SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arabadaki Roket mi?

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:57:46
Arabadaki Roket mi?
A- A+ PAYLAŞ

Kayseri-Malatya yolunda emniyet güçlerinin yaptığı uygulamada durdurulan hafif ticari araçta, roket başlığına benzeyen ancak henüz ne olduğu belirlenemeyen bir cisim bulundu. Cismin ne olduğunun belirlenmesi için Ankara'dan uzman ekibin gelmesi bekleniyor. 

Edinilen bilgiye göre, Kayseri-Malatya yolunun 25'inci kilometresinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin yaptığı uygulama sırasında, 33 V 8118 plakalı hafif ticari araç durduruldu. Araçta yapılan aramada, roket başlığına benzer bir cisim bulunduğunu bildiren yetkililer, cismin ne olduğunun belirlenmesi için Ankara'dan uzman askeri personelin gelmesinin beklendiğini kaydetti.

Hafif ticari araçta bulunan 2'si Türk, biri Suriye vatandaşı 3 kişi ise gözaltına alındı. Şahısların emniyetteki sorguları sürüyor.

Bu arada herhangi bir olumsuzluğa karşı tedbir amaçlı olarak Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE), itfaiye ve sağlık ekipleri de olay yerine geldi.

Kayseri Emniyet Müdürü Mustafa Aydın olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri-Malatya karayolunda polis tarafından bir otomobilde ele geçirilen cisimle ilgili açıklamasında, “Dün akşam 21.45 sıralarında Malatya’dan Kayseri yönüne gelmekte olan araçlar üzerinde inceleme yapan polis, şüphe üzerine bir ticari aracı durdurdu. Araçta arka koltuğun altında yaklaşık 11 santimetre eninde, 19 santimetre boyunda da bir metal cisim ele geçirildi. Biri Suriye uyruklu, 2'si Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı 3 kişinin bulunduğu araçtan çıkan parça ile ilgili Başbakanlık Acil Afet Arama Müdürlüğümüzden ekipler talep ettik. Bununla ilgili incelemeler yapıldı. Yalnız maddenin cinsi ile ilgili herhangi bir bulguya henüz ulaşılamadı. Aynı zamanda Tıp Fakültesi'nde acil yardım ekipleri de incelemelerde bulundu. Sabah da Genelkurmay Başkanlığından bir ekip istedik. O uzman ekip de şehrimize gelmek üzere. Onların gerekli değerlendirmesinden sonra o parçanın ne tür bir madde olduğu açıklığa kavuşacak. Cumhuriyet Savcılığımızın bilgisi dahilinde araçta bulunan 3 kişi gözaltında bulunuyor ve sorguları sürüyor” diye konuştu.

Öte yandan, AKP Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de, Kayseri-Malatya karayolu üzerinde durdurulan araçta ele geçirilen füze başlığına benzer cismin üzerinde Rusça olduğu değerlendirilen yazıların olduğunu, Genelkurmay Başkanlığından yetkili ekiplerin beklendiğini açıkladı.

AKP İl Başkanlığı tarafından düzenlenen "nöbetçi vekil" uygulamasına katılan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, gece saatlerinde Kayseri-Malatya karayolu üzerinde durdurulan şüpheli araçla ilgili olarak, “Dün gece itibarıyla Kayseri Emniyeti'nin rutin incelemeleri sonucunda 33 plakalı bir araç durduruldu. Aracın içinde 3 kişinin anlamsız bir panik içerisinde olmaları neticesinde yapılan aramada, üzerinde bazı Rusça olduğu değerlendirilen yazıların bulunduğu füze başlığına benzer içi sıvı dolu bir cisim ele geçirildi. Bununla ilgili 3 kişi gözaltına alındı. Bunlardan biri Suriyeli olmak üzere 3 kişi gözaltına alındı. Ankara’dan çeşitli uzmanlar çağrıldı. Bu uzmanların incelemeleri sonucunda net bir sonuca varılamadı. Önemli bir olay olup olmadığı konusunda Genelkurmay Başkanlığından yetkili ekipler bekleniyor. O açıdan kimse endişe etmesin. Şu an itibarıyla emniyet güçlerimiz konuya hakim durumda” açıklamasını yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız