SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Ar-Ge Birimleri Yok, Ama İddialılar''

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Vali eski Yardımcısı ve Ankara'nın Akyurt İlçesi Kaymakamı Hüseyin Başol Güleç tarafından hazırlanan, "Malatya'da Tekstil Sektöründe Faaliyet Gösteren İşletmelerde Yenilik Politikaları Üzerine Anket Uygulaması" adlı araştırmada ilginç sonuçlara yer verildi.

Malatya'da tekstil sektöründe faaliyet gösteren firmalar üzerinde yapılan bu araştırmayla, firmaların yenilik politikaları ve bu kavrama bakışları anlaşılmaya çalışıldı. "Malatya'da Tekstil Sektöründe Faaliyet Gösteren İşletmelerde Yenilik Politikaları Üzerine Anket Uygulaması" adlı araştırmada, firmaların genel olarak yenilikle taklit, adaptasyon, verimlilik, makine ve teçhizat yenileme vb. kavramları eş anlamlı olarak algılamakta ve uygulamakta olduğu bildirildi.

Araştırma sonuçlarına göre, "Firmaların kendi alanlarında bağımsız olarak yeniliğe yönelik çalışmalar yapan birer araştırma ve geliştirme birimleri bulunmamaktadır. Bunun yanı sıra tüm firmalar son derece iddialıdır.

Genel olarak firmaların büyük masraf ve pahalı yatırımlar gerektiren araştırma ve geliştirme projeleri yerine makine ve teçhizat teknolojisini yenileme ve pazarda kendilerini geri bırakacak eski teknolojilerini değiştirme işlemlerini tercih ettiklerini söyleyebiliriz.

Yine firmalar ekonomi tarihi içinde yerini yeni almış sayılan sanal ortamda ürün pazarlama konusunda henüz bir girişimde bulunmamış ancak durumu değerlendiren bir yapı arz etmektedir. Firmalar yeniliği daha çok işletme dışı kaynaklardan temin etmektedir.

Genel olarak aynı sektörlerde ve aynı yerde faaliyet gösteren ve global ölçüler içinde orta ve küçük olarak değerlendirilebilecek bu firmaların tek başlarına birer ar-ge birimi kurmaları büyük ve pahalı bir iş olarak değerlendirilse de müşterek bir ar-ge biriminin şirketleşerek kurmaları önerilebilir" ifadeleri kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız