SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Aralarında Malatyalı da Var"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:44:20
A- A+ PAYLAŞ
 
Adana'da Göksu Irmağı üzerinde bulunan Gökdere Köprü Barajı kapağının patlaması nedeniyle  baraj havzasında suya kapılan işçilerden ikisinin cesedine ulaştı. Sulara kapılan işçiler arasında Malatyalı olduğu öğrenildi.
 
Kozan İlçesi'ndeki Ergenuşağı köyü Göksu Irmağı üzerindeki Gökdere Köprü Barajı'nın tünel kapağı dün öğlen saatlerinde patlamış, resmi kaynaklar 10 işçinin suya kapıldığını açıklamıştı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile Adana Emniyet Müdürlüğü su altı ekipleri, sabahın ilk ışıkları ile aramalara tekrar başladı. Bölgede çok sayıda ambulans hazır bekletilirken, bazı köylüler de aramalara katılarak yardımcı olmaya çalıştı. 
 
Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, dün gece yaptığı açıklamada, barajda çalışan operatörler Ertan Yiğen, Cumali ve Latif Değirmenci kardeşler, Selahattin Aral, Erdal Demicelli, Veli Damaksız, Necmettin Karayiğit, Eyüp Altıntaş ve Mehmet Yılmaz isimli işçileri arama çalışmalarına helikopterle de destek verildiğini kaydetti. Sabah başlayan arama çalışmalarında Eyüp Altıntaş ve Cumali Değirmenci'nin cesetleri baraj inşaatından yaklaşık 3,5 kilometre uzaklıkta Zamantı Irmağı'nda bulundu. Cesetlerden biri sudan çıkartılırken, diğeri için helikopter bekleniyor. 
 
Suya kapılan işçilerden 5'inin Malatya, Elazığ ve Van illerinden geldikleri öğrenildi. Öte yandan, baraj tünel kapağının patlaması ile Kozan'ı Yahyalı ve Kayseri'ye bağlayan karayolunda kısmi yarıklar olduğu gözlenirken, yol kısmen trafiğe kapatılarak başka bir yol üzerinden ulaşımın sağlandığı öğrenildi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız