SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Annenin Çöktüğü An!..

A- A+ PAYLAŞ

Diyarbakır'da geçtiğimiz Pazartesi sabahı Kurdoğlu bölgesindeki Askeri Lojmanlarda bulunan Şahinkaya Apartmanı'nın kalorifer dairesinde meydana gelen patlama sonucu yıkılan binanın enkazının altında kalarak yaşamını yitiren Gamze Köse'nin cenazesi Malatya'ya getirildi ve Şehir Mezarlığı'nda düzenlenen törenin ardından toprağa verildi. Cenaze töreni sırasında, Gamze Köse'nin acılı annesi Nihal Al sık sık kriz geçirirken, yakınlarının kollarında kızının tabutunun başına getirilebildi. Diyarbakır'da görevli yarbay Recep Köse ile oğlu Doğukan Köse, tören boyunca gözyaşı döktüler.

MEZARLIKTAKİ TÖREN..
Aslen Ankaralı olduğu öğrenilen İstihkam Yarbay Recep Köse ile evli olan Gamze Köse'nin, oğlu Doğukan'ı okula gönderdikten sonra, binanın 2. katındaki lojmanda iken meydana gelen patlama sonucu enkaz altında kaldığı belirlenmişti. Olayda asker ailesi olan 7 kişi daha canvermişti. Enkaz kaldırma ve kurtarma çalışmaları Salı akşamı Gamze Köse'nin cenazesinin çıkarılmasıyla son bulmuştu.

Merhum ilaç mümesili Cengiz Al ile emekli memur Nihal Al'ın kızları olan Gamze Köse'nin cenazesi, Çarşamba günü öğle saatlerinde karayoluyla Diyarbakır'dan Malatya'ya getirildi.

Köse için Şehir Mezarlığı'nda bir tören düzenlendi. Törene Köse'nin ailesi, yakınları, Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız, Belediye Başkanı Cemal Akın, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Çetin, 2.Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Yaşar Bal, 2.Ordu İdari Kurmay Yarbaşkanı Lami Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, çok sayıda asker ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.

Cenaze, ikindi namazını müteakip Müftü Vekili Mahmut Karatepe tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından askerlerin omuzunda mezar yerine taşınırken, Yarbay Recep Köse de tabutu omuzlayarak eşinin son yolculuğuna eşlik etti. Cenaze Şehir Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Törene katılan protokol mensupları ile vatandaşlar, cenaze namazı kılınmadan önce acılı ailelere başsağlığı dileklerini iletirken, Köse'nin eşi, oğlu, annesi ve 2 erkek kardeşi ile diğer yakınları tören boyunca gözyaşı döktüler.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yanı sıra çok sayıda kişinin de çelenk gönderdiği bildirildi.

SAĞLAM KAZAN PATLAMIŞ!..
Bu arada Diyarbakır'da askeri lojmanda meydana gelen ve 8 kişinin hayatını kaybettiği kalorifer kazanı patlamasının, kimyasal değil mekanik bir patlama olduğu açıklandı.

11 Aralık günü saat 08.20 sıralarında, Kurdoğlu Askeri Lojmanı'nda meydana gelen, binanın çökerek 8 kişiye mezar olmasına yolaçan kalorifer kazanı patlamasıyla ilgili soruşturmayla bizzat ilgilenen Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, olayla ilgili yürütülen soruşturmada, Kriminal Uzman Bilirkişiler tarafından gerekli incelemelerin tamamlandığını belirterek, "Yapılan incelemeler sonucunda elde edilen mevcut bulgular neticesinde, meydana gelen patlamanın 'kimyasal bir patlama' değil 'mekanik bir patlama' olduğu anlaşılmıştır. Patlamanın meydana geldiği kalorifer kazanı dairesinde, 2 kazanın bulunduğu, kazanlardan birine patlamadan 1 gün önce onarım için kaynak yapıldığı, diğerinin ise arızalı olmadığı, patlamanın da onarımı yapılan kalorifer kazanından kaynaklanmadığı, sağlam olan kalorifer kazanından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Patlamanın sebebinin ise sağlam olan kalorifer kazanının vanalarının kapalı olmasından kaynaklandığı anlaşılmıştır" açıklamasını yaptı.

Diğer yandan, Diyarbakır'da askeri lojmanda meydana gelen patlama sonrası bazı basın yayın organlarının "görevli kalorifer elemanlarının ateşçi belgelerinin olmadığı" iddiaları üzerine yapılan soruşturma tamamlandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Süleyman Sinan Erdem tarafından yapılan yazılı açıklamada, "11 Aralık 2006 tarihinde saat 08.20 sıralarında meydana gelen üzücü olayla ilgili bugün başsavcılığımızca yapılan basın açıklamasından sonra bazı basın kuruluşlarınca 'görevli kalorifer elemanlarının ateşçi belgelerinin' olmadığı yönünde haberler yayınlandı. Yapılan soruşturmada, olayın meydana geldiği lojmanlarda görevli kalorifer elemanlarının ateşçi belgelerinin olduğu tespit edilmiştir. Olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyor, ölenlere rahmet, yakınlarına ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne tekrar başsağlığı diliyorum" denildi.

FOTOĞRAFLAR: Selahattin GÖKATALAY

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız