SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Antalya'yı Festival mi Sandınız?'

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:36:45
'Antalya'yı Festival mi Sandınız?'
A- A+ PAYLAŞ

Star Gazetesi Sinema yazarı, Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) Yönetim Kurulu Üyesi Alin Taşçıyan, Antalya Altın Portakal Film Festivali’ni sert ifadelerle eleştirerek Altın Portakal’a kesinlikle film festivali denilemeyeceğini söyledi. 

Antalya Belediyesi’nin AKP’li Menderes Türel tarafından yönetildiği dönemde Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde festival danışmanlığı yapan ve dönemin belediye başkanı Türel’le festivalin tanıtım toplantısına katılan, 2009’da 46. Antalya Altın Portakal Film Festivali için gazetesi Star’da “Altın Portakal Nefes Nefese” başlıklı yazısında festivale övgüde bulunan Alin Taşçıyan Uluslararası film festivali için geldiği Malatya’da Malatyahaber.com muhabirinin festivale ilişkin sorularını yanıtlarken, Altın Portakal ile Malatya Film Festivali’ni kıyasladı “Altın Portakal asla bir film festivali değildir. Antalya Altın Portakal  magazin festivalidir” şeklinde konuştu. 

Malatya Film Festivali’nin Antalya’yı aştığını söyleyen Alin Taşçıyan, Malatya Film Festivali ile Antalya Altın Portakal arasında bir kıyaslama yapılabilir misiniz şeklindeki soruyu “Siz Antalya’ya film festivali mi diyorsunuz? O film festivali değil, bir magazin festivalidir. Allah korusun ki Malatya Altın Portakal’a benzesin. Malatya’yı Altın Portakal’a benzeten bu kente ihanet etmiş olur” sözleri ile yanıtladı. 

Ali Murat Güven Çatışmacı Olduğu İçin Beraber Çalışmak İstemedik 

Malatyahaber.com muhabirinin “Yeni Şafak Gazetesi’nin sinema yazarı Ali Murat Güven gazetesinden istifa etmeden önce Malatya eski valisi Ulvi Saran tarafından festivale jüri üyesi olarak davet edildiğini ancak festivalin danışma kurulu üyesi olarak sizin ‘Ali Murat Güven varsa biz yokuz” demenizden dolayı bu davetin iptal edildiği iddia ediliyor. Bu iddia doğru mu?” şeklindeki sorusuna ise Taşçıyan önce hem böyle bir davetin olmadığını, hem de kendisinin böyle bir tavır koymadığını söylemesine karşın, daha sonra olayı doğrulayan ifadeler kullandı. 

Taşçıyan, “Ali Murat Güven’e yapılan bir davet yok. Sadece bir ara adı geçmiş” dedikten sonra “Ali Murat Güven’in bir uslup sorunu var. Onu tanıyoruz, AKP’nin kısa film yarışmasında bir deneyimimiz var. Oradan üslubunu biliyoruz. Bu yüzden çatışmacı olan ve uzlaşıdan uzak insanlarla çalışmak istemediğimizi bildirdik. Ben jüri üyeliğine karşı çıktım” diye konuştu. 

“Sizin bu tavrınız İslamcı olarak tanınan bir sinema yazarının ötekileştirilmesi anlamına gelmiyor mu?” yolundaki soruya ise Alin Taşçıyan “Ötekileştirme derken… Ne demek ötekileştirme? Ali Murat Güven ne zaman SİYAD üyesi olmak istemiş de reddetmişiz, var mı bir başvurusu? “ soruları ile karşılık verdi. 

Haber: Niyazi DOĞAN – Güler HAZAR

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız