SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ansızın Gittin Be Usta!

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:57:55
Ansızın Gittin Be Usta!
A- A+ PAYLAŞ

Hoş bir seda bıraktın da ansızın gittin be usta,

Seven İnsan Küser mi ? 

Aslanoğlu

Mustafa Bahadır ALTAŞ

SM.Mali Müşavir 

mba444@mynet.com  

Her sabah yeni bir gün, yeni bir başlangıçtır. Sabah kalktığımda alışıla gelmiş bir şekilde cep telefonuma bakarım arama kaydı veya bir mesaj var mı? diye ve bir mesaj yok ise biraz rahatlarım, bilirim ki gece geç saatlerde ve sabaha karşı gelen mesajlar hep hüzünlü bir haberin mesajıdır. 16 Mayıs sabahı cep telefonuma BJK Malatya Dernek Başkanı Mehmet Fendoğlu'ndan gelen mesajını açınca "Bjk Dernek Kurucu Üyemiz ve Milletvekilimiz, Malatyalıların Mevlüt Babası geçirdiği kalp krizi sonucu vefat etti.....saat: 04,32 " satırlarını okuduğumda büyük üzüntü duydum.  

Çok zordur böyle durumlarda yazmak ya da hissettiklerini söylemek, şüphesiz hemen hemen hepimizin bir anısı bir yaşanmış hikayesi vardır Mevlüt Aslanoğlu ile, Dile kolay 1999’dan  2014 ‘ e tam onbeş yıl boyunca Malatya siyasi gündeminde  var olan bir isimdi Aslanoğlu.Hoş bir seda bıraktın da ansızın gittin be usta,

Seven İnsan Küser mi ? 

Aslanoğlu

2003 Yılında Malatya SMMMO Başkanlığı görevine seçildiğimde, mesleğimiz gereği takip ettiğimiz mevzuata dair  düzenlemeler olduğu zaman konu ile ilgili çalışmalarımı Malatya Milletvekilleri ile paylaşırdım. Aslanoğlu bu konuda gerekli hassasiyeti gösterir ve  çözüm noktasında fikir alışverişinde bulunurduk, çoğu zaman gece geç saatlerde, bazen de Plan ve Bütçe Komisyonu toplantılarında arar belirli konularda görüşümüzü sorardı. Aslanoğlu ile Malatya'nın sorunları da dahil olmak üzere bir çok konuda teşviki mesaimiz oldu. Bu konuda yaşamış olduğum iki anım var ki hiç unutamam…

25 Mart 2010 tarihinde Osmaniye ilinde gerçekleştirilen Doğu ve Güneydoğu SMMM Odaları Platformunun 24. Bölge toplantısında mevzuatta yaşanan sıkıntılar ve mesleki sorunların dile alındığı gündem maddesinin değerlemesinde o dönem TÜRMOB Genel Başkanımız olan Dr. Mahsum Türker yaşanan sorunların çözümünde çok farklı dirençler ile karşılaştıklarını belirterek plan ve bütçe komisyonunda yaşanan bir olayı 25 ilin temsil edildiği 17 oda başkanının huzurunda şöyle anlattı; VUK kanununda yapılması gereken  bir düzenleme için iktidar partisi başta olmak üzere tüm siyasi partilerin mutabakatının sağlandığını ve maddeye ilişkin yapılan oylamada Maliye Bakanlığı denetim elemanı kökenli bir CHP  Milletvekilinin bu düzenlemeye karşı çıkması üzerine Sayın Mevlüt Aslanoğlu'nun  bu CHP Milletvekiline karşı durarak, elindeki Malatya SMMMO tarafından gönderilen raporu gösterip; 

‘Sayın vekilim, benim ilimde benim oda başkanım bana bu raporu göndermiş ve benden bu konuda haber bekliyor ’ diyerek partisinin milletvekilini ikna etmesi üzerine bu düzenlemenin plan ve bütçe komisyonundan tüm partilerin ittifakı ile kabul edildiği söylemişti. Bende bundan Malatya adına büyük memnuniyet duymuştum.

Bir diğer olay ise, 2012 yılında uygulamaya giren yeni TTK’ da  yer alan bazı düzenlemelerin güncel hayatta uygulamasının zor olduğu gündeme gelmiş konu kamuoyunda tartışılmıştı. Ticaret şirketlerinin denetlenmesi, ticari defterlerin kapanış tasdiki, sahte faturaya ilişkin ceza uygulaması başta olmak üzere gerekli düzenlemenin yapılması için konu iktidar ve muhalefet partilerine iletilmişti. 2013 yılının ilk aylarında Ankara’da yapılan TÜRMOB Başkanlar Kurulu’nda konu tartışılmış toplantı sonrasında Malatya'ya dönüş için zamanımız olduğu için toplantıda görüşülen konuları meslek mensupları olarak ilimiz milletvekillerine iletmek için Mevlüt Bey’e telefon açtım ve konuyu izah etmeye çalıştım bize hemen; ‘Meclise gelin’, dedi. TBMM’ye gittiğimizde bizi AKP Malatya milletvekili Mustafa Şahin karşıladı, konuyu onda ilettik. Mevlüt Beyi aradık bize plan bütçe komisyon başkanı ile toplantıda olduğunu ve oraya gelmemizi söyledi. Yukarı çıktığımızda başkanın özel kalem müdürü toplantı olduğunu belirterek bizi içeri almasının mümkün olmadığını söyledi, ben kendisine Mevlüt Bey’e sadece Bahadır Altaş geldi derseniz bizim için yeterlidir dedim. Elinde not ile içeri giren özel kalem müdürü dışarı çıktığında beş dakika içinde sizi içeri alacağım, dedi. Görüşmek için içeri girdiğimizde Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AKP Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, Dönemin TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, ile diğer komisyon üyeleri vardı.Bizleri tanıştıran Aslanoğlu, şu an için ismini hatırlayamadığım AKP'li bir ismi örnek vererek; ‘Sizler için o kişi ne ise benim içinde Bahadır Abim o dur. O , mevzuatla ilgili bir şey söylüyorsa bilirim ki doğrudur.Ben onun söylediği her şeyin altına imza atarım sizden isteğim Bahadır Abimin söylediği konuya bugün burada çözüm bulmanızdır, çözmeden ben buradan gitmem!’ dedi. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı AKP Karaman Milletvekili Lütfi Elvan,  Mevlüt Aslanoğluna saygı ve sevgi ile bakarak bana döndü ve evet başkanım buyurun sizi dinliyorum dedi ve bizde sorunu kendilerine anlattık bizim yanımızda başta Maliye Bakanlığındaki ilgili  Daire Başkanlığı olmak üzere ilgili kurumları tek tek aradı sorun ile ilgili bizim taleplerimiz konusunda ne yapılabileceğini sordu ve gerekli notları aldıktan sonra bizlere sizler rahat olun inşallah bu düzenlemeler sizin isteğiniz şekilde gerçekleşecek dedi ve bizlerde kendilerine teşekkür ederek ayrıldık. (Bilgi notu: Bu görüşmenin katkısı ne kadar oldu bilmiyorum ama ilettiğimiz konulardaki düzenlemeler meslek camiamızın istediği şekilde gerçekleşti) 

Mevlüt Aslanoğlu ile başta istihdamı teşvik uygulamaları, vergi ve sigorta borçlarının yapılandırılması başta olmak üzere bir çok konuda hep görüştük, en son bundan bir kaç ay önce aradığında benden yeni Gelir Vergisi için neler yapabiliriz diye bir rapor istemişti.

Mevlüt Aslanoğlu, aslını yitirmemiş  Malatyalı'nın hasıydı yanı dört dörtlük (44) bir Malatyalıydı. 

Klasik Malatya hitabeti ile taydaşlarına, yaşı kendisinden küçükte olsa sevdiklerine abi derdi. 

O İsmet İnönü, Hamit Fendoğlu,Turgut Özal gibi Türk Siyasi tarihine Malatya adıyla yazılan bir kişiydi.  

Konu Malatya olunca hiç kimseye Malatya’ya söz söyletmez siyaseten farklı düşüncede olsalar da  her  zaman Malatya’nın değerlerini ve özelliklede Turgut Özal’ı sahiplenirdi. 2008 yılının Aralık ayında TBMM genel kurulunda, İnönü Üniversitesi'ne öğretim elemanı ve memur kadrosu ihdasını öngören yasa teklifinin onaylanmasını AKP Malatya milletvekilleri ile 'çak' yaparak kutlayan CHP Milletvekili olarak ulusal medyada yer alan farkı bir şahsiyetti Mevlüt Aslanoğlu.  

Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Halil İbrahim Kılıç’ın mesajında yazdığı gibi "O, Malatya'nın havası, suyu, dalındaki kayısı,bağındaki üzümdü,o kaderin hüznünün ortağı,sevincin ta kendisi o malatyasporun gerçek kaplanı, adam gibi adam yiğit mert merhametli onurlu aslan gibi aslanoğluydu."

Ferit Mevlüt Aslanoğlu, Malatya için tam bir simgeydi. Malatya'nın, CHP’nin bir  milletvekili değil, o  bir Türkiye milletvekiliydi.

Kendisi ile en son görüşmemizde Malatya'ya neden gelmediğini sorduğumda; “Biraz böyle olsun başkanım geliriz inşallah’, demişti. Ses tonundan içinde buruk bir kırgınlık hissettim, sonra kendi kendime düşündüm dedim ki insan sevdiğine küser mi ? 

Küstürmüşüz işte sevdiğine Aslanoğlu'nu, gönül koymuştu hepimize, Malatya’ya …

Şöyle geriye bir baktım dün Malatya’yı sevenler şimdi nerede;

Her şeyden siyasi rant devşirenler, şahsi çıkar ve ikballeri için  Malatya'yı kullananlar nerede…

Dünden bugüne siyasi rant uğruna, biz hiç kimseyi Malatyalılaştıramadık ama Malatya'yı birer birer Malatyasızlaştırdık!

AKP' nın aykırı ismi Hüseyin Çelik bile senin için " Aslanoğlu' benim milli eğitim bakanlığında bizzat şahit olduğum, Malatya'da hayır severlere birçok okul ve sağlık ocağı yaptırtan, çok renkli kişiliğe sahip sevilen, TBMM çatısı altında yasama ve denetim faaliyetlerinde etkin rol alan ve çok büyük hizmetleri olan bir şahsiyetti. Allah rahmet etsin."diyor ya ;

Hoş bir seda bıraktın da ansızın gittin be usta;

Özleyeceğiz seni…

Kimileri adına show dese de özleyeceğiz senin showlarını, 

Malatya özleyecek, Türkiye özleyecek! 

Ruhun şad mekanın cennet olsun Malatya'nın Aslanoğlu, Hoşça kal....

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız