SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"AR-GE'ye Çok Önemli Destekler Veriyoruz"

0
Güncellendi - 2019-01-15 03:17:51
A- A+ PAYLAŞ

  • AKP'li Tüfenkci, "İstiyoruz ki bütün şirketler bütçelerinin en az yüzde 2'si ile 4'ünü AR-GE çalışmalarına ayırsınlar. AR-GE çalışmalarında kimyacıların hem laboratuar çalışmaları esnasında hem de ürün geliştirme noktasındaki çalışmalarda da bulunmasını istiyoruz" dedi.

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Malatya'daki temasları kapsamında, Kimya Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilciliği ile Malatya İl Jandarma Alay Komutanı'nı ziyaret etti.

Milletvekili Tüfenkci, ilk olarak Kimya Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilciliği'ni ziyaret etti.

Gümrük ve Ticaret Eski Bakanı, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, ziyarette yaptığı konuşmada, "Malatya, kimya sektörü noktasında çok önde olan illerimizden birisi değil ama şehrimizi bu anlamda nasıl geliştirebiliriz, neler yapabiliriz bunun istişaresini yapacağız. Başkanımızın, Kimya Organize Sanayi veya Kimya Kümelenmesi diye bir çalışması olduğunu duyunca istişare etmek istedik. Nasıl geliştirebiliriz, neler yapabiliriz, hangi katkıları verebiliriz fikir olarak bir başlangıç ama bunun eyleme dönüştürülmesi noktasında da bir çalışma olabilir" dedi.

Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin Esenlik Şirketi'nin kimyayla ilgili öncü olabileceği bir takım yatırımların olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Birkaç özel sektörümüzün de bu noktada yatırım ve girişimleri var. Malatya'mızda iki üniversitemiz var ve iki üniversitemizde, cumhurbaşkanı yetiştiren ilimizin önemli değerlerinden ikisinin ismini taşıyor. Bu iki üniversitenin de kimyayla ilgili çalışmaları bulunuyor. İnönü Üniversitesi'nin köklü bir kimya bölümü var. Üniversitenin katkıları neler olabilir, sanayiyle iş birliği nasıl sağlanabilir, kimya mühendisleri burada nasıl bir rol alır veya yeni oluşturulacak istihdam sahalarıyla kimya mühendislerinin işsizlik noktasındaki sorunlarını çözme noktasında neler yapılabilir, bunları konuşacağız."

AKP hükümetleri döneminde AR-GE çalışmalarına çok önemli destekler verildiğini kaydeden Tüfenkci, "Hem teşvik ediyoruz, para veriyoruz hem burada çalışanların ücretlerinin önemli bir kısmını biz karşılıyoruz, sigortalarını hükümet olarak yatırıyoruz ve istiyoruz ki bütün şirketler bütçelerinin en az yüzde 2'si ile 4'ünü AR-GE çalışmalarına ayırsınlar. AR-GE çalışmalarında kimyacıların hem laboratuar çalışmaları esnasında hem de ürün geliştirme noktasındaki çalışmalarda da bulunmasını istiyoruz. Bunların katkıları da yadsınamaz. Dolayısıyla Malatya'mızın son zamanlardaki gelişmelerine baktığımızda kimya sektöründe de bir adım atılmasını ben uzun süredir düşünüyorum" diye konuştu.

Kimya Mühendisleri Odası Malatya İl Temsilcisi Murat Ali Tutar ise Bülent Tüfenkci'ye ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Tutar, Tüfenkci'nin Malatya'nın sorunlarıyla birebir ilgilendiğini ifade ederek, "Kimya sektörünün sıkıntıları bizim ve Malatya için nasıl çözüme ulaşır onunla ilgili bilgi alış verişi yapacağız" dedi.

Tüfenkci, bir süre önce Malatya İl Jandarma Komutanlığına atanan Jandarma Albay Necmi İnce'ye de 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulundu.

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • AHMET (5 yıl önce)
    neden avrupanın 30 sene gerisindeyiz belli oluyor...18 senedir muktedirler hala bunu anlamamışlar...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ülkem ve Malatyam (5 yıl önce)
    Malatya'nın değil ülkenin kurtuluşu AR-GE'dedir. Bunu öncelikle kendini bilim adamı zannedenlere öğretmeiz lazım. Malatya'nın bu bağlamda kurtuluşu kimya organize sanayinin kuruluşundadır. Yakın da bu konuda seminerimiz olacak. Malatya halkının seçim arifesinde bu konuda tam desteği lazım. Yüzlerce kişiye istihdam yanında doğrudan hammadde üretimi olacaktır. Şayet akılcı yatırım yapılırsa. Yani eski para 2001 den beri bu ile harcanan 16 katrilyonun sadece 1 katrilyonu bu işe yatırılmış olsa idi şimdi Malatya kurtulmuş olurdu.
    0
    0
    Yanıtla