SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Araç Desteği İstiyorlar

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:49:38
Araç Desteği İstiyorlar
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da görme engelli sporcular, sportif tesislere ulaşım noktasında yetkililerden araç desteği bekliyor. 

Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Onursal Başkanı Şerif Büyükdaş ve görme engelli sporcuların velileri, görme engelli sporcuların sportif tesislere ulaşım noktasında sıkıntı çektiğini kaydetti.

Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Malatya Görme Engelliler Spor Kulübü Derneği Onursal Başkanı Şerif Büyükdaş, görme engelli küçük sporcuların antrenman alanlarına gidiş ve dönüşlerinde ulaşım sıkıntısı çektiklerini söyledi.

Görme engelli küçük sporcuların antrenman alanlarına ulaşımda güçlük çektiklerini kaydeden Büyükdaş, “Malatya’da görme sayısı oldukça yüksek. Bizde görme engelli çocuklarımızı spora yönlendirmenin gayreti içerisindeyiz. Tabi özellikle minik çocuklarımızın spor yapabilmeleri adına çalışmalarımız var. Bu anlamda 7 ila 11 yaş arasında 8 görme engelli sporcu çocuğumuz bulunuyor. Bu çocuklarımızın antrenman alanlarına gidiş dönüşleri ve antrenman sonrasında evlerine bırakılmaları hususunda ulaşım sıkıntısı çekiyoruz” dedi.

Büyükdaş, dernek olarak sporcuların ulaşımlarını sağlayabilme gibi bir imkanlarının olmadığını belirterek, “Gerekli yerlere müracaat ettik. Ama çocuklarımızın taleplerine bir karşılık alamadık. Çocuklarımız gerçekten büyük sıkıntı yaşıyor. Çocuklarımız spor yapmak istiyor ama spor alanlarına ulaşamıyor. Bu çocuklarımızın dertlerine derman olacak bir çalışma yapılmasını bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Görme engelli sporculara destek verilmesi halinde büyük başarılara imza atacaklarına inandıklarını dile getiren Büyükdaş, “Önümüzde 2020 Olimpiyatları var. Biz engelli branşında Olimpiyatlara sporcu vermek istiyorsak, bu noktada sporcuları desteklememiz gerekiyor. Verilecek destekler neticesinde Malatya’dan ileride gurur duyacağımız, büyük sporcular yetişecektir” diye konuştu.

Cengiz Topel İlköğretim Okulu Görme Engelliler Sınıfında eğitim gören 7 yaşındaki Beren’in babası Tuncay Ulu ise, kızının spor yapmak istemesine karşın sportif tesislere ulaşımda sıkıntı çektikleri için bu istediğini yerine getiremediklerini kaydetti.

Ulu, görme engelli sporcuların spor yapabilmeleri adına ulaşım sıkıntılarının çözülmesini beklediklerini ifade ederek, “İstekli ve spora gitmek isteyen çocuklarımız, ulaşım sıkıntısından dolayı spor yapmakta zorlanıyor. 8 çocuğumuz bu konuda büyük bir sıkıntı içerisinde bulunuyor. Bu konuda yetkililerden ve iş adamlarımızdan destek bekliyoruz. Eğer bu konuda gerekli destekler verilirse, çocuklarımız ileride büyük başarılar elde edecektir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız