SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Annelik Ulvi Bir Müessese"

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:52:56
A- A+ PAYLAŞ

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Malatya Şubesi Kadın Kolları tarafından Anneler Günü dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. 

Öğretmen Evi'nde düzenlenen Anneler Günü etkinliğinde konuşan Eğitim-Bir-Sen Malatya Kadın Kolları Başkanı Nurhan Bilici, "Toplum hayatının temel taşı olan anneler ailenin çekirdeği ve vazgeçilmezidirler. Emsalsiz ve sınırsız sevginin, hoşgörünün, sabrın, en masum ve temiz duyguların timsali annelik ulvi bir müessesedir. Toplumu yakınlaştıran ve birleştiren bir rolü vardır. Şefkat ve merhamet abidesi anneler sadece kendi çocuklarının değil, temas ettiği ve aynı ortamda bulunduğu tüm çocukların öğretmenidirler. Annelerin hayat standartlarının iyileştirilmesi, sosyal hayatta etkin rol üstlenmeleri, sağlıklı bir toplumun olmazsa olmazıdır" ifadelerini kullandı. 

Eğitim Bir-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım ise, annelerin sağlıklı toplumun temel taşı olduğunu kaydederek, şunları söyledi: "Anneleri bir güne, anne sevgisini, kıymetini bir günle sınırlamak onlara gerçekten büyük bir haksızlık olur diye düşünüyorum. Bu nedenle küllerinden yeniden doğan annelerin Anneler Günü'nü canı gönülden kutluyorum. Hangi vesileyle olursa olsun anneleri bize hatırlatan her gün bizim için önemlidir. Annelik karşılıksız sevginin, masum ve sevecen çocukluk halimizin sonsuz bir simgesidir. Annelik hakkı ödenemeyen bir değer ve her yaşta sığınılan bir limandır."

28 Şubat Mağdurları Platformu Üyesi Nurcan Berber de, 28 Şubat mağdurlarının kaybettikleri hakları geri alabilmeleri için çalıştıklarını ifade ederek, "28 Şubat'ların tekrarını yaşamamak için yaşananları unutmamız gerektiğini düşünüyorum. Sizlerin de hatırlayacağı gibi 1997 yıllarında başörtü yasağı başlatılarak 2000 yıllarında öğretmenler kurumlarından, öğrenciler okullarından ve görevlerinden atıldılar. Bu süreçte bazı arkadaşlar da istifaya zorlandı. Sonunda darbeciler emellerine kavuşarak başörtüsünü tamamen kurumlardan çıkarmış oldular. Bu süreçte bizlere de evlerde annelik düşmüştü. Çok acı günler geçirmiştik. Bu süreçte çok hak kaybına uğradık. 2006 yılında Eğitim-Bir-Sen'in çalışmalarıyla öğrenciler okullarına geri döndüler. Öğretmen yeniden kurumlarına dönmüş oldular. Biz de bu süreç zarfında kaybedilen haklarımızı geri alabilmemiz için bir çalışma başlattık" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Anneler Günü, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

TÜP BEBEK FOTOĞRAF SERGİSİ..

Bu arada Anneler Günü nedeniyle düzenlenen “Tüp Bebek” fotoğraf sergisi ile anne olamayanlara tüp bebek yöntemi anlatıldı. 

Dr. Fethiye Ersan Tüp Bebek Merkezi tarafından Anneler Günü nedeniyle Malatyapark’ta tüp bebek yöntemi ile dünyaya gelmiş olan bebeklerin fotoğraflarının yer aldığı bir sergi açıldı. Dr. Fethiye Ersan, “Anneler Gününde anne olamamış annelerimizin bir sonraki Anneler Gününde onlarında Anneler Gününü kutlayan bebeklerinin olması için böyle bir etkinlik düzenledik. Daha önce anne olmasına vesile olduğumuz bebeklerin fotoğrafları sergide açtık. Çocuk sahibi olmak isteyen çiftlere bilgilendirmede bulunuyoruz” dedi.

Dr. Ersan, “Bebek fotoğrafları tek başına bir anlamlı olmuyor. Onların hikayeleri birlikte olunca daha güzel ve daha anlamlı oluyor. 20-23 yıl bebek bekleyenlerin bebeklerini fotoğraflamamız çok daha anlamlı. Bebek sahibi olmayanlara tüp bebek yönetimini anlatırken, bu konuda toplumunda duyarlılığını oluşturmaya çalıştık. Çocuk sahibi olamayanlar çekinmemeli ve biran önce tedaviye başlamalı” diye konuştu.

JANDARMA'DAN HUZUREVİ ZİYARETİ..

Öte yandan Anneler Günü nedeniyle İl Jandarma Komutanlığından bir heyet Huzurevi’ni ziyaret ederek, buradaki yaşlı kadınların Anneler Gününü kutladılar. 

Jandarma Genel Komutanlığının 175’inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında; Anneler Günü dolayısıyla, Malatya İl Jandarma Komutanlığınca Subay, Astsubay, Uzman Jandarma, Erlerden oluşturulan heyet Malatya Huzurevi’ni ziyaret etti. Ziyarette yaşlılarla sohbet eden Jandarma heyeti, huzurevinde kalan yaşlılara Jandarma Genel Komutanlığı'nca hazırlanmış olan küçük çaplı hediyeleri de verdiler.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız