SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Annesinin Adına Okul Yaptırdı

A- A+ PAYLAŞ

Malatyalı hayırsever işadamı Ekrem Dernek'in annesi adına yaptırdığı Nadire Dernek İlköğretim Okulu, düzenlenen törenle hizmete girdi.

Malatya Eğitim Vakfı Ankara Şube Başkanı olan işadamı Ekrem Dernek'in doğum yeri olan Orduzu kasabasında annesi adına yaptırdığı 12 derslikli Nadire Dernek İlköğretim Okulu için açılış töreni düzenlendi. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Belediye Başkanı Cemal Akın, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Nurettin Konaklı, ESOB Başkanı Şevket Keskin, Malatya Eğitim Vakfı Genel Başkanı Şaban Taçyıldız, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Kavuk, Orduzu Belediye Başkanı Mustafa Karaman, işadamı Ekrem Dernek ve ailesi ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Okul öğrencileri adına konuşan Betül Nogay, okul yapımına emeği geçenlere teşekkür ettikten sonra “Değerli büyüklerim ve işadamlarımız ve eğitim gönüllülerimiz. Sizler de biliyorsunuzki okullarımızın fiziki olarak güzel ve yeterli olması artık yetmiyor. Çağımız bilgi ve teknoloji çağı, artık bilgiye ulaşmanın yolları değişti. Okulumuzda bilgi teknoloji odası var ama bilgisayarlarımız yok. Sınıflarımızda bilgisayar, televizyon ve VCD yok. Kütüphanemiz var fakat kitap ve kaynak eksikliğimiz de var. Bizler ilk bilgisayar ile milletvekilimiz Mevlüt Aslanoğlu sayesinde tanıştık milletvekilimize çok teşekkür ederiz, okulumuzun bu eksikliklerini de sizlerle paylaşmak istedim” dedi.

Vali Halil İbrahim Daşöz, eğitimin bütün dünyanın en önemli meselesi olduğunu ifade ederek, "Eğitim konusunda ne yapsak azdır. Eğitim yatırımlarının bir maliyeti var, ancak cehaletin daha büyük maliyeti var. 91 bin dev öğrenci kampanyası için bazı kesimler ‘Koskoca Vali, işi gücü bırakmış çocuklara kartpostal sattırıyor’ diyorlar. O kesimler işin bir para toplama yönünü görüyorlar, çocukların yaptığı işi görmüyorlar. Bizler de onların bu zihniyetini yıkmak için çalışıyoruz. Çocuklarımızın yaptıkları işlerle diktikleri binalarla, onlara en güzel mesajı veriyor zaten." diye konuştu.

CHP Milletvekili Aslanoğlu ise “Bu okul yapımı da bitti, sırada Gaziosmanpaşa İlk öğretim okulu var. O okulun öğrencisi çok fazla, 4 dersliğe ihtiyacı var. Bunun birini MEV, birini İşadamımız Ekrem Dernek, bir tanesini İşadamlarımızla konuşayım, dördüncüsünü de Yeşilyurt Belediye Başkanımız ile ben üstleniyorum. Söz veriyor musunuz?” diyerek Gazi Osman Paşa ilköğretim okuluna 4 derslik kazandırılacağının müjdesini verdikten sonra açılışı yapılan okulun bilgisayar gereksinimi için de “Bizler Malatyalılar olarak okul yapımında Türkiye’de en ön sıralardayız. Bizler Milli Eğitime bina kazandırıyorsak sizler de bu okulun bilgisayarlarını karşılayacaksınız. Buna mecsursunuz, Sayın Strateji geliştirme başkanımız söz veriyor musunuz okula bilgisayar vermeye?” diye sorunca Konaklı’da “2 bilgisayar için evet”dedi. O arada MEV Başkanı Taçyıldız " 2 bilgisayar da bizden” diye araya girdi ve öğrenciler adına konuşan Betül Nogay’a teminat verdiler.

Belediye Başkanı Cemal Akın, "16 imparatorluk kuran bir millet olarak eğitimin önemini bilmeliyiz. Eğitim sistemimizi 15-20 yılda bir değiştirmemeye gayret göstermeliyiz. Yabancı eğitim sistemlerinden vazgeçmeliyiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Nurettin Konaklı, son 3 yılda Malatya'da eğitim adına önemli çalışmaların yapıldığını söyledi.

Eğitime Yüzde 100 Destek kampanyası çerçevesinde 3 yılda 370 derslik yapıldığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, bunun Türkiye geneline göre çok önemli bir başarı olduğunu vurguladı. Bulut, bu sayıya TOKİ'nin 80 derslikli, Dünya Bankası'nın da Malatya merkez ve Hekimhan'da yaptıracağı 12'şer derslikli okulların dahil olmadığını kaydetti. Bulut, okul öncesi eğitimde de Bakanlığın istediği yüzde 25 oranını bu yıl yakaladıklarını belirtti.

Orduzu Belediye Başkanı Mustafa Karaman, kasabalarına böyle bir okulun yapılmasından dolayı teşekkür ederken, okulu yaptıran işadamı Ekrem Dernek ise, "Her şeyin eğitimden geçtiğini bilen bir annenin evladıyım. Bir nebzede olsa anneme evlatlık yapmaya çalıştık. Temmuz ayında ise Malatya merkez Cemal Gürsel mahallesinde babam Hasan Dernek adına yaptırdığım sağlık ocağını açılışını yapacağız" diye konuştu.

Malatya Eğitim Vakfı Başkanı Şaban Taçyıldız, okulu yaptıran Ekrem Dernek'in vakfın Ankara Şube Başkanı olduğunu aktararak, dernek olarak Malatya'daki eğitim sorunlarının çözümü için ciddi katkı sunduklarını söyledi ve "Eğitim alanında ileri düzeylerde olan ilimizde son dönemlerde bir düşüş gözlemleniyor. Bu düşüş fiziki mekanların yetersizliğinden mi? Malatya'nın artık yeni Özal'lara, İnönü'lere, Galip Demirel'lere ihtiyacı var."dedi.

Yaklaşık 1 saat süren konuşmalardan sonra okulun açılış kurdelesi okulda eğitim gören öğrencilere kestirildi. Davetlilerin okulu gezmesi ile açılış töreni son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız