SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Apartmanda Can Pazarı

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:26:57
Apartmanda Can Pazarı
A- A+ PAYLAŞ

Sabaha karşı bir apartmanın bodrum katında çıkan yangın ve yoğun duman itfaiyeyi, polisi ve 112 Acil Yardım ekiplerini alarma geçirdi. Toplam 14 dairenin bulunduğu apartmanın sakinleri, polis sirenleri çalınarak uyandırıldı ve itfaiye merdivenleriyle üst katlardan indirildikten sonra solunum güçlüğü çekenlere ambulansta ilk müdahale yapıldı.

Olay, Perşembe sabaha karşı Büyük Mustafapaşa Mahallesi 1. Posbıyık Sokağı'ndaki Anadolu Apartmanı'nda meydana geldi. 03.45 sıralarında uyanan ve zemin katta oturan bir apartman sakini, yoğun dumanı farkedince, evdekileri uyandırıp dışarı çıkardı ve bu arada İtfaiye'yi haberdar etti. Yoğun duman apartmanın içinden tüm katlara yayılırken, İtfaiye, Polis ve 112 Acil Yardım ekipleri olay yerine geldiler. Ekipler gelinceye kadar, dairelerin zilleri çalınarak sakinleri uyandırılmaya çalışıldı. Bazı dairelerdeki vatandaşlar uyanmayınca, polis ve itfaiye araçları siren çalarak birçok kişiyi uyandırmayı başardılar. Oksijen maskesi takarak dumanın kaynağı olan bodrumdaki yangına müdahale eden itfaiyenin bazı görevlileri de, maskeli olarak dairelerin kapılarını çaldılar. Yoğun dumana rağmen alt katlardakilerden bazıları inmeyi başarırken, solunum güçlüğü çekenlere ambulansta müdahale edildi. Apartmanın B blokunda oturan ve duman nedeniyle aşağıya inemeyen vatandaşlar, itfaiye tarafından balkonlarına merdivenle ulaşılarak kurtarıldı. Bazı apartman sakinlerinin rahatsızlıklarının ciddi olduğu görülünce, bu kişiler ambulansla hastaneye sevkedildiler.

İtfaiye ekipleri, depo olarak kullanılan, apartman sakinlerinin odun- kömür ve eski eşyalarını da koydukları bodrumda başlayan yangını yaklaşık 45 dakikalık çalışma sonucu söndürdüler. Ancak apartmanı kaplayan duman yüzünden, üst katlardaki bazı dairelerin sakinleri, balkonlarına çıkarak beklediler.

Yangının nasıl çıktığının araştırılmaya başlandığı bildirildi.

HABER-FOTO: Görüş Gazetesi (Levent BARIŞ)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız