SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Annemin Ormanı' Oluşturuluyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:03:45
'Annemin Ormanı' Oluşturuluyor
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde ormanlık alanların korunması ve ağaçlandırmanın teşvik edilmesi amacıyla başlatılan kampanya çerçevesinde Malatya’da da 550 fidan dikimi yapıldı. 

Bölge Trafik Müdürlüğü arkasındaki ormanlık alanda gerçekleştirilen Fidan dikim törenine Vali Süleyman Kamçı ile eşi Ayşe Kamçı’nın yanı sıra ilçe kaymakamları ve eşleri, daire müdürleri ve eşleri katıldı. Protokolde sadece kadınların oturduğu törende konuşan Vali Süleyman Kamçı’nın eşi Ayşe Kamçı, “Hayatımızın her aşamasında yararlandığımız ağacın önemini halkımız, ‘Yavrumuzun beşiği, kapımızın eşiği, çorbamızın kaşığı’ ifadesi ile çok veciz şekilde dile getirmiştir” dedi. Ayşe Kamçı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Üzerinde yaşadığımız Anadolu’nun bereketli toprakları bağrında yeşilin her tonunu barındıran bir cennet köşesidir. Ağaçlar sadece bitki olarak değil, bir can bir nefes gibi değerlendirilmeli ve üzerinde yaşadığımız dünyanın akciğer olarak kabul etmeliyiz. Biz insanların ve diğer canlıların yaşaması için hayati önem taşıyan oksijeni ağaçların karşıladığını asla unutmamalıyız.”

Etkinliğin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne denk gelmesi ile ilgili de konuşan Ayşe Kamçı, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesi ile yeryüzünün en değerli varlığı olan anneleri ölümsüzleştirmek için 'Annemin Ormanı’ adını verdiğimiz bu alanda hepimiz bir ağaç dikeceğiz. İnanıyorum ki insana hayatın kapılarını açan anneler olarak diktiğimiz ağaçlar ile cennet vatanımıza hayat vereceksiniz. Dünya Kadınlar Gününüzü kutluyorum” dedi.

Tören ile 550 fidan toprakla buluşurken, 250 ağaç fidanı da törene katılanlara dağıtıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız