SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Aralık'ta Tamam..

A- A+ PAYLAŞ

Halk arasında “Hükümet Meydanı” diye adlandırılan Hükümet Konağı önünde, İsmet İnönü’nün heykelinin de bulunduğu meydanda inşa edilen ve 1974 yılında hizmete açılan İnönü Kapalı Çarşısı’nın üstünde 34 yıl sonra belediyece yaptırılan düzenlemelerin sonuna gelindiği bildirildi.

480 bin YTL keşif bedelle Şeyho Ertaş adlı müteahhide ihale edilen meydan düzenleme işlemlerinde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Malatya’yı ziyaret ettiği 19 Kasım’a kadar kaba işler tamamlandı ve çimlendirilip- çiçeklendirilecek alanlara da toprak serildi.

Çarşının doğu ve kuzey dış duvarına, Malatya’nın tarihini yansıtacak seramik rölyefler yapılacağı, ayrıca doğu tarafındaki havalandırma alanının çevresine de Malatya’nın Cumhuriyet dönemindeki gelişimini ve değişimini anlatan fotoğraflardan oluşacak panolar yerleştirileceği bildirildi.

Işıklandırma sisteminin de yapılacağı İnönü Kapalı Çarşısı üstünde, oturma grubunun olmayacağı belirtilirken, meydanın yüksek direklerden yansıtılan ışıklarla da aydınlatılacağı, halen karanlık bir görünüm arzeden kent meydanının böylece gece de aydınlatılmış olacağı kaydedildi.

İnönü Kapalı Çarşısı üst ve çevre düzenlemesi çalışmalarının Aralık ayı içerisinde tamamlanacağı belirtildi.

Ayrıca, çarşının ana havalandırma sisteminin de, yarısı esnaflar tarafından karşılanmak üzere ayrı bir projeyle yaptırılacağı, ilk etapta mevcut havalandırma alanının çevresine yerleştirilecek olan klima motorlarının bu projenin gerçekleşmesiyle söküleceği öğrenildi.

BAŞKANIN “HEDİYE KAPISI”!..
Bu arada İnönü Kapalı Çarşısı üst ve çevre düzenleme projesine Belediye Başkanı Cemal Akın tarafından müdahale edildiği, projede olmayan bir kapının daha eklendiği bildirildi.

Projeye göre; kuzeye bakan ana kapı, doğuya ve batıya bakan yan kapılar ile Kuyumcular girişinde sonradan açılan kapı yeralırken, eski duruma göre İnönü Anıtı’nın hemen arkasında Valilik binası ile Mücelli Caddesi girişi karşısındaki çınarın altında yer alan ve sonradan açılmış olan kapının kapatılması gerekiyordu. Ancak, çarşı esnaflarının ricasını kıramayan belediye başkanının, Mücelli Girişi karşısındaki kapının da açık kalmasına karar verdiği, böylece Yeni Cami önü Soykan Parkı’ndaki gibi “projede” olmayan görüntülerin ortaya çıktığı öne sürüldü.

Soykan Parkı projesinde, Yeni Cami'ye doğru iki geniş merdivenin yeraldığı projeye rağmen, bu merdivenlerden biri daha sonra "dükkan"a dönüştürülmüştü.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız