SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ansır Mağaralarına Defineci Tehdidi

0
Güncellendi - 2017-10-17 20:58:55
Ansır Mağaralarına Defineci Tehdidi
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde bulunan Ansır Mağaraları defineciler tarafından tahrip ediliyor.

Yazıhan ilçesine bağlı Buzluk Mahallesinde halk arasında Buzluk mağaraları olarak bilinen Ansır Mağaraları, son dönemlerde definecilerin hedefi oldu. Milattan önce 7’inci yüzyıla ait olduğu tahmin edilen mağaralarda Roma ve Hitit medeniyetlerinin de izlerine rastlandı. Yazıhan'ın 10 kilometre batısında yer alan Anadolu'daki en önemli kültür miraslarından biri olarak gösterilen bin yüz metre yükseklikteki irili ufaklı 30'a yakın 'Ansır Mağaraları' da birçok yerde olduğu gibi definecilerin tahribatına uğruyor. Altında birden fazla kilise ile 50 civarında oda mağaraların hemen eteğinde ise kültür katmanı ve mezarlık alanının bulunduğu 'Ansır Mağaraları' alanı define arayan faili meçhul kişiler tarafından adeta köstebek yuvasına çevrilmiş. Bazı mağaraların alt kısımlarında gerçekleştirilen kaçak kazılar sonucunda mağara girişleri kapanırken bölgede onlarca defineci çukuruna rastlamak mümkün oluyor.

Alanda gerçekleştirilen kaçak define avcılığından sonra tarihi alanda bulunan mağaralarda önemli tahribatların yaşandığını aktaran bölge sakinleri, önlem alınmaması halinde bölgede bulunan tarihi yapılarda daha büyük tahribatların yaşanmasından korktuklarını belirtti.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • mustafa44 (6 yıl önce)
    Böyle bir yerin varlığından yeni haberdar olmuş bir Malatyalı olmaktan utandım. Gerçi bu utanç acaba benim mi burayı turizme açmayıp tanıtımını yapmayı akıl edememış yetkililerin mi takdir sizin.
    0
    0
    Yanıtla