SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Arakanlı Müslümanlara Yardım

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:32:59
Arakanlı Müslümanlara Yardım
A- A+ PAYLAŞ
 
Memur-Sen Malatya İl Şubesi, bu yıl ki iftar yemeği parasını Arakanlı Müslümanlar için açılan yardım hesabına yatırdı. 
Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, sendika binasında yaptığı basın açıklamasında, “İnsan hakları ihlalleri nedeniyle son yirmi yıldır İLO başta olmak üzere pek çok uluslararası kuruluşun gündeminde yer alan Myanmar kara bir leke olmaya devam etmektedir. Dünya, Libya, Mısır, Suriye ve Afganistan ile ne için ilgileniyorsa Myanmar ile onun için ilgilenmelidir. Dünya ve ülkemiz bu acıyı hissetmeli ve elinden geleni yapmalıdır. Arakan Müslümanları için başlatılan yardım kampanyasına Memur-Sen ve bağlı sendikalarımızın genel merkezleri 200 bin Liralık bir katkı sunarak destek vermişlerdir. Memur-Sen Malatya temsilciliğine bağlı şubeler olarak ; 13 bin liralık bir katkıda bulunduk. Yardım kuruluşları aracılığıyla başlatılan kampanyalara herkesin destek vermesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
 
Yıldırım, “Memur-Sen camiası olarak çağrıda bulunuyoruz” diyerek, şunları belirtti:
 
“Bangladeş hükümeti, hayatta kalmanın son çaresi olarak ülkelerine sığınmış Arakanlılar’a karşı insani ve vicdani sorumluluklarını yerine getirmelidir.
 
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi acilen Myanmar’a gözlemci heyet göndermeli ve kendi ülkelerinde vatandaşlık hakları ellerinden alınan Milyonlarca Arakanlı Müslüman’ın maruz kaldığı ırkçı etnik temizliğe seyirci kalmamalıdır.
 
İslam İşbirliği Teşkilatı, Myanmar’da Müslümanlar’a dönük işlenen etnik temizlik felaketini bir an önce kendi gündemine ve BM gündemine getirmelidir.
 
Mazlumun yanında olma erdemine sahip Türkiye’nin, Arakanlı Müslümanların sesi ve yardımcısı olacağına olan inancımız tamdır. Bu çerçevede, Türkiye zulmün son bulması için bölgesel ve küresel platformlarda girişimlerde bulunmalıdır.
 
Türkiye, ülkemizdeki yardım kuruluşları başta olmak üzere uluslararası yardım kuruluşlarının Arakan içerisinde ve mülteci kamplarında yardım dağıtabilmeleri için gerekli adımları en kısa sürede atmalı ve mutlaka sonuç almalıdır. “
 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız