SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Annem ve Babam İçin..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı hayırsever işadamı Ali Nahit Bozatlı'nın yaptırdığı ilköğretim okulu ile sağlık ocağı düzenlenen törenlerle hizmete girdi. Bu arada işadamı Ali Seydi Güldaş'ın Akçadağ- Şıhlar'da yaptırdığı ilköğretim okulu da törenle hizmete girdi.

YEŞİLTEPE'DE..
İşadamı Ali Nahit Bozatlı'nın Yeşiltepe semtinde kendi adına yaptırdığı Ali Nahit Bozatlı İlköğretim Okulu ile annesi ve babası adına yaptırdığı Vahit-Nezehat Bozatlı Sağlık Ocağı için açılış törenleri düzenlendi. Törenlere Vali Halil İbrahim Daşöz, AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatya eski valisi Osman Derya Kadıoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Durmaz, Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız, İşadamı Ali Nahit Bozatlı ve ailesi ile Malatyaspor eski başkanı Hikmet Tanrıverdi'nin yanı sıra sanatçılar Kenan Işık, Bülent Serttaş, Tarık Mengüç ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

15 derslikli okulun açılışında konuşan işadamı Ali Nihat Bozatlı, okul yapmayı ortaokul eğitimini gördüğü Hasan Varol İlköğretim Okulu'nda hayal ettiğin ive bu hayalini bugün gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Bozatlı, sağlık ocağının açılışında ise, sağlık ocağını rahmetli babasına ve halen hayatta olan annesine küçük bir armağan olarak sunduğunu söyledi.

Okulun açılışından sonra sınıfları gezen işadamı Ali Nahit Bozatlı, öğrencilerle bir süre sohbet etti.

Vali Halil İbrahim Daşöz, işadamı Ali Nihat Bozatlı'ya eğitime ve sağlığa yaptığı yatırımlardan dolayı teşekkür ederek, birer teşekkür plaketi verdi.

AKÇADAĞ ŞIHLAR'DA..
Öte yandan, hayırsever işadamı Adnan Güldaş'ın babası Ali Seydi Güldaş adına Akçadağ- Şıhlar Köyünde yaptırdığı 8 derslikli ilköğretim okulunun açılışı da aynı konukların ve köylülerin de katılımıyla yapıldı.

Hayırsever işadamı Güldaş da yaptığı konuşmada, "Hayatımın en mutlu anlarını yaşadığım bu günlerde beni yalnız bırakmadığı için teşekkür. Ülkemizin her alanda önemli gelişmeler kaydettiği şu günlerde eğitim kalitesini artırmanın hepimizin görevi olduğuna inanıyorum."dedi.

Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mesut Parlak, il yöneticileri de yaptıkları konuşmalarla eğitimin önemine değindiler.

Törene katılan Milliyet Gazetesi yazarı Abbas Güçlü, eğitim yatırımlarında devletin rolü ile ilgili eleştirilerde bulunup, devletin asli işi olan eğitim yatırımlarını yapması halinde özel sektörün olanaklarının da başka şekilde değerlendirilebileceğini söyledi.

Vali Daşöz, yaptığı konuşmada eğitim yatırımlarına katkı sağlayan hayırseverlere teşekkür etti ve eğitim yatırımlarının sadece devlete bırakılamayacağını bildirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız