SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Antrenörü Babası

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:36:40
Antrenörü Babası
A- A+ PAYLAŞ

Sivas'ta düzenlenen 3. Grup Boks Müsabakalarına katılan Malatyalı boksör Teoman Kargın, Türkiye üçüncülüğünü elde ederek, Türkiye Boks Şampiyonasına katılma hakkını elde etti.

Askerden yeni gelen 22 yaşındaki boksör, kısa süre içerisinde boks antrenörü olan babası Kemal Kargın ile birlikte yaptığı çalışma neticesinde kendisi adına büyük bir başarıya imza attı. 3. Grup Boks Müsabakalarında Türkiye üçüncülüğünü elde eden genç boksör, Türkiye şampiyonası biletini aldı. Turgut Özal Kamp Eğitim Merkezi'nde çalışmalarını sürdüren Kargın'a, elde ettiği başarıdan dolayı çiçek takdim edildi. Genç boksöre çiçeğini Çatyol Belediyespor kulübü başkanı Hepsen Metin takdim etti.

Turgut Özal Boks Kulübü Başkanı ve Boks Antrenörü Aziz Bayduz, "Türkiye Boks Federasyonu'nun 2015 faaliyet programında yer alan 3. Grup Boks Müsabakaları, 17-22 Kasım tarihleri arasında Sivas'ta yapıldı. Bu şampiyonada sporcumuz Teoman Kargın 69 kilogramda Türkiye üçüncüsü oldu ve Türkiye Boks Şampiyonasına katılma hakkını elde etti. Sporcumuz 21-26 Aralık tarihleri arasında Ordu'da yapılacak olan Büyük Erkekler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasına katılacak" dedi.

Bayduz, boks sporunda başarıların devam edeceğini de belirterek, "İnşallah bundan sonraki süreçte minikler, yıldızlar ve büyüklerde başarılar artarak devam edecektir. Bizlere destek veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Sadi Fındıklı'ya teşekkür ediyorum. İnşallah bu tempoyla devam edip, daha büyük başarılar elde etmek istiyoruz" diye konuştu.

"Altın madalya alıp, olimpiyat seçmelerine katılmak istiyorum"

Türkiye üçüncülüğünü elde eden Teoman Kargın ise, 2000 yılından beri aktif olarak sporun içerisinde yer aldığını anımsatarak, "2005-2006 yıllarında milli sporcu oldum. Halende aktif olarak spor yaşantıma devam ediyorum. Askerden yeni geldim ve kısa sürede şampiyonaya hazırlandım. Bu şampiyonada da Türkiye üçüncüsü oldum" ifadelerini kullandı.

Genç boksör, gruplarda dereceye girdiği için mutlu olduğunu belirterek, "Önümüzde Türkiye Şampiyonası var. Amacım orada başarılı olmak. Şampiyonada altın madalyayı alarak, olimpiyat seçmelerine katılmak istiyorum" dedi.

"Oğlum 10 günlük sürede derece yaptı"

İnönü Üniversitesi Boks Antrenörü Kemal Kargın, genç boksör Teoman Kargın'ın elde ettiği başarıdan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Kargın, "Daha önce Sivas'ta elemeler vardı. İlk 4'e girenler Türkiye şampiyonasına katılma hakkını elde edeceklerdi. Hem oğlum hem de sporcu Teoman askerden yeni geldi ve kısa sürede bu müsabakalara hazırlandı. 10 gün gibi bir sürede hem antrenman hem de müsabaka eksiğine rağmen derece yaptı. Üst üste 3 maç aldı ve dereceye girdi. Şimdi önümüzde Türkiye şampiyonası var. Önümüzde bir aylık süre var. Bu sürede en iyi şekilde hazırlanıp, Türkiye şampiyonasında da derece yapacağız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız