SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Antakya'da Gergin Cenaze

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:54:19
Antakya'da Gergin Cenaze
A- A+ PAYLAŞ

Antakya'da dün akşam düzenlenen Gezi Parkı eylemi sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in kurşunla değil, başına isabet eden iki darbeyle yaşamını yitirdiği belirlendi. 

Antakya’da 3 gündür devam eden Taksim Gezi Parkı protestoları sırasında yaralanarak Antakya Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Abdullah Cömert'in (22) ölüm sebebi belirlendi. Ateş açılması sonucu yaşamını yitirdiği ileri sürülen Cömert’in otopsi raporunda başından aldığı darbeler sonucunda hayatını kaybettiği ortaya çıktı.

Sabah saatlerinde arkadaşları Abdullah Cömert’in yaralandığı yere çiçekler bıraktılar.

Abdullah Cömert’in ailesi ise evlerinde taziyeleri kabul etti. Baba Edip Cömert, "Oğlumun ölümünün sorumluları kimse ortaya çıkartılsın" dedi.

CENAZE TÖRENİ..

Hatay'daki 'Gezi Parkı' protestoları sırasında hayatını kaybeden Abdullah Cömert'in (22) cenazesi, yapılan otopsinin ardından Akdeniz Hastanesi'ne getirildi. Buradan alınan Cömert'in cenazesi önce evine, daha sonra Armutlu beldesindeki mezarlığa götürüldü. 

CHP Antakya Gençlik Kolları üyesi olan Abdullah Cömert'in cenazesine, CHP Hatay milletvekilleri başta olmak üzere yaklaşık on bin kişi katıldı. CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu yaptığı açıklamada, Cömert’in silahla başından vurularak değil gaz bombasının başına isabet etmesi sonucu öldüğünü resmi makamlarca doğruladıklarını, kendi ekiplerinin de cenazeyi incelediklerini söyleyerek, Hatay halkına başsağlığı diledi.

OLAY NASIL OLDU?

Antakya’da 3 gündür devam eden Taksim Gezi Parkı protestolarının son gününde Alevi vatandaşların yoğun şekilde yaşadığı Armutlu Mahallesinde toplanan kalabalık yürüyüşe geçti. Mahallenin önde gelenleri grubu durdurmaya çalıştı. Armutlu Mahallesi girişinde barikat kuran Polis ve göstericiler arasına giren Armutlu Mahallesi’nin ileri gelenleri protestocuları saatlerce yürümemeleri konusunda ikna etmeye çalışırken, protestocuların içenden birkaç kişinin polise taş atması ile gerginlik arttı. Polisin dağılın uyarılarına taş atarak karşılık veren protestoculara müdahale etmek zorunda kaldı. Polisin biber gazı, akrep ve toplumsal müdahale araçları TOMA kullanarak yaptığı müdahaleler sırasında Abdullah Cömert (22) adlı kişi başından aldığı yara sonucu yaralandı. Antakya Devlet Hastanesine kaldırılan Abdullah Cömert yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmadı. Olaylar sırasında bir göstericinin elindeki silahla havaya ateş açtığı gözlenirken, olaylar gece geç saatlere kadar devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız