SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anneler Günü Etkinliği

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:39:15
Anneler Günü Etkinliği
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi ve beraberindeki parti yöneticileri Şehit Üsteğmen Selim Keskinkılıç’ın ailesini ziyaret etti. 

Anneler Günü nedeniyle gerçekleşen ziyarette Tüfenkçi, şehit annesi Fatma Keskinkılıç ve baba Ahmet Keskinkılıç ile görüştü.

Tüfenkçi, “Şehit annelerimizin ellerinden öpüyoruz. Allah bir daha ülkemize, memleketimize,. Ailelerimize böyle bir acı göstermesin. Hatay Reyhanlı’da meydana gelen patlama millet olarak bizi derinden üzdü. Ülkenin gelmiş olduğu süreç itibariyle, barışın ve çözümün konuşulduğu bir günde böyle bir saldırıya maruz kalmamız açısında birlik ve beraberliğimizi korumalıyız” dedi.

Tüfenkçi, Keskinkılıç ailesi ile bir süre sohbet etti.

CHP'NİN ETKİNLİĞİ..

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya Teşkilatı Kadın Kolları tarafından Anneler Günü dolayısıyla etkinlik düzenlendi. 

Altın Yunus Tesisleri’nde düzenlenen Anneler Günü etkinliğine katılan kadınlara karanfil takdim edildi.

Etkinlikte konuşan CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde meydana gelen hain saldırıyı kınadı.

Anneler Günü’nü buruk geçirdiklerini ifade eden Kiraz, “Yine Anneler Günü’nde anneler hayatını kaybetti. Yine anneler ağladı, yürekler burkuldu. İçimizi acıtan, insanlık dışı bir olay gerçekleşti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine, yakınlarına ve bütün milletimize başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Kiraz, Anneler Günü’nün çok özel bir gün olduğuna değinerek, “Anneler Günü, tüm özel günlerden daha anlamlı. Bütün annelerin Anneler Günü yürekten kutluyorum” dedi.

CHP Malatya Kadın Kolları Başkanı Güllü Tuncer ise, Anneler Günü’nü buruk kutladıklarını söyledi. Annelerin gelecek nesillerin teminatı olduğunu ifade eden Tuncer, “Tüm zorluklara rağmen karşılıksız ve sınırsız anne sevgisi ile fedakar annelerimiz ailenin, toplumun ve gelecek nesillerin teminatıdır. Yaşanan zulümden, terörden, yoksulluktan en çok canı yanan annelerdir. Barış ve huzur dolu günlerde Anneler Günü kutlama özlemi ile tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.

Öte yandan CHP tarafından Reyhanlı’da meydana gelen saldırı dolayısıyla görevlendirilen heyette yer alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, etkinliğe katılamazken, mesajı okundu.

Ağbaba, mesajında, “Bugün hepinizin ayrı ayrı ellerini öpmek, anneler gününüzü kutlamak isterdim. Ancak dün öğlen saatlerinde Hatay'ın Reyhanlı İlçesinde art arda meydana gelen patlamalar sonrası olay yerine gelerek evlatlarını, yakınlarını kaybeden annelerimizin yanında olmak, gözyaşlarına ortak olmak istedim. Onlara başsağlığı dileklerimizi ilettim. Analarımız her yerde acıyı en fazla hisseden varlıklarımız. Dün evladını çatışmada kaybeden annemiz ile bugün evladını bir bombalı saldırıya kurban eden annemizin aynı haykırışlarını duyuyoruz. Galatasaray Lisesi Önündeki Cumartesi Annelerimiz ile bir başka cumartesi günü evladını kaybeden Reyhanlı'daki annemiz aynı dili konuşuyor. Türkiye’nin dört bir yanından acının, gözyaşının dinmesi dillendiriyor. Arkadaşlarımızla 2 yıldır 100'ü aşkın ceza evini dolaşıyoruz. Üniversite öğrencilerini, sendikacıları, bilim insanlarını ziyaret ediyoruz. Haksızlığa, hukuksuzluğa uğrayan herkesin yanında olmaya çalışıyoruz. Cezaevlerindeki annelerimizin de sorunlarını dinliyoruz. Türkiye elbette ki bu zor ve çelişkili günlerini geride bırakacak, hayalini kurduğumuz demokratik, çağdaş ve ilerici bir ülke olarak anılacak. Özlemini duyduğumuz ülke, sizlerin, siz değerli annelerimizin ellerinde yükselecek” görüşüne yer verdi.

Etkinlikte, Hatay’ın Reyhanlı İlçesi’nde meydana gelen hain saldırı nedeniyle eğlence bölümü iptal edildi. Anneler Günü programı yemek ikramının ardından sona erdi.

SENDİKADAN PLAKET

Memur-Sen tarafından da Anneler Günü nedeniyle bağlı sendikalardan her bir üyeye birer teşekkür plaketi verildi. 

Memur-Sen tarafından Akkoza Otel’de düzenlenen törende Anneler Günü nedeniyle bağlı sendikalardaki Bayındır Memur-Sen’den Arzu Taş’a, Toç-Bir-Sen’den Belgin Çelik’e, Büro Memur-Sen’den Zehra Eda Demir’e, Eğitim Bir-Sen’den Zehra Kaysadu’ya, Bem-Bir-Sen’den Asuman Hancı’ya, Sağlık-Sen’den Remziye Deniz’e ve Ulaştırma Memur-Sen’den Özgül Elkıran’a plaket verildi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, “Plaketi vermemizin nedeni arkadaşlarımızın fedakarca annelik görevini yerine getirmelerinden dolayıdır. Annelik değerini yüceltmek için verilen bir plakettir” dedi.

Memur-Sen İl Kadınlar Komisyonu Başkanı Özgül Coşkun ise, “İnsan, insaniyet hakikati gereği başka insanların eleminden müteessir, huzurunda ise mutlu olur. Allah’ın insan kalbine yerleştirdiği sevgi, şefkat ve merhamet gibi hisler onu bütün alemle alakalı kılmıştır. İnsanlık aleminde şefkat ve merhametin zirvesi ise anadır. Şefkat ve merhamette güneş gibi olan anneler, merhametli bir toplumun inşacısıdırlar” dedi.

MESAJLAR..

Bu arada, Anneler Günü dolayısıyla milletvekilleri, belediye başkanı, siyasiler birer mesaj yayınladı.

AKP Milletvekili Ömer Faruk Öz'ün mesajı şöyle:

"Bizim inancımıza göre, anneler dünyanın en yüce, en kutsal ve iyiliği en çok hak eden varlıklarıdır. Sevgili Peygamberimiz,  ‘‘Cennet, annelerin ayakları altındadır.’’  diyerek, anneliğin ne kadar mübarek olduğunu ifade etmiştir.

Günümüzde yaşanan terörden, çatışmalardan, zulümlerden en çok etkilenenler, dramlardan en çok canı yananlar da annelerdir. Bu şuurla yola çıkan bizler, annelerin daha mutlu, daha güler yüzlü olduğu bir Türkiye'yi inşa etmek için canla başla çalıştık; ülkemizdeki şiddete son verecek girişimlerde bulunduk. Zira bir ülkenin gerçekten mutlu olabilmesinin yolu, annelerin yüreklerini kazanmaktan, annelerin yüzünü güldürmekten geçer.

Bütün arzumuz, bütün çabamız annelerin yüreklerinin yangın yerine dönmediği, annelerin evlat acısı yüzünden gözyaşı dökmediği bir Türkiye'yi inşa etmektir. Bizim için annelerin mutluluğu, annelerin huzuru, annelerin yüzlerinin gülmesi her şeyin üzerindedir.

Bizleri canından, ruhundan, özünden bir parça olarak gören ve tüm hayatını bizim hayatımızın daha iyi olması için harcayan annelerimizin hakkı asla ödenemez.

Annelerinin yürekleri huzurla dolu olan bir ülke, dünyanın en müreffeh ülkesidir. O yüzden annelerimizi mutlu etmek, annelerimizin yüreklerini sevgiyle doyurmak, nefes aldığımız her gün annelerimizin merhametine, şefkatine ve ilgisine layık olmaya çalışmak hepimizin görevi olmalıdır. Bu özel günlerinde, cennetle müjdelenen annelerimizi sevgi ve saygıyla selamlıyor, sadece anne olan değil, yüreği annelik hisleriyle dolu olan tüm kadınların, anne adaylarının Anneler Günü'nü kutluyorum."

AKP Milletvekili Cemal Akın da şu mesajı yayınladı:

"Bıkmadan, usanmadan, sevgi ve şefkatle bizi geleceğe hazırlayan ve sorumluluk üstlenen annelerimiz hepimizin hayatında her zaman çok önemlidir.

Büyük fedakarlıklar ve sabırla dünyanın en ulvi görevini yerine getiren ve hayatın bütün güzelliklerine layık olan annelerimiz, merhamet, iyilik, güzellik, hoşgörü, sabır, adalet ve eşitlik gibi erdemlerin engin kaynaklarıdır.

Annelik, başka hiçbir duygu ile kıyaslanamayacak kadar yüce bir duygu ve karşılık beklenmeden verilen yegane sevgidir. Yavrusunun sağlıklı bir şekilde büyümesi ve vatanına, milletine hayırlı bir evlat olması için her türlü cefa ve fedakarlığa katlanan annelerimiz hepimiz için birer hazinedir. Hem birey hem de hükümet olarak Annelerimize, her zaman destek çıkacak ve onları sevgiyle kucaklayacağız. Yaşadığımız her gün annelerimizin bizlere gösterdiği merhamet, sabır, şefkat ve sevgisine layık olmak için çalışmak bizlerin görevidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, annelerimizi ve yüreği annelik heyecanıyla atan tüm anne adaylarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyor, sağlık ve mutluluk diliyor, "Anneler Günü"'nü kutluyorum."

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır mesajında şöyle dedi:

“Her zaman yanımızda olan, sevgisinden şefkatinden bizleri mahrum bırakmayan ve karşılık beklemeyen annelerimizi sevgi ve saygıyla anıyorum. Her zaman üzerimizde hakkı olan, iyi günde, kötü günde yanımızda olan annelerimizin sevgisini hiçbir sevgi karşılamaz. 

Gerçekten de varlık sebeplerimiz olan anne ve babalarımızın üzerimizdeki haklarını ne yapsak da ödeyemeyiz. ‘Ana gibi yâr olmaz’ sözü bu konuda her şeyi özetlemektedir. Dünyaya gelişimizden başlayarak bütün yaşam serüvenimizde, hayatları boyunca daima bizleri gözeten, emek veren fedakar annelerimiz, baş tacımızdır. Onları sadece bir gün değil, ömür boyunca baş tacı yapmalıyız. Tüm annelerimizin anneler gününü kutluyor, hepsinin ellerinden hürmetle öpüyorum.”

Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Avukat Bülent Tüfenkçi'nin yayınladığı mesajda şöyle denildi:

"Geleceğin güçlü Türkiye’sine yön verecek olan nesillerin yetişmesinde annelere büyük görev ve sorumluluk düşmektedir. Dinimiz, anne ve babaya itaatin üzerinde önemle durmakla birlikte, anneye özel bir önem atfetmektedir. 

Sevgi ve şefkatle, fikren ve bedenen sağlıklı nesillerin yetiştirilmesinde her zaman büyük bir sorumluluk üstlenmiş olan annelerin, aile ve toplum hayatının temel direği olmuştur. Bizi millet yapan değerlerin her birimizde hayat bulmasında, yaşatılmasında hiç şüphesiz, en çok annelerin payı vardır.  Anneler, saf bilginin, sevgi ve şefkat duygularının, hoşgörünün tükenmez kaynağıdır. Yeni nesillerimizle birlikte gelenek ve değerlerimizin yaşatılması ve geleceğe taşınmasının en önemli güvencesi de yine annelerdir.  

Annelerin hayat standartlarının iyileşmesi, eğitim seviyelerinin yükselmesi ve sosyal yaşamda etkin rol üstlenmeleri de sağlıklı bir toplum için vazgeçilmez şartlardandır.

Bu anlamlı günün, annelik bilincinin gelişmesine ve annelerimizin değerini daha iyi anlamamıza katkıda bulunmasını diliyor, emsalsiz ve sınırsız sevginin, hoşgörünün ve sabrın en masum ve temiz duyguların timsali annelerimizin, Anneler Gününü kutluyorum, her birine ayrı ayrı saygı ve selamlarımı sunuyorum'' 

Milliyetçi Hareket Partisi il başkanı Avukat Arif Yıldız şu mesajı yayınladı:

"Rasul (A.S) efendimize: ilk önce iyilik edilecek kimdir? diye sorulduğunda cevaben: "Anandır anandır anandır. Sonra baban sonra da yakınlık derecesine göre diğer yakınlarındır." buyurmuşlardır. Cennet Analarımızın ayakları altındadır. Siz Değerli Basının ve medyanın Güzide mensuplarının, tüm Annelerimizin anneler gününü kutluyorum."

Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Göksel Oğuz Tutlu'nun mesajı şöyle:

"Cenab-ı Hakk tarafından ayakları altına cennet verilen, her nesilin yetişmesinde birinci dereceden rol oynayan, başlarımızın tacı annelerimize ithafen her sene kutlanan bir Anneler Günü’ nü daha idrak etmekteyiz.

Doğumumuzdan hayatlarımızı sonlandıracağımız ana kadar her zaman öğüt ve nasihatlerini hatırlayacağımız, hayatımızın en önemli zamanlarında onların söylediği sözlerle hayatlarımızı şekillendirdiğimiz annelerimizin hiç şüphesiz İslam dininde önemi ayrıdır. Yüce Dinimiz İslamiyet ve Kutsal Kitabımız Kur-an’ı Kerim’ de kadına ve annelere verilen önem açıkça belirtilirken, annelerimizin önemi Peygamber Efendimizin Hadis-i Şeriflerinde de açıkça belirtilmiştir. Nitekim iki cihan güneşi Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’ in “Cennet, annelerin ayakları altındadır.” Hadis-i Şerifi de buna en büyük delil olacak niteliktedir.

 Bugün, vatanımızın selameti için gözünü kırpmadan şehit olan kardeşlerimizin annelerinin de asla yalnız olmadığını, her daim onların yanında olduğumuzu bilmelerinin yerinde olacağını bu vesileyle bir kez daha belirtmek istiyoruz. Karşılıksız sevginin, emsalsiz hoşgörünün müstesna temsilcileri olan annelerimizin bu anlamlı günle sınırlı kalmadan; her zaman hatırlanılması, anılması ve layık oldukları manevi ilgiyi görmeleri en samimi dileğimizdir.  Bu duygu ve düşüncelerle Başta Şehit Anneleri olmak üzere bütün annelerimizin Anneler Günü’ nü en samimi dileklerimizle kutlar, yeni nesilleri dünyaya getiren ve yetiştiren annelerimizi hiçbir zaman unutmayacağımızı ve onlara olan vefa borcumuzu asla ödeyemeyeceğimizin farkında olduğumuzu bildirmek isteriz. Bu millet Fatih’leri, Mustafa Kemal’leri, Alparslan’ları doğuran anneleri asla unutmayacaktır." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız