SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Arabalar Kaydı.."

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:24:40
A- A+ PAYLAŞ

Kuluncak İlçesi'ni ziyaret eden Malatya Valisi Süleyman Kamçı, ilçede incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Vali Kamçı'nın ziyaretine gazeteciler de katıldı. 

İlçenin girişinde Kuluncak Kaymakamı Hasan Gündoğdu, Darende Kaymakamı Bünyamin Kuş ve Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz tarafından karşılanan Vali Kamçı, ilk olarak Kuluncak İlçe Halk Eğitim Merkezi'ndeki bakır atölyelerini gezdi. Kuluncak Kaymakamı Hasan Gündoğdu, ilçedeki bakır işleme atölyeleri hakkında bilgiler vererek, "İlçede 50 girişimci ile atölyelerde çalışan bayanlar, bakır işlemeciliği ve ahşap hediyelik kutu imalatı yapıyorlar. Bu bölgede bu tarz seri üretim yapan başka bir işletme bulunmuyor."dedi. 

Daha sonra ilçeye bağlı Sofular Mahallesi'ne geçen Vali Süleyman Kamçı ve beraberindekiler, Chia ekimi yapılan arazide inceleme yaptılar. İlçe halkının kalkınması amacıyla başlatılan ürün çeşitliliği projesi kapsamında ekilmiş olan Kinoa, Kimyon, Salep bitkilerinin ardından Chia bitkisinin de deneme ekiminin yapıldığını belirten  Kuluncak Kaymakamı Hasan Gündoğdu; " Chia içeriğinde  birçok vitamin, mineral, aminoasit hatta yüksek miktarda lif ve protein barındırıyor. Kalorisinin az olması, yüksek ve değerli protein içeriği, temel aminoasitlerin tamamını barındırması, vitamin mineral yönünden zengin olmasından dolayı, besin maddeleri açısından zengin ve çok dengelidir. Şişmanlatmaması,  buna karşın besleyici değerinin yüksek olması bünyesinde zengin Omega 3,yüksek oranda C vitamini, kalsiyum ve potasyum bulundurması sebebi ile alternatif gıda kaynağı olarak kullanılmaktadır. Tüm bu olumlu özellikleri sayesinde ilerleyen yıllarda alternatif ürün olarak üretiminin giderek artacağı öngörülmektedir." ifadelerini kullandı. 

Kuluncak ziyaretini değerlendiren Vali Süleyman Kamçı; " Kuluncak ilçesi güzel bir ilçe, burada güzel bir gün geçirdik. Projeleri inceledik." dedi. 

Kuluncak Kaymakamı Hasan Gündoğdu konuşmasında; "Kuluncak 1991'de ilçe olmuş, güzel, yayla havasında bir ilçemiz. Kuluncak'ta  bakır atölyemizi, chia tarlamızı ve Tohma'nın doğduğu yeri gezdik. Kuluncak'ın ileride daha güzel bir ilçe olacağına inanıyorum" diye konuştu. 

Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz ise konuşmasında; " Sayın Valimiz başta olmak üzere basın mensuplarının ilçemizde bulunmalarından dolayı mutluluk duyuyorum. İnşallah Kuluncak, Malatya'mızın güzel bir mesire alanı olacak. Termalleriyle, dinlenme tesisleriyle güzel bir alan olacağına eminim, bunun müjdesini şimdiden hemşehrilerime veriyorum. " ifadelerini kullandı. 

"ÇAMUR OLDUĞU İÇİN ARABALAR KAYDI.."

Vali Süleyman Kamçı, gittikleri mesireden dönerken yağmur ve doluya yakalanmaları nedeniyle araçlarının bir süre mahsur kalmasını da değerlendirdi. Vali, "Kuluncak Malatya’nın en uzak ilçelerinden biri, ancak gelişmekte olan bir ilçemiz. Yapılması gereken çok iş var. Gazeteci arkadaşlarımızla Kuluncak’a gelip, ilçemizi görmek istedik. Güzel bir ilçe, ilçeye gelirken yağmura ve doluya yakalandık ama güzel bir gün geçirdiğimizi düşünüyorum. Tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

Kuluncak gezisi dönüşünde yaşanan olayı değerlendiren Vali Kamçı, “Yağmur yağdığı için yolda yeni açılmış bir yoldu, yolda çamur olduğu için arabalar kaydı. Olabilir, bunlar her zaman olabilecek şeyler. Herhangi bir risk atlatılmış değil” şeklinde konuştu.

Kuluncak Belediye Başkanı Mehmet Boyraz da, basının temsilcileriyle bugün bir arada olduklarını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu ziyaretlerinden dolayı sayın valimize teşekkür ediyorum. Valimizin de belirttiği gibi bugün çok güzel bir gün. İnşallah Kuluncak ileriki yıllarda Malatya’nın mesire alanı olacak. Bir kez daha ilçemize hoşgeldiniz diyorum.” 

Vali Süleyman Kamçı ve gazetecilere ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Kuluncak Kaymakamı Hasan Gündoğdu da, “Kuluncak, Malatya’nın güzel ilçelerinden biridir. Dolu ve yağmur yağışı oldu, biz de ufak bir macera yaşadık ama güzel bir gün geçirdiğimize inanıyorum. Umarım Kuluncak, ileriki yıllarda çok daha güzel bir ilçe olur” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız