SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Antrenörlük Kursu

A- A+ PAYLAŞ

Bocce Bowling ve Dart Federasyonu'nun tarafından düzenlenen Bocce Antrenörlük kursu Malatya'da yapıldı.

Antrenörlük kursu hakkında bilgiler veren Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Cebrail Birsen, Bocce sporunu yaygınlaştırmak için çalıştıklarını söyledi. Birsen, Bocce sporuna alt yapı olması nedeniyle antrenörlük kursları açtıklarını ifade ederek, "Bocce Bowling ve Dart Federasyonu olarak Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne bağlı diğer federasyonlar gibi Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde antrenörlük kursları düzenliyoruz. Benimde Malatyalı olmam nedeniyle Malatya'yı da bu programa dahil ettik. Program dahilinde milli takımlar antrenörümüz Talip Arslan'ı davet ettik ve Malatya'ya geldi. Malatya'da antrenörlük kursu açtık. Bocce sporunun alt yapısı olması amacıyla bu kursu açtık" dedi.

Bocce sporunun çok eski tarihlere dayandığını vurgulayan Birsen, "Bocce, milattan önceye kadar dayanan bizimde küçükken oynadığımız misketi anımsatan, misketin disipline edilmiş şeklidir. Üniversitelerde öğretim üyeleri, Bocce sporunu uzlaşı ve hoşgörü sporu olarak nitelendiriyor. 7'den 77'ye herkesin rahatlıkla ve her ortamda oynayabileceği bir spor branşı. Bundan dolayı da yaş gurubu veya herhangi bir şeye gereksinim duyulmuyor. Bocce, Türkiye'de Bocce Bowling ve Dart Federasyonu bünyesinde faaliyet gösteriyor. Dünya'da da Dünya Bocce Başkanlığı adı altında faaliyetlerini sürdürüyor. Bocce, ülkemizde 5 yıldır federasyonumuz bünyesi altında faaliyet göstermektedir. Bocce'yi tanıtıp, Türk sporunda daha iyi noktalara getirebilme adına da faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz" diye konuştu.

Birsen, Malatya Belediyesinden de bir istekte bulunarak, "Malatya'da Bocce sporunun devam etmesi adına kulüplerimiz var. Bocce ile ilgili kulüplerimizin branş açmalarını istiyoruz. Malatya Belediyesinden de ricamız Malatya'ya bir tesis yaparsa, bizde federasyon olarak dünya bocce şampiyonasını Malatya'da yapma sözü veriyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız