SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Annesinin Adını Alacak

A- A+ PAYLAŞ

Hakkari'de bölücü terör örgütü PKK'nın mayınlı saldırısı sonucu 9 kişinin hayatını kaybettiği olayda yaralanan Zeynep Kurt adlı çocuğun, sadece 1 ayak parmağının kesilme tehlikesi bulunduğu, ayaklarında doku kaybının olduğu bildirildi.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen, Hakkari'deki olayda yaralanması sonucu Malatya'ya hava ambulansıyla getirilen 15 aylık Zeynep Kurt'un her geçen gün iyileşme gösterdiğini ve şuanda hayati tehlikesinin bulunmadığını belirtti. Prof. Dr. Özgen, "Zeynep bebeğimizle Ortopedi ve Plastik Cerrahi Servisi öğretim görevlilerince sürekli ilgileniliyor. Bebeğimizle ilgili olarak her gün durum tespiti yapılıyor. Zeynep bebek her geçen gün iyileşme gösteriyor. Şuan için
hayati tehlikesi yok. Sadece 1 ayak parmağının kesilme endişesi var. Ayaklarında doku kaybı var. Ayak tabanındaki kemikler şarapnelden dolayı parçalanmış ancak bize getirildiğinde o kemikler yerine yerleştirildi. Bundan başkada bir sağlık sıkıntısı şuan için yoktur" dedi.

SOSYAL DURUM TESPİTİ YAPILDI
Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf ve Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'nün talimatı üzerine Malatya Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan başkanlığındaki bir ekip, Turgut Özal Tıp Merkezi'ne giderek, Zeynep bebek hakkında sosyal durum tespitinde bulundu.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Konan, "Zeynep bebeğin başında amcası ile yengesi duruyor. Bebek ile ilgili tüm servisler yakından ilgileniyorlar. Bebeğin devlet koruması talebini amcası kabul etmeyerek, ailece bebekle ilgileneceklerini söylediler. Araştırmamıza göre, aile bebekle ilgilenebilecek bir sosyal duruma sahip. Amcası bebekle yakından ilgileniyor. Kurum olarak, Zeynep bebeğin tüm aşamalarını takip ederek, kurumsal destek verebileceğimiz noktalarda devreye gireceğiz" şeklinde bilgi verdi.

ZEYNEP BEBEĞE KAMUYONDAN YOĞUN İLGİ
Terör örgütünün en küçük mağduru olan ve olayda annesini de kaybeden, 3.5 yaşındaki ablası da yaralanan 15 aylık Zeynep bebek için hem Türkiye'nin değişik bölgelerinden ve hem de yurt dışından bir çok kişinin yardım amaçlı destek taleplerinde bulunduğu belirtildi. Amca Yalçın Kurt, "Hem yurt içinde ve yurt dışından arayanlar oldu. Çocuğun eğitim ve sağlık masraflarını karşılama talepleri oldu. Biz bunu kabul etmedik. Aile olarak biz yeğenimize bakacağız. Herkese teşekkür ediyoruz. Turgut Özal Tıp
Merkezi'ndeki sağlık hizmetleri içinde teşekkür ediyoruz. İyiki Zeynep, buraya getirilmiş. Çok güzel bir sağlık hizmeti ve ilgi v ar. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Amca Yalçın Kurt, hastaneden çıktıktan sonra mahkemeye başvurup Zeynep bebeğin ismini annesinin ismi olan Şirin olarak değiştireceklerini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız