenemez hakları bulunan, karşılıksız sevgi, fedakarlık ve sabırlarını hiçbir maddi değerle ölçemeyeceğimiz bütün kadınların Anneler Gününü kutluyor, her birini ayrı ayrı saygıyla, sevgiyle selamlıyorum."

CHP İl Başkanı Hüseyin Baştürk'ün mesajı şöyle:

"Sevgili anneler CHP size söz veriyor.

Halkın iktidarında hiçbir çocuk KÜBRA BEBEK gibi açlıktan ölmeyecek.Hiç bir anne çocuklarına “kahvaltı hazırlayamadım” diye intihar etmeyecek.Çöplükte kağıt toplayan hiçbir çocuk çöp kamyonu altında kalıp ezilmeyecek.

Analar aile sigortası ile hesaplarına yatırılacak 600 lirayla alışverişlerini yapacak; hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

CHP iktidarında analar ağlamayacak. Yalnız anneler gününde değil,anaların yuvası her gün huzurlu, mutlu ve bereketli olacak.

Anneler gününde mutlu anneler olduğu gibi mutsuz anneler de var. Onların yoksulluk içinde çırpınışlarını, umutsuzluklarını, yüreklerimizde taşıyoruz. Acılarını paylaşıyoruz.

Hayatımızdaki yerleri asla hiçbir zaman doldurulamayacak olan tüm ANNELERİN her birini en içten duygularla ayrı ayrı sevgiyle, saygıyla selamlıyoruz. Onlara sağlık, mutluluk ve başarılar diliyoruz."

Bu arada, MHP Malatya 2.sıra Milletvekili adayı Saime Palancıoğlu da parti il binasında Anneler Günü nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, "Günümüzde ağırlaşan hayat şartlarında mücadele eden annelerimiz, bizlere öğretecekleri daha çok tecrübeleri olduğu kuşkusuzdur" diyerek, daha sonra özetle şunları söyledi:

"Elbette her annenin göz yaşı çok önemlidir. Evlat acısıyla kavrulan yüreklerin telafisi olmayacaktır. Analar ağlamasın temennisiyle sinsi oyunları oynamanın arayışında olanlara en kalıcı ders ve cevabı bizatihi annelerimiz tarafından verileceğinden asla şüphe duymuyoruz. En değerli varlıklarını vatan savunmasında kaybeden şehit analarımıza şükranlarımızı suruyoruz."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız