SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anneler Günü Etkinlikleri

A- A+ PAYLAŞ

Anneler Günü dolayısıyla Malatya'da da çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bir dernek yılın annesini seçerken, Mazlum- Der Filistin'den iki annenin konuşmacı olarak katıldıkları bir toplantı düzenledi. Siyasiler ve çeşitli kuruluşlar Anneler Günü mesajları yayınladılar.

CHP'NİN ANNELER GÜNÜ TOPLANTISI..
CHP Malatya İl Başkanı Veli Ağbaba ve İl Kadın Kolları Başkanı İnci Turfanda, salonda oturan tüm annelere birer karanfil vererek, Anneler Günü’nü kutladılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından bir konuşma yapan İl Kadın Kolları Başkanı İnci Turfanda, “Annelerimiz bizim en değerli varlıklarımızdır. Ulu Önder Atatürk ‘Dünyada her güzel şey, kadının eseridir’ demiştir. Bunun içindir ki eğitimde, siyasette ve çalışma hayatında daha çok kadın olmalıdır” dedi.

DERNEĞİN SEÇTİĞİ YILIN ANNESİ..
Akpınar'daki Özel İdaresi İş Merkezi'nde yeni kurulan Kayısı Diyarı Kadınlar Dayanışma Derneği de, dernek yönetim kurulu kadınlarla birlikte Anneler Günü'nü kutladı.

Kayısı Diyarı Kadınlar Dayanışma Derneği Başkanı Sevda Kök, derneği kurmakdaki amaçlarından söz edip, Anneler Günü nedeniyle konuşma yaptı. Annesi Zeynep Aslantaş'ın da elini öpüp Anneler Günü'nü kutlayan dernek başkanı Sevda Kök, bir de Anne isimli şiiri okudu.

Bu arada, Kayısı Diyarı Kadınlar Dayanışma Derneği, yılın annesi olarak da, 26 yaşında eşini kaybeden ve 5 çocuklu kadın Nurgül Erdem'i seçti. Nurgül Erdem, " 26 yaşında eşimi kaybettim. 5 çocuğum vardı. Hayatımı onlara adadım. Şu anda 55 yaşındayım. Çok çile çektim. Ev işlerine gittim. Köy işlerinde çalıştım. Çocuklarımı büyüttüm, bazılarını evledirdim"dedi.

ŞEHİT ANNESİNİ SEÇTİLER..
Ülkü Ocakları tarafından şehit annesi yılın annesi seçildi. Bu konuda yapılan açıklamada, "14 Mart 2010 tarihinde Hakkâri ili Yüksekova ilçesinde teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Ahmet ÖZBULUT’ un annesi Kezban ÖZBULUT Malatya Ülkü Ocakları tarafından yılın annesi seçildi. Malatya Ülkü Ocakları Başkanı Burhan COŞKUN ve beraberindeki gençler şehit ailesini Battalgazi ilçesindeki evlerinde ziyaret ettiler.

COŞKUN ‘Bir anne için en büyük acı, anne-baba veya eş kaybından çok evladını genç yaşta kaybetmektir. Acınızı yürekten paylaşıyoruz. Evladınız Ahmet, bu kutsal vatanın bölünmez bütünlüğü için toprağa birer cemre gibi düştü. Cenabı-ı Allah rahmet eylesin, sizlere de sabırlar versin. Biz Malatya Ülkü Ocakları olarak şehit annemizi yılın annesi seçtik. Ne mutlu size şehit anasısınız.’ İfadelerini kullanıp şehit annesine Türk Bayrağı, Kuran-ı Kerim ve gül takdim ettiler. Yılın annesi seçilen Kezban ÖZBULUT ise ‘vatan sağolsun. Allah devletimize, ordumuza ve milletimize zeval vermesin. Benim yaşadığım evlat acısını başka anneler yaşamasın’ ifadelerini kullandı. Konuşma sırasında gözyaşlarına hâkim olamayan şehit annesi’ geçen yıl anneler gününde evladım beni aramıştı. O tarihte Isparta’da görevdeydi. Ama bu yıl anneler gününde bizleri yalnız bıraktı’ derken duygulu anlar yaşandı." denildi.

"SORUNLARIN TAKİPÇİSİYİZ^"
Eğitim-Bir-Sen Malatya Şube Kadınlar Komisyonu Başkanı Nurgül Yakın, "Kadınların sorunlarının takipçisiyiz"dedi.

Anneler Günü nedeniyle sendika binasında bir basın açıklaması yapan Yakın, "Anneler Günü'nü, çalışan veya çalışmayan tüm annelerin sorunlarını bir kez daha dile getirme ve yaşadıkları sıkıntılardan arındırılması için sürdürdüğümüz mücadeleyi tazeleme vesilesi olarak kabul ediyoruz." dedi.

Eğitim-Bir-Sen'in düzenlediği "Eğitim ve Bilim Çalışanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Şurası Kadınlar Komisyonu Raporu"ndan, anneleri ilgilendiren taleplerden bazılarını okuyan Yakın, Süt izninin yöneticilerin insiyatifinden çıkarılması, erkek eşe verilen doğum izni süresinin arttırılması, hamileliğin doktor raporu ile tespitinden itibaren nöbet tutturulmaması, doğumdan sonra anneye 1 yıl ücretli izin verilmesi, ayrıca çocuğu 0-3 yaş arasında olan anneye isteğine bağlı olarak 1 yıl ücretsiz izin
hakkı verilmesi, eşinden ayrılmış veya eşi ölmüş annenin, il dışında okuyan çocuğunun yanına atanabilmesi, çalışan annelerin çalıştıkları bölgede çocuklarını bırakabilecekleri ücretsiz kreş, bakımevi, anaokulu ve etüt merkezlerinin açılması, Annelere yapılan doğum yardımının en az yarım maaş tutarına çıkarılması olarak belirttiği taleplerin gerçekleşinceye kadar takipçisi olunacağını ifade etti.

FİLİSTİN'Lİ ANNELER..
Belediye Konferans Salonu'nda, İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği'nin (Mazlum Der) organizese ile düzenlenen "Filistin'de anne olmak" konulu panele konuşmacı olarak Ürdün uyruklu Filistienliller Ahmet Abudi ve Fahri İsa Abdullah katıldı.

Panelde önce Kur'an-ı Kerim okundu. Daha sonra, Mazlum Der'in hazırladığı sinevizyon gösterisi sunuldu.
Mazlum Der Malatya Şubesi yönetim kurulu üyesi Nihal İlimen'in sunuculuğunu yaptığı panelde, Mazlum Der adına da yönetim kurulu üyesi Savaş Yılmaz konuştu. Savaş Yılmaz, Mazlum Der'in çalışmaları ve amacı hakkında bilgi aktardı.

Daha sonra panele geçildi. Ürdün uyruklu Filistienliller Ahmet Abudi ve Fahri İsa Abdullah, Filistinlilerin yaşardıkları zulümleri anlattı.

Tercüman aracalığıyla konuşan Ahmet Abudi, "Nuh'un gemisi nasıl önemli ise, Gezze'ye İnsani Yardım vakfı (İHH) tarafından götürülen gemi o kadar önemlidir" diyerek, "Bizler Filistin evlatlarıyız, sizler Sultan Abdulhamit'ın evlatlarısınız. Sultan Abdulhamit Yahudileri Filistin'den kovan insan olarak biliyoruz"ifadelerini kullandı.

Filistin'e kadın ve çocuklara yapılan zulmü anlatan Fahri İsa Abdullah ise "Anne olmak zordur, ancak Filistin'de anne olmak daha zordur. Çünkü, dışarı çıkan evladınızın akşama sağ mı ölü mü geleceği endişesini hep taşırsınız. Çünkü İsrail bizleri rahat bırakmıyor"şeklinde konuştu. Fahri İsa Abdullah, İsrail'in Filistinlilere yaptığı zulümleri de anlattı.

MESAJLAR..
AKP Malatya Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Ömer Faruk Öz, yayınladığı mesajda, "Annelik, karşılıksız ve koşulsuz bir sevgiye dayanan, hiçbir değerle kıyaslanamayacak kadar kutsal bir görev, yüce bir duygudur.

Hayatla aramızdaki en güçlü bağ olan annelerimiz, sevgisini ve sıcaklığını her zaman aradığımız, yeri doldurulamaz varlıklarımızdır.

Bizleri dünyaya getiren, büyütüp yetiştiren, sevgiyi, saygıyı, güzel ahlakı, mutluluğu, hayata tutunmayı ve başarmayı öğreten annelerimizin kıymetini bilmeli, onları sadece belirli günlerde değil, her an hatırlamalıyız.

Annelerimize sevgimizi gösterebilmek için her fırsatı değerlendirmeli, onlara karşı sorumluluklarımızı iyi ve kötü günlerinde yanlarında olarak, en iyi şekilde idrak etmeliyiz.

Annelerimizin bu mutlu gününde, evlatlarını kucaklayamamanın hüznünü yaşayan, yüreği yaralı tüm şehit annelerine minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Şehitlerimizin annelerine ve diğer yakınlarına sahip çıkmanın, destek olmanın, acılarını paylaşmanın hepimizin borcu olduğunu, Anneler Günü vesilesiyle bir kez daha vurgulamak istiyorum. Onlar, ölümsüzlüğe uğurladığımız kahraman şehitlerimizin bizlere emanetidir

Hayatın tüm güzelliklerine layık olan, baştacımız annelerimizin Anneler Günü'nü tebrik ediyor, tüm annelerimize sevgilerimi, saygılarımı ve selamlarımı iletiyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum." dedi.

AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak da, şu mesajı yayınladı:

"Ailede asıl yükü çeken ve en kutsal varlıklarımız olan annelerimiz, insanlığın var oluşundan bugüne kadar sevginin, şefkatin, mücadelenin,çilenin, özverinin sembolü olmuştur

Hayatımızın her safhasında en önemli yeri olan,baş tacımız Annelerimizi;ne kadar çok sevdiğimizi söylemek için yılın bir gününü beklemek yerine,onların gönüllerini sevgi ve saygıyla her gün kazanmak arzusuyla üstümüze düşen tüm sorumlulukları bir ibadet şuuru içerisinde yerine getirmek hepimiz için kutsal bir görev olmalıdır.Engin kültürümüz ve Yüce Dinimiz;Analarımız ve onların şefkat duygularıyla yüklüdür, şairlerimizin mısralarında onların şefkat ve merhametleri, gönül zenginlikleri vardır. Annelerimiz, yeryüzündeki en kutsal görevi yerine getiren, yaşamımız boyunca derin ve benzersiz bir sevgiyle bağlandığımız, yerleri asla doldurulamayacak en değerli varlıklarımızdır.

Toplumda mutlu ve huzurlu ailelerin olması, toplumun da mutlu ve huzurlu olması demektir.Anne kavramının her zaman ve her yerde saygınlığı, güven duygusunu ve kutsiyeti ifade ediyor.Türk kadınının çok özel bir konuma sahip bulunuyor.Çocuklarından görecekleri ilgi ve sevgiden başka hiçbir talepleri olmayan annelerimizi,mutlu etmek, yüzlerini güldürmek ve yaşamlarını güzelleştirmek için,duygularımızı,hak ettikleri sevgi, ilgi ve yakınlığı her koşul altında onlara göstermeliyiz.Yaşamın yükünü omuzlarında hepimizden daha çok hisseden annelerimizi ne kadar çok sevdiğimizi söylemek için yılın bir gününü beklemek yerine, onları her gün düşünmeli, yaşamlarını kolaylaştırmak için üzerimize düşen görevi yerine getirmeliyiz diyerek bu duygu ve düşüncelerle, sevginin, çilenin,vefa’nın ve merhametin yeryüzünde yegane timsali olan tüm Annelerimizin, Anneler Gününü kutluyor Cenab-ı Hakk’ tan sağlık,huzur ve mutluluk dileklerimle, selam ve saygılarımı sunuyorum."

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise Anneler Günü dolayısıyla şu mesajı yayınladı:

"Annelik! Cenab-ı Hakk’ın kadınlara vermiş olduğu kutsal bir görev, temeli şefkat ve merhamet ile örülmüş yüce bir makam.

İnanç ve milli değerlerimiz içerisinde anneliğe her zaman büyük bir önem verilmiş ve yüceltilmiştir. Peygamber Efendimiz “Cennet annelerin ayakları altındadır” diye buyurmuş ve İslam inancının kadına verdiği değeri en iyi şekilde ifade etmiştir.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ise, “Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın” diyerek, Milletimizin kadınlara verdiği önemi tüm insanlığa göstermiştir.

Bu vesileyle; geleceğimizin teminatı çocuklarımızı yetiştiren, kutsal vatanımız uğruna evladını şehit veren, engelli çocuğuna sabır ve merhamet ile hizmet eden annelerimiz başta olmak üzere tüm annelerin Anneler Günü’nü kutluyor, saygılar sunuyorum."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız