SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Araçlar Kaldırımda, Yayalar Yolda!..

0
Güncellendi - 2017-03-24 20:29:19
Araçlar Kaldırımda, Yayalar Yolda!..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da kaldırımlara araç park edilmesi yayalara zor anlar yaşatıyor.

Şehrin bir çok yerinde vatandaşların rahat kullanması için kaldırım yüksekliği düşürülürken, bu kez de kaldırma park edilen araçlar soruna neden oluyor. Özellikle çarşı merkezi çevresinde yoğun park sorunu yaşanırken, sürücüler yer bulamayınca araçlarını kaldırımlara park ediyor. Kendilerine çözümler üretirken, yayaların araçların kullandığı yolda yürümelerine neden olan sürücüler ile buna müdahale etmeyen ilgili kurumlar eleştiriliyor.

Yetkililerin sorunun çözümü için harekete geçmeleri isteniyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

21 yorum yapılmış

  • Yerelli (7 yıl önce)
    Malatya Zafer Mahallesi 12 cadde çevre yoluna çıkan cadde kaldırımlar resmen otopark kaldırımda yürümek mümkün değil yayalar ise araç yolunda geçiş üstünlüğü kimde? Bir yetkili-bilmiyor zaten bilen biri bunu açıklarsa sevinirim.
    0
    0
    Yanıtla
  • AYDIN (7 yıl önce)
    Malatya da 200 tane Fahri Trafik Müfettişi bulunmaktadır.Kaç tanesi tutanak tutuyor.Almışlar evrakları işlem yapmıyorlar,o halde iade edin.Başkalarına versinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    Bu belediye sayesinde türkiyenin en garip en dar en mantıksız sokak ve caddelerimiz oldu..
    0
    0
    Yanıtla
  • malatya44 (7 yıl önce)
    Ne olmasını bekliyordunuz şehrin her tarafı park metre olmuş ara sokaklara bile parkmetre koymaya başladılar belediye önce parkmetreyi kaldırsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Kaldırıma araç park etmenin belirli bir cezası var belediye işine gelince yapmıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Kesemez, çünkü en büyük suçlu kendisi. Keserse o zaman otopark yap diyecekler. Zira, 5393 sayılı Kanun gereği otopark yapma görevi belediyeye verilmiş. Ancak belediyeler, imar planı yaparken otopark alanı ayırmak yerine rant getiren konut ve ticaret alanı na yer ayırıyorlar. Aynı gerekçelerle yollar da dar tutuluyor. Modern kentlerde artık 12, 15 metrelik yol yapılmaz. Ben 10.yıldır Konya'da yaşıyorum.. Dışarıdan çok modern görünür ama Hindistan'dan farkı yok. Yollar ana yollar geniş ama arabyollara girince felaket. Şehrin her tarafı kamyon-otobüs-tır parkı. Kaldırımlar da araçların işgali altında. Her semte otopark yapacağına yol kenarlarına ücretli park yeri yapmış. 2 saat için 20.00tl ücret ödüyorsunuz. Taş atmıyor ki kolu yorulsun. Hulasa aynı sıkıntı, ihmal, vurdumduymazlık vs her yerde var.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (7 yıl önce)
    Sıtmapınarı cumhuriyet ilkokulunun orada kaldırıma park etmiş araçları kaç kez şikayet ettim. Trafik polisi belediyeye,Belediye trafik polisine yönlendirdi sonuc yok.Belediyenin söyledigi ''polis araç bilgilerinin ceza yazmamız için bizle paylaşmıyor'' polisin söyledigi ''Biz yola karışabiliriz kaldırımlar belediyenin''
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (7 yıl önce)
    SAYIN AHMET ÇAKIR , BUYRUN BİR GÜN ASLANBEY MAHALLESİ GÜLŞAH SOKAĞA GELİNDE GÖRÜN , KALDIRMLAR NEREDE , AKINCI LİSESİNİN HEMEN YANINDA Kİ BU SOKAKTA ÖĞRENCİLER YOLDA YÜRÜYOR ÇÜNKÜ KALDIRIMLAR OTOPARK OLMUŞ DURUMDA , BU SOKAK İNÖNÜ CADDESİNE BAĞLANIYOR VE ÖĞRENCİLER YOLDA YÜRÜMEK ZORUNDA İKEN ARAÇLARIN BURADA 80-90 Km HIZ YAPTIĞINA TANIK OLDUM , KANITLARIM DA , BELEDİYE BAŞKANI,EMNİYET MÜDÜRÜ, VALİ KİM İSTERSE GELSİN BU SOKAĞA ONLARDA GÖRSÜNLER , BİR ÇOCUĞUN BURADA KAZAYA KURBAN GİTMESİNİ Mİ BEKLİYORLAR ?????
    0
    0
    Yanıtla
  • ben o sokak da oturuyorum kaç kez şikayet ettiysem biri diyor battalgazı biri diyor yeşilyurt falan fistan 50 tane yere yonlendirdiler halen bi sonuc yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Her mahallede adam gibi otoların park edileceği alanlar bırakılsaydı insanlar bu kaldırımlara çıkmazdı. Şimdi bunu düşünmeyenler yüzünden her arabaya bindiğinde otopark parası ödeyin demenin de bir anlamı yok. Bu sorunlar çok önceden çözülecekti. Bizim Salköprü Mahallesi bildiğin açık otopark. Çarşıya en yakın yerlerden diye her yerde araçlar park ediyor. Belediye o muhitte güzel bir çalışma yapsaydı zamanında şimdi böyle olmazdı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (7 yıl önce)
    YaZık malatyaya aklı başında bir mimar mühendis gelmiyor yoldan büyük kaldırım yapıyorlar kimsenin suçu yok bence günden güne göç alan bir şehir bunu yoldan geçen sıradan bi insan biliyor yetkililer bunu bildiği halde niye gelişemiyoruz yeni köy garajına giden yola bi bakın 4 şeritli yoldu ora taner kız öğrenci yurdunun ordan kiltepeye kadar şimdi bi bakın bi araba zor sığıyor bi şehri en ucuz geliştirmenin yolu ışıklandırmadır yazık o kadar ışık israf acıyorum o kadar paraya bi vatandaş olarak...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya'nın helvasını pişiriyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent Aksoy (7 yıl önce)
    Kent trafiğe vatandaş olarak kaç defa şikayet ettiysem de kılları kıpırdamadı malesef.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fevzi Çelik (7 yıl önce)
    Yav o lüks arabayı alacak paran olacak otoparka 5 lira vermicen ayıp ayıp kültürsüzlük kaldırıma park ne yahu
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet m. (7 yıl önce)
    Okul sokaklarının olduğu yerlerde kaldırıma park edilen araçlar yüzünden, çoluk çocuk kaldırım yerine yolda yürümek zorunda kalıyor. O kaldırımı işkal eden ağabeylerime sesleniyorum! Sizlerinde çocukları var. Mal dediğin yerine gelir. Can dediğin bir daha yerine gelmez. Lütfen duyarlı olalım ve çevremizi biliçlendirelim.
    0
    0
    Yanıtla
  • hasan balcı (7 yıl önce)Mehmet m. isimli kullanıcı yorumuna
    şehirler insanlarının vicdanlarına seslenerek,paşa keyfine göre yönetilmez,kanunlarla cezalarla yönetilir.Boşa sesleniyorsun park edenlere kardeşim
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (7 yıl önce)
    Bu kaldırıma park etme hususu çok abartılıyor . Ne olur yani yolun yan kenarından yürünse hiç kimse keyfinden kaldırıma park etmiyor , edenlerinde bir bildiği vardır. Ayrıca yetkililerde bu husus hakkında oldukça duyarlılar. ( Ben bir yayayım )
    0
    0
    Yanıtla
  • metin (7 yıl önce)
    belediye ve trafik ekipleri hiç önlem almıyor ve caydırıcı önlemler almıyor tabi halkımızında bilinçli olması lazım. belediye otobüs duraklarına kadar araçlar park ediyor otobüsler yolda yolcu indirip bindiriyor. işkurun karşısındaki otobüs durağı hep araba dolu ve ne bir trafik polisi nede bir kent trafik müdahele edip birşey yapmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Demir Doğanay (7 yıl önce)
    Yani şehir adanımız bu malesef... Buna emniyet veya belediye göreve demek yerine insanları bilgilendirip bunun yasak olduğunu bilmeleri lazım... eminim ki plakalara bakın hepsine ceza yazılmıştır... önce birey sonra devlet hep buna inanırım...
    0
    0
    Yanıtla
  • Yeni sehir adanamiz baya bi ironik cevap olmus?
    0
    0
    Yanıtla
  • erhan (7 yıl önce)
    neden belediye bunları çekici ile çekmiyor o kaldırıma park etmek yasaktır para cezası bulunan levhalar var ama belediye maşallah hiçbirine bişey yapmıyor
    0
    0
    Yanıtla