SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ansiklopedi Çalışmaları

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliği ve İnönü Üniversitesi'nin müşterek yapacakları bir çalışma sonucu hazırlanacak Her Yönüyle Malatya Ansiklopedisi için çalışmalar hızla devam ediyor.
Konu ile ilgili olarak İnönü Üniversitesinden Prof. Dr. Murat Karagöz ve beraberindeki grup editörleri Darende ilçesine gelerek çalışmalar hakkında Kaymakam Vekili Mehmet Yiğit'e bilgi verdi.

Diğer bütün ilçeler gibi Darende'de de bir komisyon oluşturulmasının sevindirici olduğunu belirten Prof. Dr. Murat Karagöz, ilçelerdeki çalışma guruplarının ansiklopedinin içeriğinin zenginliği açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

Malatya Ansiklopedisi'nin kurumsal yapı olarak iyi bir örnek olmasını temenni ettiklerini söyleyen Karagöz, başta valilik, belediye ve üniversite olmak üzere diğer sivil toplum kuruluşlarının da Malatya için çok önemli olan bu çalışmaya maddi ve manevi destek vermesini beklediklerini söyledi. Ansiklopedi fikrinin ilk ortaya atıldığı 2007 yılından günümüze kadar Malatya ile ilgili bir çok kurum ve kişilerle görüşmelerin yapıldığı aktaran Karagöz, Malatya Ansiklopedisi ile ilgili olarak örnek fasikül
yayımlandığını da hatırlatıp, bu fasikülün yayınlanmasındaki amaçlarının yapılan çalışmaya ışık tutacağını, kurum ve kişilerden gelebilecek öneri ve eleştirilerle çok iyi bir çalışmanın ortaya konulacağını belirtti.

Karagöz, "Örnek fasikülün bastırılarak kamuoyuna sunulmasını sağlayan başta sayın valimiz Doç. Dr. Ulvi Saran, Kayısı Araştırma Geliştirme ve Tanıtım Vakfı'na, ayrıca bu ansiklopedinin yayınlanması fikrinden günümüze kadar ve bundan sonraki çalışmalara katkı sağlayacaklara teşekkür ederim" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız