SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Anneyi Polis Zaptedemedi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da 12 yaşındaki Kenan Afşar'ı bıçaklanarak, ellerini arkasından bağlayıp, sonrada yakarak öldürmek suçundan yargılanan şüphelinin ilk duruşmasının sonucu olaylı bitti. Ölen çocuğun yakınları duruşma salonunda katile saldırmak isterken, 2 polis omzundan ve parmağından yaralandı. Bu arada, katil sanığı suçlamayı kabul etmedi.

DURUŞMADA OLAY..
Malatya merkez Zaviye Mahallesi Hasanbey Caddesi üzerinde 17 Eylül 2010 tarihinde meydana gelen olayda harabe bir evde yangın ihbarı alarak olay yerine giden itfaiye ekipleri yakılmış bir cesetle karşılaşmıştı. Cesedin ait olduğu 12 yaşındaki Kenan Afşar'ın bıçaklandığı, ellerinin arkadan bağlandığı ve daha sonra ateşe verilerek yakıldığı tespit edilmişti. Katil zanlısı 45 yaşındaki 3 çocuk babası Aydın G. adlı hurdacı tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne , "Cinsel amaçlı olarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, bir suçu gizlemek için kasten adam öldürme" iddiası ile hakkında dava açılan Aydın G.'nin hakim karşısına çıktığı ilk duruşmanın bitiminde, ölen çocuğun yakınları şüpheliye saldırmak istedi. Saldırıyı önlemeye çalışan polislerden birisi omzundan, bir diğeri ise parmağından darbe aldı.

Duruşmaya katılan öldürülen çocuğun annesi Zeynep Afşar, adliyeden sinir krizi geçirerek çıktı. Bayılan ve sürekli sinir krizi geçiren kadın, ambulans beklenilmeden yakınları tarafından özel araç ile hastaneye götürüldü.

Omzundan ve parmağından darbe alan polis memurları ise Adliyeye gelen ambulans ile Malatya Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

SANIKTAN SUÇLAMAYA RED..
Kenan Afşar'ı öldürmek suçundan yargılanan şüpheli, mahkemedeki ilk duruşmada suçlamaları kabul etmedi.

Öldürülen Kenan'ın annesi Zeynep Afşar ile babası Özcan Afşar'ın da katıldığı duruşmada mahkeme heyetine ifade veren şüpheli Aydın G. “Ben suçu işlemedim. Onu ben öldürmedim. Suçsuzum. Beraat ve tahliyemi istiyorum. Kenan'ı tanımıyorum, onunla hiçbir araya gelmedik. Eşimle yaklaşık 3-4 yıldan beri aramızda sorunlar bulunduğu için benim aleyhimde ifade vermiş” iddialarını ileri sürdü.

Baba Özcan Afşar ise, bütün delillerin sanık Aydın G.'yi gösterdiğini belirterek, şahıstan şikayetçi olduğunu söyledi. Baba Özcan Afşar, oğluna olaydan önce topaç oynaması için 1 saatliğine dışarı çıkmasına izin verdiğini söyledi.

Duruşmada şüpheliden şikayetçi olan anne Zeynep Afşar ise, olayın Cuma günü olduğunu ve Perşembe günü hurdacılık yapan şüpheli Aydın G.'nin mahallede büyük oğlu Onur tarafından görüldüğünü söyledi. Yine olaydan 1 gün önce öldürülen oğlu Kenan'ın akşam eve 5 TL ile para ile geldiğini ve bu parayı hurdacıdan almış olabileceğini belirterek, “Çevreden duyduğuma göre, bu şahıs küçük çocuklara 5TL para vererek kandırıyormuş” dedi.

Mahkeme heyeti, duruşmada tanıkları dinledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız