SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Annelerimiz Varlık Sebebimiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:38:22
A- A+ PAYLAŞ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada kutlanan 12 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında, "Annelerimiz, varlık sebebimiz, yüzümüze kondurulan ilk öpücük, başımızı okşayan ilk el, kulağımıza fısıldanan ilk sesin sahibi, sevginin, şefkat ve merhametin kaynağıdır" dedi. 

Bakan Şahin, 12 Mayıs Anneler Günü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Şahin, mesajında, "Köklü, güçlü, tarih, kültür ve dini değerlerimizde karşılık bulduğu üzere annelerimiz en değerli varlıklarımızdır. Milli, manevi değerleri ilk öğrendiğimiz yerdir ana kucağı. Varlık sebebimiz, yüzümüze kondurulan ilk öpücük, başımızı okşayan ilk el, kulağımıza fısıldanan ilk sesin sahibi, sevginin, şefkat ve merhametin kaynağıdır annelerimiz. Hayata hayat veren, cana can katan, bizlere hayatı öğreten, bizlerin kişiliğini yoğuran, geleceğe hazırlayandır. Çocuk, aile, toplum onların ellerinde şekillenir ve biçim kazanır. Milletler onların ışıklarıyla güçleriyle aydınlanır" ifadelerini kullandı.

Annelerin hayatını değiştirmenin çocuğu, aileyi, toplumu, Türkiye'yi değiştirmek anlamına geldiğini belirten Şahin, şunları kaydetti: 

"Bu yüzden Bakanlığımız tüm hizmet birimleri ile annelerimizin daha huzurlu, güvenli ve rahat bir hayat sürdürebilmeleri bizim en önemli görevimizdir. Bu amaçla annelerimizin sosyal, ekonomik ve kültürel anlamda güçlenmeleri için her türlü tedbiri almaktayız. Refah, huzur, barış, adalet, daha iyi hayat şartlarının sağlanması herkesin isteği ama daha çok annelerimizin arzusudur. Bu ülkenin anneleri bir arada, huzur, barış içinde yaşama geleneğini; barış, hoşgörü, adalet, hakkaniyet, sevgi, merhamet duygularını bizlere öğrettiler. Bu gelenek, beraberlik ve kardeşlik anlayışı yine annelerimiz sayesinde bugünümüzü ve geleceğimizi aydınlanacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi 'Dünyada hiçbir milletin kadını 'Ben Anadolu kadınından daha fazla çalıştım, milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar hizmet gösterdim' diyemez. Bu milletin güçlü, köklü ve ebedi bir millet olmasını sağlayan annelerimizi bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Bugünümüzü, geleceğimizi inşa eden, memleketimizin ışığı ve aydınlığı annelerimizin Anneler Günü'nü kutluyor, saygı, hürmet ve şükranlarımla ellerinden öpüyorum." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız