SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Antalya'dan 52 Madalyayla Döndüler

0
Güncellendi - 2019-04-26 03:59:24
Antalya'dan 52 Madalyayla Döndüler
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Valiliğinin destek verdiği 'Fırsat Verirseniz Her Çocuk Başarır' projesi kapsamında eğitim gören özel çocuklar Vali Aydın Baruş’u ziyaret etti.

Ziyarete, Antalya ilinde düzenlenen Engelli Çocuklar Yüzme ve Atletizm yarışmasında 52 madalya kazanan özel çocuklar, Down Sendromlular Derneği Eğitim Koordinatörü Sonay Şahin, İnönü Üniversitesi Engellilerde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü gönüllü öğrencileri ile aileler katıldı.

Down Sendromlular Derneği Eğitim Koordinatörü Sonay Şahin, “Biz bu yola başladığımızda çok az sayıda antrenör ve öğretmen olarak başlamıştık. Valiliğimizin desteğiyle çok sayıda öğrenci ve aileye hizmet etmeye başarabildik. Çocuklarımızın başarılarına destek verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyoruz. Yüzmede 19 tane altın madalya, Atletizmde 24 tane altın madalyamız var. Bu madalyaların çoğalarak ilerlediğini görüyoruz. Geçmişte yarışmalara çok az sayıda öğrenci ile katılabilirken şimdi 78 - 80 öğrenciyle katıldık. Her şeyden önce çocuklarımızın sosyal hayata dâhil olmaları, onların başarabildiklerini gösterebilmemiz için fırsat verdiğinizden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Hem davranışsal hem yaşam becerileri hem kazanımlar anlamında çocukların başarıları gün geçtikçe artıyor. Birlikten kuvvet doğar algısını yaşatıyorsunuz bize. Sizin desteğinizle çocuklarımız bütün sahada eğitim alma fırsatı buluyor. Var olduğumuzu gösterebiliyoruz tekrar sağ olun” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek sözlerine başlayan Vali Aydın Baruş, Antalya’da düzenlenen Engelli Çocuklar Yüzme ve Atletizm yarışmasında başarı göstererek madalya alan çocukları tebrik etti. “Çocuklarımızın yüzünü güler bir şekilde görmek bizleri çok mutlu ediyor. 'Fırsat Verirseniz Her Çocuk Başarır' projesini bu senede devam ettireceğiz. Çocuklarımızın bu projeye katılması devam etmesi bizleri mutlu ediyor. Bu spor aktiviteleriyle çocuklarımızın hayata olan bağlılıkları daha da güçlenecek. Değişik illerde düzenlenen yarışmalara çocuklarımızın katılması ülkemizin değişik yerlerini görmeleri, tanımaları çocuklarımızın sosyalleşmesi için önem arz ediyor. Devletimizin sağladığı imkânlar bu olanaklar çocuklarımız için büyük bir şans. Sizlerde çocuklarımız yarışmalara katıldığında ne kadar önemli ilerlemeler gösterdiğini yani karakterlerinde, kişiliklerinde ne kadar iyileşmeler olduğunu görüyorsunuz.   Bizim içinde önemli olan bu zaten. Çocuklarımızın yaşama azimlerini hiçbir zaman kaybetmemesi lazım. Tekrar başarılarınızdan dolayı tebrik ediyorum. Çocuklar çok iyi çalışın, bundan sonra daha büyük başarılara imza atın göğsümüzü kabartın, sizlerin bu başarısı bizleri mutlu ediyor ” dedi.

Ayrıca İnönü Üniversitesinde eğitimleri devam eden eğiticileri de tebrik eden Vali Aydın Baruş, bu projede görev almanın maddi gerekçelerle yapılmasının mümkün olmadığını vurgulayarak gönüllü olarak özel çocukların eğitimlerine katkıda bulunduklarından ötürü antrenör öğrencilere teşekkür etti.

YEŞİLYURT BELEDİYESİ'NDE..

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Antalya’da düzenlenen Türkiye Yüzme ve Atletizm Bölge Şampiyonasından toplam 52 madalya kazanarak büyük bir başarının altına imza atan Sessiz Adımlar Spor Kulübü sporcuları ile ailelerini Gedik Kültür Merkezinde düzenlenen özel bir etkinlikte ağırladı. Başkan Çınar, “Gönül gözüyle gören, yüreğiyle seven, vicdanıyla hisseden ve inancıyla hayata umutla bakan bütün engelli vatandaşlarımızı seviyor, kucaklıyor ve sahip çıkıyoruz” dedi.

Programa katılan özel çocuklar ve aileleriyle tek tek tokalaşarak sohbet eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, katıldıkları turnuvalardan kupa ve madalyalarla ayrılan sporcuları tebrik etti.

Antalya’daki yüzme ve atletizm şampiyonasında Malatya’yı en güzel şekilde temsil eden sporcularla gurur duyduklarını ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yaşamı engellilerle ortak paylaşmalıyız. Sosyal hayatta engellilere sunulan imkân ve hizmetler, bir toplumun gelişmişlik düzeyi ve çağdaşlığının ölçütü olmakla birlikte, insana verilen değer ve önemin en belirgin göstergesidir. Engelli olduğu için hiç kimse toplumdan dışlanmamalı, aksine engelinden dolayı hiçbir olanaktan yoksun kalmamasına özen gösterilmeli, onlara sevgiyle kucak açılmalıdır. Fiziki engelleri sevgiyle paylaşarak, el ele vererek hep beraber aşıyoruz, ancak;  kalplerdeki ve zihinlerdeki engelleri aşmak çok zordur, en büyük engelin sevgisizlik olduğunu düşünüyorum. Hiç şüphe yok ki; engelli insanlara saygı, tüm insanlara saygıdır. Engellilere gösterilen anlayış ve hoşgörü, uygar ve çağdaş bir toplum kimliği kazanmada etkin bir rol oynamaktadır. Bizler de imkânlar dâhilinde engelli vatandaşlarımıza her türlü desteği vermeye gayret gösteriyoruz. Antalya’da 5-7 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Bölge Yüzme Şampiyonasında sporcularımız 9 altın, 6 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplamda 18 madalya kazanırken, 17-19 Nisan günleri arasında düzenlenen Bölge Atletizm Şampiyonasında 24’ü altın olmak üzere 34 madalya kazanan özel sporcularımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Antalya’da katıldıkları bölge şampiyonalarında toplamda 52 madalya kazanarak büyük bir başarının altına imza atan özel çocuklarımızı Gedik Kültür Merkezimizde misafir etmekten büyük bir onur duyuyorum. İleriki hayatlarında bu başarılarını devam ettireceklerine yürekten inanıyorum. Bu güzel evlatlarımızın Antalya’da ki şampiyonaya katılmaları için elimizden gelen desteği verdik. Özel çocuklarımızın sosyal hayata katılımlarını artırma noktasında eğer bir katkımız olmuşsa ne mutlu bize! Çocuklarımızda kazandıkları madalyalarla hepimizi mutlu ettiler, gururlandırdılar. Engelli vatandaşlarımızın toplumun etkin, özel ve değerli bireyleri oldukları bilinciyle, yaşamın onların varlıkları ve katılımıyla daha da güzelleştiğine inanıyoruz. Çocuklarımızı maçlara hazırlayan antrenörlerimize, anne,baba, kardeş ve tüm yakınlarına teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız