SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Antalya'nın En İyisi 'Çırak' Filmi

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:39:01
Antalya'nın En İyisi 'Çırak' Filmi
A- A+ PAYLAŞ

52’inci Uluslararası Antalya Film Festivali’nin ilk ödülleri düzenlenen törenle sahiplerine verildi. En İyi İlk Film Ödülü’nü Çırak filmi aldı. Takım Mahalle Aşkına filmi törende aldığı 3 ödül ile geceye damga vurdu. 

AKM Aspendos Salonunda düzenlenen ödül törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in Eşi Ebru Türel, AK Parti Antalya Milletvekilleri İbrahim Aydın, Atay Uslu, sanatçılar ve davetliler katıldı. Sanatçılar geleneksel hale gelen kırmızı halından yürüyerek salona geldi. Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen ödül töreninde sunuculuğu oyuncu Ebru Cündübeyoğlu yaptı. Bütün ödüllerin tek bir törende verilmesinin yol açacağı sıkışıklığın önüne geçmek için bu yıldan itibaren ödüller iki ayrı törenle verilecek. AKM 'de düzenlenen ilk tören gecesinde, Festivalin En İyi İlk Film, Yardımcı Kadın Oyuncu, Yardımcı Erkek Oyuncu, Sanat Yönetimi, Kurgu, Görüntü Yönetimi Behlül Dal Jüri Özel Ödülü, Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü, Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü, belgesel ve kısa film kategorilerinde İzleyici Ödülleri sahiplerine verildi. Festivalde En İyi İlk Film Ödülünü Çırak Filmi aldı. Diğer taraftan Gecede En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Çırak Filmiyle Çiğdem Selışık olurken En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü, Muna Filmiyle Kaan Çakır aldı.

“BİR FİLM ÖDÜL ALDIĞI ZAMAN BÜTÜN EMEKÇİLERİ ÖDÜL ALIR”

Törenin açılış konuşmasını yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, bir haftadır perdede görünen sanatçılarda değil perdenin arkasında olan emekçileri de hep birlikte hissettiklerini belirtti. Türel, “Büyük Antalya Film Formu’na(AFF) yepyeni bir heyecan sağladık. Bu heyecana henüz içinde olmayanlar sahip değil. Değerli konuklar Türkiye’de festivallerin Türk sinemasına katkısı inkar edilemez. Festivallerin rolü her zaman önemli olmuştur. Felsefeyi, edebiyatı, ışık bilimini görsel mutfağında karşılayan festivalleri önemsiyoruz. Altın Portakal sinema mutfağının perde arkasını perdede görünmeyen genç sanatçıları desteklemek için çıkmış bir projedir. Proje olarak doğru yoldayız. Küresel bir sinema mutfağına dönüşmesini istiyoruz. Yeni sinema ekolleri doğmalıdır. Bu bir hayal olabilir. Sinema hayal ile başlar. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ederim. İki ayrı tören haline getirdik. 34 ödül verilecek. Bütün ödüllerin tek bir törende verilmesi kolay değil. Ödül alanlara hak ettiği değeri verebilmek için iki ayrı tören düzenledik. Bir film ödül aldığı zaman bütün emekçileri ödül almıştır” diye konuştu.

“SAHNE ARKASINDA OLMAYI SEVİYORUM”

Gecede konuşma yapan AFF Direktörü ve Yapımcı Zenyep Özbatur Atakan, yapımcı olarak sahne arkasında olmayı çok sevdiğini ifade etti. Atakan, ”Yapımcı olduğu için sahne arkasında olmayı seviyorum. BİR hayalimiz vardı başarılı olduğunu söylediler. Yaptık daha ilerisini yapacağız. Bu yıl şunu söyleyebilirim. İnanılmaz kalitede projelerimiz vardı. Jürilerimize teşekkür ediyorum. Bize projelerini emanet eden tüm proje sahiplerine teşekkür ediyorum. Antalya bizim için sinema konusunda çok önemli bir şehir. Herkes bir şey kazandı. Birbirimizi daha iyi gördük” dedi.

Konuşmaların ardından ödül alan filmler ve oyuncular açıklandı. İlk olarak “Pitching Platform”, “Work in Progress” ve “Belgesel Pitching Platformu” ödülleri verildi. Törende diğer ödüller ise şu şekilde:

“Pitching Platform” ödülünü Evrim Sanal ve Nehir Tuna’nın yönetmenliğini yaptığı Yurt filmi aldı. “Work in Progress” ödülünü ise Seil Demirci ile Özgür Sevimli’nin yönetmenliğini yaptığı İyilik Filmi aldı. “Belgesel Pitching Platformu” Elsa Ginoux ve Nefin Dinç yönetmenliğini yaptığı Antoina Köpe’nin Anıları filminin oldu.

En İyi İlk Film ödülü: Çırak

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü: Çırak-Çiğdem Selışık

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü: Muna-Kaan Çakır

En İyi Sanat Yönetmeni Ödülü: Takım Mahalle Aşkına

En İyi Kurgu Ödülü: Takım Mahalle Aşkına- Emre Şahin

En İyi Görüntü Yönetmeni: Rüzgarın Hatıraları-Andreas Sinanos

Behlül Dal Jüri Özel Ödülü: Takım Mahalle Aşkına-Yağız Can Konyalı

Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Kalandar Soğuğu

Film-Yön En İyi Yönetmen Ödülü: Saklı- Selim Evci

Belgesel İzleyici Ödülü: Zerk

Kısa Film İzleyici Ödülü: Zilan.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız