SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Antalya'da Sempozyuma Katıldı

0
Güncellendi - 2018-10-29 00:13:07
Antalya'da Sempozyuma Katıldı
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, Kanada'dan döndükten sonra Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) tarafından Antalya'da düzenlenen “Let’s Talk” sempozyumuna katıldı.

Avrupa Parlamenterler Forumu başkan yardımcısı seçildiği Kanada'da Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun (UNFPA) programına katılan Çalık, aynı kuruluşun Antalya'daki programına giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler  Bakanı Zehra Zumrüt Selçuk ile birlikte eşlik etti.

Emine Erdoğan'ın ve Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) Genel Direktörü Dr. Natalia Kanem'in katıldığı toplantıda kadın ve üreme sağlığı konusunda dünyanın ve Türkiye'nin önde gelen isimleri yer aldı.

Emine Erdoğan ve Natalia Kanem, Kanada'daki konsey toplantısında Avrupa Parlamenterler Forumu Başkan Yardımcısı seçilmesinden dolayı Öznur Çalık'ı tebrik etti.

Kadın sağlığı ve cinsiyet eşitliği konusunda çalışmalar yapan politikacılar ve sivil inisiyatifler bir araya getirildiği sempozyumun ardından kadın hakları konusunda öncü olmuş isimlere Emine Erdoğan tarafından ödülleri takdim edildi.

Türkiye’de down sendromlu çocukların eğitimiyle ilgili olarak her yıl düzenlenen Özel Olimpiyatlara destek veren ve aynı zamanda Özel Olimpiyatlar Türkiye Onursal Başkanı da olan iş insanı Dilek Sabancı, İngiliz süper model ve aktivist Adwoa Aboah, ABD Parsons The New School for Design moda bölümü dekanı Burak Çakmak, Fransız senarist ve oyuncu Lisa Azuelos ödüllendirildi.

Törende ayrıca 2002 dünya güzel model ve oyuncu, BM Nüfus Fonu Türkiye Ofisi sözcüsü Azra Akın, Polonya’dan aktivist ve model Anja Rubik, Bayan Tekerlekli Sandalye Dünyası’ndan Aleksandra Chichikova, Irak’tan Yezidi aktivist ve jinekolog Dr Nagham Nawzat Hasan, Irak asıllı Y-PEER’den Sorumlu Uluslararası Koordinatör Anmar Khalid, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Zeynep Şimşek, model ve sporcu Özlem Kaymaz da ödüllendirildi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız