SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Annesinin Cenazesine Gitmedi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:00:36
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'daki Zirve Yayınevi cinayetleri davasında tutuklu olarak yargılananlardan Malatya İl Jandarma eski görevlilerinden Binbaşı Haydar Yeşil'in annesinin geçen hafta vefat ettiği, Binbaşının "bir terörist gibi elleri gelepçeli gelmemek için cenaze törenine katılmadığı" kardeşi tarafından ifade edildi.

TBMM'de, İstanbul Casusluk ve Zirve Davası sanıklarının asker yakınlarıyla birlikte basın toplantısı düzenleyen CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, "Artık yeter!.." diye konuştu.

Konuya ilişkin olarak, odatv.com'da yeralan haberin bir bölümü şöyle:

"CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz İstanbul Casusluk ile Zirve davası kurbanlarını unutturmamak, “onlar hâlâ hapiste” demek için bugün Meclis’te tutuklu yakınlarıyla birlikte bir basın toplantısı düzenledi.

İşte bu basın toplantısında “kumpas”ta bir dramın daha yaşandığı ortaya çıktı. Dilek Akagün Yılmaz’dan sonra kürsüye gelen Malatya Zirve davası sanıklarından Binbaşı Haydar Yeşil’in kardeşi Serdar Yeşil, annelerinin geçen Perşembe gecesi öldüğünü, Haydar Binbaşı’nın bir terörist gibi elleri kelepçeli gelmemek için cenaze törenine katılmadığını anlattı. Anne Kıymet Yeşil’in Alzheimer olduğu, oğlunun tutuklu olduğunu bilmediği ve onu 3.5 senedir görmediği öğrenildi. Serdar Yeşil, paralel devleti görmek ve bulmak isteyenlerin Zirve davası dosyasına bakmasının yeterli olduğunu söyledi.

"ARTIK YETER"

Basın toplantısında İstanbul Casusluk davasının Türk subayına yönelik yakın tarihin en büyük iftira kampanyası olduğunu belirten CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, yargılananların rütbelerinin küçük, sanık sayısının az ve davanın isminin son derece itibarsızlaştırıcı olması yüzünden sebebiyle bu davanın kamuoyunda yer bulamadığına dikkat çekti. Sanıkların bireysel başvurularının Anayasa Mahkemesi’nde 8 aydır, yargılamaya bakacak mahkemenin belirlenmesi için yapılan müracaatın da Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nde 4 aydır beklediğini vurgulayan Yılmaz şöyle devam etti:

“Ben bir hukukçu olarak neyi beklediklerini anlayamıyorum. Artık yeter!.. 2 ay kadar önce İzmir Milletvekilimiz Birgül Ayman Güler’le Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’a gittik, ‘Eylül’de ilk bakılacak dosya bu olacak’ dedi. Eylül bitti, hâlâ bir gelişme yok. Oysa buradaki hak ihlâllerinin Balyoz’dan daha ağır olduğunu kendisine anlattık. Zirve davasında da katiller serbestken, iftiraya maruz kalan bir Albay, bir Binbaşı ve bir öğretim görevlisi tutuklu. En son tutsak özgürlüğüne kavuşana ve bu kumpasları kuranlar yargılanana kadar mücadeleye devam edeceğiz.”

CHP Milletvekili Yılmaz sorular üzerine, bu insanların bayram öncesi tahliye edilmesini beklediklerini, olmadığı takdirde bayramdan sonra yeniden AYM Başkanı Haşim Kılıç’ı ziyaret etmeyi ve avukatlarla birlikte AYM önünde adalet nöbeti başlatmayı düşündüklerini bildirdi..."

Haberin tamamını odatv.com'a aşağıdaki adresten ulaşarak okuyabilirsiniz:

http://www.odatv.com/n.php?n=kelepceyle-terorist-gibi-gitmem-3009141200

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız