SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Antrenörlere Seminer

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Malatya Şubesi tarafından antrenörlere eğitim semineri verildi.

Türkiye Futbol Federasyonu eğitimcilerinden Muammer Birdal'ın İnönü Üniversitesi'nde verdiği seminerde, antrenörlük için gerekli belgeler, antrenörlükte UEFA kriterleri ve futbolcu yetiştirilirken dikkat edilmesi gerek hususlar ile yasalar anlatıldı.

Necmettin Kaya Futbol Antrenörleri Gelişim Semineri'nin açılış konuşmasını yapan TÜFAD Malatya Şube Başkanı Hikmet Tekin, seminere bir süre önce yaşamını kaybeden Doğanşehirspor Teknik Direktörü Necmettin Kaya'nın ismini verdiklerini belirterek, "Seminer Türkiye Futbol Federasyonu tarafından iki yılda bir düzenli olarak yapılıyor. Antrenör arkadaşlarımıza her Avrupa ve Dünya Şampiyonasından sonra ortaya çıkan gelişmeler hakkında bilgiler veriyorlar. Diplomalarla ilgili UEFA kriterlerine uyum süreci anlatılıyor" dedi.

Daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu eğitimcilerinden Muammer Birdal, UEFA kriterlerine göre antrenörlük konusunda bilgiler verdi. Doğumun olduğu her yerde futbolun olduğunu belirten Birdal, "Bizler antrenörler olarak, futbolcularımıza iyi bir eğitim vermeliyiz. Biz futbolcunun saha içerisinde ne yapmasını istiyorsak bunu iyi bir eğitimle onlara aşılamalıyız. Öte yandan UEFA'nın belirlediği kriterlere uymalıyız. UEFA antrenörlerin üzerine çok düşüyor" dedi.

Öte yandan, seminerde ayrıca, spor camiasının bir süre öne kaybettiği Doğanşehirspor teknik direktörü Necmettin Kaya adına eşine bir plaket verilirken, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Esin Güllü "Bayan futbolcuların fizyolojik gelişimleri" konusunda bilgiler verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız